Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszterke

190 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
eszterkeblog Tor-túr-a 2010.03.02 19:20:18
A város úgy döntött, hogy milyen jó lenne feltúrni poénból felújítani itt mellettünk ezt a szép nagy parkot. (A Betekints-völgyről van szó.) Úgyhogy ennek pillanatnyi eredményeképp méteres sár van (oké, túloztam, de csak egy picit:)) a sétaúton, és nem lehet normálisan…..
Lassan három hete itthon vagyok. A hideghez még nem szoktam teljesen hozzá, meg a fűtéshez sem, éjszaka egy szál trikóban vékony paplan alatt megsülök, amíg Roberta hosszú ujjú pizsamában alszik, dupla paplan alatt. Valami homeopátiás csodaszernek köszönhetően megúsztam a téli…..
  Tegnap NAPsütésre ébredtem! Nagyon király volt, szeretem az ilyet :) Itt van néhány kép. A szobaablakból látható panoráma sajna csak ilyen... Van sokminden, ami otthon nem igazán, sőt, nagyon nincs...például kicsit rothadó kajaszag a hűtőben. :D De hát ez nem gáz,…..
proba képek 2010.02.22 19:37:00
 kilátás a tengerre..
 bla. ..
eszterkeblog Madrid 2010.02.14 21:04:31
Amikor ezt írom, Madrid repülőterén ülök. Fél hat van kábé, szerencsére korábban megnyitották a check-int, mert már nagyon unatkoztam kint... (Itt se sokkal izgalmasabb, de le lehet ülni, nagyobb az ember biztonságérzete, és talán konnektor is van, mindjárt megnézem, mert lassan…..
eszterkeblog ¡Adéu Alcoi! 2010.02.06 12:20:00
Hajaj. Ennek vége. Utolsó ebéd a törököknél, utolsó nagy csütörtöki buli (másnapos péntekkel), utolsó pénteki vacsi barátokkal (alkohol nélkül, a csúnya másnapra tekintettel), utolsó shopping a csajokkal (szolidan, mert annyi hely nincs a bőröndben), utolsó liftezés a…..
eszterkeblog Spanyol január 2010.01.29 18:23:21
A spanyol január nem hideg. Olyan közép-márciusi hőmérséklet volt ma délután. (Olyan márciusra gondoljatok, amikor már nincs hó meg jég!:)) Na jó, voltak azért hideg napok, amikor kint 5-6 fok volt, és akkor ugye bent is lemegy 13-14-re...Mindenkit megnyugtatok, hogy a vizsgaidőszak…..
eszterkeblog Krumplipüré 2010.01.22 23:22:34
Nhim tegnap megkérdezte, hogy hogy kell krumplipürét csinálni. Magabiztosan elmondtam neki, bár igazából nem tudom, egyedül csináltam-e már életemben krumplipürét, mert Balázs ugye nem nagyon szereti, meg valahogy én mindig mást szoktam csinálni, amikor főzünk. Mindenesetre a…..
eszterkeblog Pillanat... 2010.01.20 02:08:55
A képeim kicsit eltűntek, majd jönnek vissza, pár nap. Vigaszul itt a kedvenc stop motion videóm: ..
Múltkor a legjobb és legjobban ismerő mexikói barátnőm közölte velem, hogy ő nem tudja elképzelni, hogy én dolgozzak. Na, ezzel én is így vagyok, de a pénzt sajnos nem adják ingyen, úgyhogy muszáj... meg tanulni is. (Ehhez képest ma termelésmenedzsment tanulás helyett azt…..
eszterke 2010.01.18 22:01:19
@gabello: haha... akkor útikönyvíró, de abból nem lehet megélni
Másmilyen színű lett egy picit a blog, kicsit más stílusú is. Egy valamit mondjatok meg: legyen-e nagyobb a betű, vagy ez így olvasható?Kommentelni ugyanúgy lehet, mint eddig (bejelentkezve sajnos, tudom én, hogy lusták vagytok ilyesmihez, ez van, a blog.hu szerint ez jó, az más…..
Betya Érintés 2010.01.10 23:02:00
Az a nagy baj az érintéssel, hogy nem csak fizikai szükséglet.Emberek, ébresztő!!! Tudom, hogy nem vagyunk egy kimutatjuk-az-érzelmeinket-nemzet, de azért próbáljuk meg! Hogy tudunk úgy élni, hogy nem mutatjuk meg a másiknak: igenis kedvellek?! Nem tudom, mások hogyan bírják, de én…..
eszterke 2010.01.15 18:24:29
@juc1122: igen, épp ez a baj, hogy baj tud lenni. nem kéne bajnak lennie. és errol szólt ez a bejegyzés is, ha jól értettem :)

egyébként a kimondással is hadilábon állunk. latinosabb vidékeken a te quiero napi használatban van, barátok-családtagok között is. na, a szeretlekkel már nem ugyanez a helyzet...

