Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IAtilla

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A húst majd nekünk kell adnunk?) De hogy visszatérjünk a tárgyra, a következőket tudtuk meg a budafoki buszok ügyében. Tavaly tavasszal az Arany János utcai lakótelep lakóinak nevében egy hölgy emailben javasolta a 258-as busz meghosszabbítását a Savoya Park felé, és a 250-es…..
IAtilla 2015.05.10 02:39:43
@bozon: Utasszámmérés nemcsak május közepén, hanem december elején is volt. Ebből nagyon is jól leszűrhető volt, hogy májustól decemberig lényegében semmit nem változott az utasszám, legfeljebb csökkent (nincsenek konkrét adatok a birtokomban, csak tapasztalatból mondom). Nincs annál beszédesebb, mint amikor a reggeli csúcsban a Péterhegyin érkező 258-ason mindössze páran ültek, és a megállóban várakozókkal egy emberként léptünk hátra, hogy nyugodtan mehet tovább, mert nem erre várunk. Majd befutott a 250-es, amin annyin voltak, hogy már csak az alsó lépcsőn volt hely. Be lehet dobni, hogy megmanipulálták az aláírásgyűjtést, de végeredményben teljesen mindegy, mert az említett járatra egyszerűen nem volt elegendő igény. Tényleg olyan nehéz ezt elfogadni?
Nem mondom, hogy 100%-ig meg vagyok elégedve a bevezetett változtatásokkal, de sokkal jobb, mint a régi 258-as idejében volt, érezhetően csökkent a reggeli zsúfoltság a 250-esen (kiegészülve immár a 258-assal). Ezt pedig a ti javaslatotok kevésbé orvosolta volna, mert szerintem nem sokunknak hiányzik a reggeli araszolás a Duránci, Gépész és Bazsalikom utcákban.
2014 elején, amikor a négyes metróhoz kellett igazítani a budapesti buszhálózatot, a BKK egész Budapestet nézve összességében jó munkát végzett. Ha viszont a dél-budai részre koncentrálunk, az eredmény felemás. Még közelebb zoomolva, a XXII. kerületben, azon belül is…..
A Facebookon terjedő Mi az indián neved? alkalmazás, egy ügyesen álcázott adathalász eszköz. Ha megnyomtad a beleegyezés gombot az alkalmazás futtatására egy ékszerüzlet hozzájuthat személyes adataidhoz, és csatlakoznod kellett a Facebook oldalához, promócióhoz kötötte az…..
IAtilla 2011.12.10 19:37:44
@- Rendi -: Nincs helyesírási hiba az általad idézett szövegben.
 Alighanem csak átmeneti, apró bosszúság az, amit gborz szúrt ki a 4-6-os villamos új megállóinak átnevezésekor, hiszen az átállás nem mehet végre egyik napról a másikra minden fronton. Ám igaz, ami igaz, az egyszerre három néven futó megálló már tényleg kicsit sok a…..
IAtilla 2011.03.26 22:04:14
@zozo6296:
Jogos a felvetés a múlt idővel kapcsolatban, gborz – talán direkt – kicsit félrevezetőre írta a cikket, hogy minél nagyobb felháborodást keltve népszerűsítse magát.
Az új megállónevek a májusi paraméterkönyvvel jönnek, láthatjátok, ha megnézitek (www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/2394.pdf), a 9. oldalon a 4-es villamos Újbuda-központ végállomása kékkel ki van emelve, jelezve azt, hogy módosítás lép életbe (vagyis májustól, és nem márciustól). Úgyhogy várjuk ki a végét, szerintem május 1-től már az új név lesz kiírva a villamos kijelzőjére! ;)
A cikknek annyiból van értelme, hogy tényleg nem kellett volna ennyire előreszaladni az útvonaltervező adatainak a módosításával. Erre mondjuk azt találom ésszerű magyarázatnak, hogy pl. csak háromhavonta frissítik a cuccot, és inkább előbb berakták az új neveket, mint hogy késsenek vele. Ez van.
IAtilla 2011.03.28 13:17:07
@gborz:
Nyilván lényegtelen, mivel a te mondandód annyiból állt, hogy „hülye BKV”, de nem is azért írtam.
A bkv.hu-n nincsenek semmiféle új megállónevek, sajnos egy béta (tesztelhető) útvonaltervezőben így szerepel, és más helyekre is átemelték, de ezt mondtam az előbb, hogy szerintem sem volt jó húzás.
Mind a megállótáblákon, mind az utastájékoztató táblákon / kijelzőkön a régi szerepel. Egyébként a honlapon található menetrendben sem az új név szerepel: www.bkv.hu/villamos/4vissza.pdf
Ebből látható, hogy még nem érvényes az új név.
Az átlagos utas tudja, hogy mi hol van, ha pedig nem tud valamit, nem a bétát használja, hanem valami normálisat (pl. útvonalterv.hu), ahol szintén a jelenlegi név szerepel.
A paraméterkönyvet csak azért linkeltem, mert láttam, hogy te nem vagy átlagos utas. :)
Aki nem ismerős Budapesten, az pedig autóval jön.
Az Üllői úti megállót a 2008-as paraméterkönyvben módosították Ferenc körút M-re, köszi az érdeklődést!
IAtilla 2011.04.03 21:28:52