Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jozsika1971

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mesélek valamit. Abban a reményben, egy kormánytag kezébe kerül. Esetleg egy ellenzéki kezébe. Elgondolkodik. Elgondolkodnak. Tudom, hiú ábránd, de álmodni még szabad. Induljunk onnan, hogy a KSH takarékossági okokra hivatkozva nem adja ki a szegénységi adatokat. Majd csak az…..
jozsika1971 2014.10.21 02:55:44
Belsőség Vonóhorog? Erre? Sehol! 2014.09.06 12:48:30
Az úgy volt... van a családban ez a kis Colt, ami igazából Mirage, mert amerikai piacos. Városi rohangászósnak vettük vagy tíz éve. Kimondottan automataváltós kisautót kerestünk, mert anyukám már rég leszokott a kézzel váltogatásról, apámnak a betegsége miatt az utolsó autói…..
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
Esőcseppek csordulnak végig a négy körlámpán, az égi áldás halkan kopog a szovjet lemezeken, a sárga Ezeröcsit mégis messziről észreveszi mindenki: megérkeztünk a Retropartyzánokra, végre! Amíg az új rendezvények többsége csak nagy nehezen, szívatóval indul be és recsegve…..
A könyv azt írja, hogy a váltócserét a hátsó ülőlap kiszedésével kell kezdeni. Aztán le lehet engedni a hátsó hidat, hátrahúzni a diffit, és ezután lehet nekiállni az érdemi váltólebontásnak. Hát ezért alakult úgy, hogy vagy két éve ott pihent az ötgangos a garázsban,…..
jozsika1971 2014.04.05 07:54:28
Belsőség A szobor mozogni tanul 2013.11.17 06:49:27
A legnagyobb baj talán, hogy van végre egy igazán jó állólámpás Mercim. Nem, nem a Szobor, hanem a másik. Amelyik az utcán lakik, lóg az orra, horpadt az ajtaja, itt-ott elég szakadt, és a testét kézzel festettem pöttyösre a nyáron. Foltos annyira jó kocsi, hogy most már nem…..
Amelyik autósnak még nincs bikakábele, annak majd lesz. Elfüstöltünk párat, hogy kiderüljön, melyik a jó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
jozsika1971 2013.11.16 07:59:43
Belsőség Szeretjük a répát 2013.08.11 22:33:46
Hétfő reggel, értekezlet. Előkerül egy zacskó körte, csillannak a szemek, lendülnek a kezek, a következő fél óra önfeledt hersegéssel telik. Micsoda? A körte kell, a tiramisu meg nem? A Belsőség-találkozóra vitt almás pite nagy sikert aratott, gondoltam, egy tepsinyi…..
Centi vastag olajsár a második olajcsere után: úgy tűnik, a nyújtott szervizperiódus csak arra jó, hogy az autó kibírja a garanciaidő végéig. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Ne vedd meg, ráfázol! 2013.06.23 06:05:02
Mindenki próbálkozott lebeszélni, de a szerelem nem a racionalitásról szól. Mindig vágytam egy W124-es kombira, most végre megvan. Ma sem kell szégyenkezni a formája miatt Megy az ember a forgalomban, vezeti az autóját, bambán néz ki a kormány mögül, szól a rádió, az unalom…..
jozsika1971 2013.06.23 07:47:30
Sam.Joe jó szokásához híven két nem mindennapi járgányt lőtt nekünk:Egy Morris Marina. Bal kormányos. De ez semmi, mert használati utasítás gyanánt az alábbi videókat is ki kell tennem, idézem: "Viszont ha kiposztolod a Morris Marinát, akkor lécci ezt a két videót…..
Biztos nem véletlen, hogy az autók mellé nem fiúkat állítanak az autószalonokon. Mármint ha azt akarják, hogy megnézzék. Mert ez a világ rendje, nem lehet minden autó új, viszont rájuk kell irányítani valahogy a figyelmet, elvégre attól még, hogy egy típus öt éve jelent meg,…..
jozsika1971 2013.03.11 18:03:38
Belsőség Tekert Audit vettem 2013.02.10 12:02:22
- Szevasz Tibi! Figyelj, meddig vagy bent a héten? Mert vettem egy benzines A6-ost, ki kéne olvasni belőle ezt-azt.Azonnal hallottam Novoth Tibi (ex-Boschtechnikus) fojtott hangján, hogy csak a jólneveltségnek – és barátságunknak – köszönhetően nem küld el azonnal oda, ahonnan anno…..
