Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amerikai magyar

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Laczkó Krisztina–Mártonfi Attila: A magyar nyelv helyesírása, Osiris Kiadó, 2006. Súlya 1451 gramm. Bizony. Nehéz.A közösségi platformok finoman szólva elsétálnak a magyar nyelv ékesen cizellált sajátosságai mellett. Mintha a webkettő pörgő szellemében unalmas és poros…..
Ma tartják az Egyesült Államok nagy részén az elnökválasztást. Barack Obama, demokrata és Mitt Romney, republikánus jelölt mögött viszonylag szolid kampány áll, amelyben nagyon sok könnyűzenei szereplő is részt vett. A zenészek nem csak nyilatkozatokban biztosították…..
Amerikai magyar 2012.11.06 19:10:55
Amerikai magyar 2012.11.06 19:20:03
w A tett első, a szó második 2010.08.11 05:06:00
Az uborkaszezon nevű időszak aktív pihenésre ad alkalmat. Amikor nincsen hírdömping, és Schmitt Pál is csak álmában bornírt egy picit, akkor van idő egyrészt körbenézni a világban, ahol nem uborkaszezon van. Hanem leég fél Oroszország, Ázsiát a víz mossa el, Korea kardcsörtet,…..
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
Amerikai magyar 2010.06.28 15:10:01
@a szív fészkei: Basszus. Azt hittem, tudok olyan vad baromsagot irni, amit meg ezek sem valositanak meg. Ugy latszik nem tudok. Megprobalom meg egyszer. Kotelezo vallasoktatas bevezetese az allami iskolakban??
Amerikai magyar 2010.06.28 15:10:01
@a szív fészkei: Basszus. Azt hittem, eleg vad hulyeseget irtam, de ugy latszik, nem. Probalom ujra: Kotelezo vallasoktatas az allami iskolakban??
Amerikai magyar 2010.06.29 15:34:23
@a szív fészkei: Nem szolok neki; remenykedjunk , hogy magatol nem jut eszebe neki.
"Ha keresnek, mindg nyitott ajtót találnak felém" - nyilatkozta Vladimír Weiss szlovák szövetségi kapitány még Szlovákiában az afrikai világbajnokságra indulva. Egy héttel később egy újságírói kérdésre válaszolva már csak ennyi sikerült: "Ha még egyszer…..
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
A cikk címe és alcíme ("Húsz év magány - Dominóteóriák a Magyar Tudományos Akadémiáról") sajnos megfejthetetlen metafora ill. asszociáció az írás alapján: dominókat összeillesztünk a megfelelő felületeknél (ilyesmiről nincs szó az írásban) dominóként egymásra…..
Amerikai magyar 2008.03.21 06:36:05
FGY: "Kálmán C. György nem szüntette meg közírói működést rendszeresen publikál" es "továbbra is akadémiai kutató. Tehát?"

Csak eppen nem az MTA szervezetevel es mukodesevel kapcsolatosan publikal.

Nyilvan erre az lesz a tipikus FGY valasz, hogy 'biztosan azert, mert mar mindent elmondott a dologrol, es nyilvan erdekesebb temakat talalt'.

FGY" elismerem, ez más modell, mint milliárdos költségvetési pénzt zsebretéve panaszkodni a szomorú üldöztetésen."

Ez gondolom a Szabo Csabaval kapcsolatos mocskolodo Nepszabadsag cikkre vonatkozik.

Ime a link

www.nol.hu/cikk/406145/

es az a bizonyos bekezdes:

"Az is több mint furcsa, hogy az épp az Amerikából visszatért Szabó Csabával fémjelzett pályázat 1,8 milliárdos szerződésének megkötése után néhány nappal az ipari partner Comgenex céget amerikaiaknak adták el, így a magyar adófizetők pénze egy külföldi vállalkozást segít."

Ezt en is olvastam. Csakhogy a SOTE-n dolgozo ismeroseimtol tudom, hogy a penz a SOTE-re megy (vagy ment), es nem az o zsebebe, es neki pedig nincs a Comgenex cegben reszesedese.

FGY: "igazolja valamivel állítását, miszerint legalább 6, az MTA által közvetlenül vagy közvetve megfenyegetett kutatóról tud - egyébként a dolog hiteltelen"

Ugy latszik ket pelda nem volt eleg. Persze, mindjart kuldom a teljes listat. Adjak hozza telefonszamokat es lakascimet is?

Az atkosban volt ez is az egyik szokasos strategia: Az letezo szocializmus jovialisnak tuno (de beepitett es lekotelezett) kepviseloi eljatszottak, hogy ertelmes vitat szeretnenek folytatni az ellenzekkel. Elbeszelgettek, jegyzeteltek, aztan jelentettek a 'kozhangulatrol' a feletteseiknek. Dehat ezt mar sokan megirtak ebben a blogban: az MTA egesz intezmenyrendszere az volt szocializmusban alakult ki - miert is valtoznanak a modszerei? Felepites es funkcio tokeletes osszhangban.


