Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dev.Kata

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég sok poszt született már a hivatali packázásokról, ám a mai poszt több szempontból is más, mint a többi. Egyrészt egy angol bankban játszódik, másrészt Kata történetének nagyon sajátos fordulatai vannak, és azt hiszem, hogy akkor még finoman fogalmaztam. Egy egészen…..
Dev.Kata 2016.12.08 19:13:33
Sziasztok!

Előszőr is nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan hozzászóltatok a rólam szóló, s általam írt cikkhez, s próbáltatok ötletekkel segíteni.
Megírtam a folytatását is a bankos történetemnek, már csak a blog szerkesztőin műlik, mikor jelenik meg az örömteli végkifejlet :)

Néhányan kérdeztétek,

- miért nem mentem el több bankhoz?
Többnél jártam! S mindegyiknél tájékozódtam, hogy mire van szükségük. Azonban tudjuk, hogy a világ összes bankja használja azt a bizonyos kis csillagot, ahol a következő mondat áll: A változtatás jogát fenntartjuk. Így volt ez a Lloyd's-cal, a NatWest-tel, a HSBC-vel. Ezek a bankok annyiban voltak korrektebbek a szivatos Barcley's-nál, hogy vagy azonnal, vagy 1-2 napon belül kiderült, hogy mivel nem rendelkezem a nyitáshoz. Tiszta sor, mentem a következőhöz.

- nem elég az angol jogsimban szereplő lakcím, mint proof of address?
Egyelőre még nincsen angol jogsim, nem cseréltem le. Hivatalosan 185 napot kell eltöltened ahhoz, hogy indítványozhasd, de bevallom, lusta vagyok hozzá. 1 évig ezt is használhatom. Meg az is elvett volna tőlem 2-3-4 hetet, míg kiküldik

-Miért nem kértem igazolást a HMRC-től?
Kértem, de azt mondták, már senkinek nem küldenek, mert túl sok hasonló kérés érkezik be hozzájuk, ezért központilag leállították az ilyesfajta kérések teljesítését

-Miért nem kértem készpénzben a fizetésemet?
Tudni kell rólam, hogy mivel nagyon szeretem a jogot, s itt még egyelőre igen kevés ismeretem van a helyiről, mindennek utána nézek, mielőtt cselekszem. Így ennek is megnéztem a jogi lehetőségét, s azt találtam, hogy minden cégnek kötelező bejelentenie, hogy az alkalmazottjának KP fizet, különben magas összegű büntetésre számíthat.

-És mi van a csekkes fizetéssel?
Az is egy jó gondolat, B-tervnek kiváló, a főnökömmel is ezt beszéltük. Tudni kell, hogy sok banknál nem tudod beváltani a csekkedet még ügyleti díj (charge) ellenében sem. De például minden Pay Zone-os üzletekben beválthatod készpénzre, persze leveszik a sápot. Érted, kicsit fájdalmas, amikor a fizetésedet megsarcolják és még csak nem is az állam :)

@Lefty Rosenthal
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat. Eddig nem hallottam erről a Politically exposed persons regime-ről, dehát ezt is nem is fogom olvasni soha egy banknak a honlapján sem. Ezentúl, ha bankos kérdésem van, csak hozzád fordulok :)

Hamarosan megjelenik a folytatás, remélem, ugyanennyire fogjátok élvezni, mint ahogy ezt a cikkemet :)