ez van, mindkettonek megvan persze a jó és rossz oldala is, ha egyszer nagy leszek és okos és sok idom lesz, egy könyvben megírom :P
Spanyolországban a téli ünnepeknek nincs vége Szilveszterkor, csak utána jön a gyerekek számára talán legfontosabb: los reyes magos, azaz a három királyok (Gáspár, Menyhért és Boldizsár) eljövetele. A napkeleti bölcsek január 6-án hajnalban ajándékozzák meg a gyerekeket.A…..
...ezért feltettem sokat.2009. dec. 23. Alicante2009. dec. 24-27. Andalúzia (Sevilla, Cádiz, Ronda, Granada)Még tartozom képekkel, de arról (oké, elárulom, tevegelő háromkirályokról) még nem is írtam. Türelem, vizsgaidőszak van... (Köszönöm a kérdést, már ha volt :), eddig még…..
26-án estefelé értem Granadába, direkt nem maradtam Rondában, abból a megfontolásból, hogy így legalább két este is élvezkedhetek gasztronómiai értelemben, ugyanis nagy hírük van a granadai tapas bároknak. Ezek olyan sörözők-borozók, ahol mindenféle kis adag ételeket adnak az…..
Betya Idősíkok 2009.12.28 22:09:18
1. Ma apáéknál "karácsonyoztunk" és jó volt. Emiatt meg bűntudatom van, ami nem normális.2. Komoly beszélgetések egyik oldala vagyok. Egyre gyakrabban. Biztosan azért, mert öregszem.3. A kettő majd talán…..
Ha a spanyolok tudnák, hogy mit jelent a "ronda" magyarul, biztos nem úgy hívnák Rondát... :) 26-án dél körül ért oda a vonatom Cádizból. Az eső továbbra is esett, az időjárással nem volt szerencsém... A pályaudvar csomagmegőrzőjében hagytam a táskám, és -…..
25-én reggel majdnem lekéstem a buszt Cádizba. Úgy gondoltam, van negyed órám a busz indulásáig, kényelmesen elvillamosozom öt perc alatt és még várnom is kell. Csak azt nem tudtam, hogy Karácsonykor az első villamos pontban reggel 9-kor indul, úgyhogy rohanás gyalog a…..
Dél-Spanyolország egyike azoknak a helyeknek, amelyeket mindenképpen látni akartam, amíg még itt vagyok. Andalúzia néhány fontosabb városát választottam tehát úticélként Karácsonyra. Bár nem minden alakult a legjobban, még így biztos vagyok benne, hogy nem választottam rosszul.…..
A szilvesztert román barátnőimmel és az ő román és spanyol barátaikkal töltöttem, itt, Alcoyban. Ahhoz képest, hogy öt percre lakunk egymástól, sikerült jól megázni, mire odaértem - pedig amikor kiléptem az ajtón, még alig esett...A román lányoknál mint mindig, most is…..
A tavalyi leltárhoz képest most egy kicsit máshogy, de ha már 2008-at összefoglaltam, hát 2009 még inkább megérdemli.Legek:- legtöbb utazás (3 ország - DE, ES, MX)- legtöbb koncert a Wattacukorral (11)- leghosszabb utazás (1 hónap, 6000km)- legtöbb óra alvás nélkül (48,…..
Kellemes ünnepeket mindenkinek, én holnap megyek Andalúziába. Ne irigyeljetek, mert az elTiempo.es szerint egész héten esni fog az eső. Nem mindenhol, csak mindig épp ott, ahol leszek! Ezt eszik itt Karácsonykor, úgy hívják, hogy turrón, édes és mandulás, és ha nem felejtem el,…..
Ma reggel esett a hó, hmm, mondjuk inkább a hegyekben látszik belőle valami, a városban már nem annyira. Így néznek ki a hegyek: Ez meg itt egy havas pálmafa a parkban: ..
 ..