Nem is olyan rég a Rogán ember azt mondta, a kormány megvédi állampolgárait a szélsőségektől. A könny kicsordult szememből úgy meghatódtam, aztán ma meg azt gondoltam, hogy menjetek ti… amerre láttok… Mármint nem ti NERtársak, hanem a kormány! A rendvédelem minálunk igen…..
jozsika1971 2013.02.09 13:25:15
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: egy normális országban nincsenek dánielek....
Már én is rendszeresen olvasom Csikós reggeli hírlevelét. Mivel, ha jól értem, Kati alól lassan kirohad az autó, Zsolt megint vadászgat a hirdetési oldalakon és barátian megosztja velem a zsákmányt. Rutinos ember lévén, mindig kerül valami érdekes az asztalra, a reggeli kávém…..
jozsika1971 2013.01.29 19:26:54
@ZáchDani: De pont mercit akarsz? Manapság a leginkább kétfelé ágazó márka, vagy full sznob akinek kell vagy full zöldséges színvonal. Még van egy kategória, de azt nem írom le, mert nem sértegetnék senkit. Nekem utoljára egy állólámpásom volt, azóta merci nem kell, de eszembe sem jutna még egyszer ezzel a típussal foglalkozni. :)
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
Sajnos nem vagyok olyan könnyű helyzetben, mint önök, akik csak olvassák a Totalcart; én találkozom is az olyan cikkek íróival, mint ez, valamint ez, és kávézás közben könyörtelenül térítenek, győzködnek. Nem erőszakosan, hanem úgy passzív agresszív módszerrel, Göbi, neked…..
Úgy járt körbe a kulcsa a szerkesztőségben, mint egy jóféle rakéta egy züllött kerti partin. Felszabadultan, lelkendezve szállt ki belőle mindenki, nehezen engedve el a kormányt: ez aztán az igazi hot hatch, élményautó a javából, nem lehet vele nem betyárkodni, milyen jó, hogy…..
jozsika1971 2012.09.15 07:51:20
@Never: Kicsire nem adnak, a nagy meg nem számít! Elvégre "szakemberek" értenek hozzá... És meg néha csodálkozom hogy az egyszerű ügyfél már mi mindent megjavított a kocsin mikorra rájön hogy nem kell az ilyenek után menni, én meg szórakoztatom magam nem keveset vele mire mindent helyrerakok a tulaj után. Még jó hogy vizsgára kell vinni a kocsit. Hozzák csak vissza az évenkénti vizsgát, egyáltalán nem fog ártani.
Koncz Jani:Ezek se százasok, baszki. Mintakészítés egy tökéletes sárvédő elkészítése érdekében. A projekt egy kis BMW roadster, a korábbi Flamin'-riportokban rendre felbukkan."A jobb oldali sárvédő viszonylag rendben volt, kicsit azért kellett pontmelegezni, de végül elértük a…..
Belsőség Miért pont ezt a BMW-t? 2012.09.02 06:56:20
Sejtettem én, amikor szétszedtem. Nem véletlen, hogy addig mentem vele, amíg ki nem lehetett nézni az útra a gázpedál mellett. Ja, nem, még annál is tovább. Rettenetes, pusztító rombolást végzett a rozsda, újjá kellett építeni a fél autót. De végre kész a lemezmunka,…..
  Titanic ez, bár nem az óceánt járta, csak a magyar folyamokat; nem halt meg miatta senki, csak maga a hajó lett az enyészeté; és nem jéghegynek ütközött, hanem csak a magyar valóságnak. A magyar technika- és hajózástörténet egyik különleges emléke, a Monarchia korának egyik…..
Itt éppen nagyjából semmi baja a kocsinak Igen, értelme nincs. Igen, iszonyú nagy szívás. Igen, tényleg nincs értelme. Igen, egy csomó másra költhettem volna ennyi pénzt. De. Ennyi pénzből értelmes autót nem kapok, ahhoz nem kötnek történetek, nyolc év az életemből, és…..
jozsika1971 2012.06.06 07:45:52
@Mérges 1234: Ahány tankot már hegesztgettem ahhoz képest nem kéne itt legyek :) még egy nem volt amelyik esetleg pukkant is volna egy kicsit. Megvan a módja hogy kell csinálni, és nem ész nélkül. Vagy teli vízzel, nem félig meg 3/4-ig hanem teli, vagy hagyni kiszáradni egy kiadós mosás után pár napig. Főleg nyáron amikor kiteszem a napra, abban benzinnek még a nyoma se marad.