FGY: "Tehát a történet tényszerű része arról szól, hogy akadémikusok dühösek voltak Szabó Csabára, és (szerinte) ezért érte hátrány a saját egyetemén. Akkor mégegyszer megkérdezem: kit ért retorzió az Akadémián azért, hogy kritikus véleményét elmondta?"

Mint mar elmagyaraztam, legutoljara Kalman C Gyorggyel fogattak be a szajat az MTA-n alkalmazottak kozul. Ezt lehet tagadni, es felremagyarazni, de attol meg a helyzet nem valtozik.

Egyebkent az MTA es az egyetemek teljesen osszefonodtak a magyar tudomanypolitikai katyvaszban. Meg lehet nezni, hogy a SOTE-n az elmult evtizedekben az osszes rektor, ahogy rektor lett, nem sokkal utana akademikus is lett. Erdekes egybeeses, ugyebar. (Az egyetlen kivetel Rosivall professzor volt, aki elkezdett nehany reformot, es ennek oromere gyorsan megbuktattak, es igy nem volt ideje bekerulni akademikusnak). Lasd meg: Akademiai kutatocsoportok az egyetemeken, Akademia minositi az egyetemeken az egyetemi tanari minositeseket, akademia adja a nagydoktori fokozatot, ami az egyetemi elorelepes feltetele, satobbi.

Nyilvan ez meglepo lesz FGY urnak, de eddig meg olyat nem hallottam, hogy az MTA intezmenyrendszerein belul, a helyzetet elvezok kritizaltak volna a rendszert. Inkabb az jellemzo, hogy a kozepgeneracio tagjai turnek, nyelnek, es megvarjak, mig ok kerulnek a felso retegekbe, hogy aztan ok elvezzek az eletuk vegeig a juttatasokat es szolgaltatasokat. Erre megint csak legalabb 6 konkret peldat tudok, akik ezt ferfiasan vagy noiesen be is valljak, habar tobbnyire nem buszkek a dologra. De azert racionalizaljak valahogyan maguknak, hogy ne kelljen belekopniuk reggelente a tukorbe. Ez a magyar modi, de ezt is leirtak mar sokan a blogban, es Darvas Bela Index interjujanak (Akademikus az lesz, aki hallgat) is ez volt az egyik (sajnos ujszerunek nem mondhato) eleme.

Igy aztan szepen visszatertunk a blog tetejen idezett es hamisithatatlan FGY-i stilusban szandekosan szandekosan felremagyarazott Darvas Belahoz.
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
Amerikai magyar 2008.03.11 02:12:22
Ezt az 1300. bejegyzest mar ugysem fogja elolvasni senki, de: Igazad lenne, Arpad, HA ez a kormany csinalt volna valamit az elmult hat evben, a volt allamszocialista rendszerek reformja ugyeben. Akkor kerhetne valamit a zemberektol aldozatvallalas cimen. De: ahogy te is megirtad mar parszor, lofaszt sem csinalt veluk. MAV, korhazak, Magyar Tudomanyos Akademia, BKV, egyetemek, satobbi. Penz-zabalo matuzsalemek, monstrumok. Szolgaltatas nulla. Arrogancia az egben. Adok az egben. A kormany lop. Az ellenzek ugyszinten. Az orvos halapenzt fizettet. Ami valojaban csuszopenz, de halapenz neven jobban hangzik. (Europa szegyene vagyunk ezzel, egyebkent.) A rendor csuszopenzert engedi el a gyorshajtot (ami valojaban viszont halapenz - na mindegy). Majdnem minden megveheto, majdnem mindenki lefizettetheto. A zemberek pedig behuzzak az IGENt, arra gondolva: hat lofasz ennek a kormanynak a seggebe most mar - oszt jonapot. Ilyen egyszeru.

Ha az elmult evekben csak egyetlen egy dologban is lattam volna, hogy valami markans programmal allnak elo a kormanyzatban. Nekimentek par rendszernek, aztan visszapattantak, mint kemeny kutyaszar a betonfalrol. Es akkor szepen elhallgattak - aki nagyon szeretett volna valtoztatni, az lemondott a kormanybol -- kineveztek helyette valamilyen jellegtelen senkit, es tovabb folytatjak azt, amit Fleto a klasszikus oszodi beszedben ugy irt le, hogy "ugy csinaltunk, mintha kormanyoztunk volna".

En hulye. - en peldaul azt hittem, hogy valami kormanyzati szandek van a kutatasi-fejlesztesi rendszer reformjara. Jol meg is szivtam, aztan mehettem vissza kulfoldre a megtorlasok elol. ( Nem mintha megbantam volna.)
w A Tesco-titok 2007.09.10 06:30:00
Az a gyanúm, egyesek el akarják terelni a figyelmet a Gyurcsány-csomag vérverejtékéről. Mesterségesen keltett, görcsösen erőltetett hisztériával. A Magyar Gárda nem volt elég, most kitalálták mellé, hogy a hipermarket a mumus. Mert olyan félelmetes nagy, gondolom. Morvay…..