Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orlov

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március elsejétől nagy változások jönnek a New York-i metrózásban. Akik jártak kint tudják, hegyekben állnak az eldobált metrókártyák a hálózat teljes területén. Mi is többször tettük fel a kérdést magunknak, kinek éri meg ez a hatalmas pocsékolás? Úgy tűnik, végre az…..
Első ízben fordult elő, hogy az itteni számlámról átutaltam pénzt az otthonira. Itt: Citizens Bank Green Checking, otthon CIB Bank USD folyószámla. A műveletet kizárólag személyesen, egy letter (az itteni A4) méretű nyomtatvány kitöltése és azonosítás után lehet megtenni, az…..
... de óriási nekem!Végre-valahára az AT&T rizikósról megbízhatóra változtatta a megítélésem, ennek örömére visszafizette az egy éve kaucióként elkért 500 dolláromat. Persze kamat nélkül.De az UPS My Choice még mindig nem hajlandó létező és hiteles személynek…..
Tisztelt Lakótárs!Ezen levelünk szolgál értesítésül, hogy a következő hétfőn, 2012 március 26-án reggel 9:00 és délután 5:00 közt mindkét lépcsőház közös használatú részein szőnyegtisztítást végzünk.A tisztítás elkezdésének ütemezett időpontja 9:00, várható…..
Van néhány dolog az életben, amitől igyekszem távol tartani magam, amennyire csak lehet. Meglehetősen idegenkedem általában a pénzügyi dolgoktól, számomra sokkal kevésbé átlátható világ, mint a műszaki. Ott legalább a szabályok nagyjából következetesek és logikusak, de a…..
A múlt hétvégén vacakolt a net. Rettentő lassú volt, nemhogy egy Youtube videót képtelen volt lejátszani, de még az Index vagy a Gmail se jött be. Tűrtem, ameddig tűrhettem, aztán lejátszottam a szokásos kikapcs-bekapcs újraindításokat.Nem használt.A Comcastnak is van Chat…..
Hajnali fél négykor kelni kegyetlen dolog. Főleg, ha kettőkor feküdt le az ember.De ha ki akarok érni időben a hétkor induló repülőhöz, muszáj.Szerencsére én gyorsan harckész leszek ilyenkor, még kávé se kell. Érdekes ez a kávé dolog... ha nincs, nem hiányzik, ha van,…..
Figyelem, ismét erősen technoid poszt következik, akit untat a műszaki fejtegetés, lapozzon!A Canon szkenner szoftvere engedélyt kért, hogy települjön. Ehhez meg kellett adnom az admin jelszót. Könnyű szívvel begépeltem, hiszen valaha én telepítettem Anyu Mac-jét. Nem fogadta el.…..
orlov 2011.12.27 14:53:31
@ketyosz: Azert a gep mellett ulve szerintem meg lehetne oldani egy root jelszo cseret meg Ubuntun is (; Es ezeket a lemez titkositas funkciokat OS X-en (gondolom) es Windowson is lehet hasznalni.
orlov 2011.12.27 19:39:27
@ketyosz: Gep mellett szerintem barmit feltornek. Tessek egy Ubuntus:
www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword
Mi pont most vettunk egy HP nyomtatot, csak az Ubuntun nem tudtam beuzemelni, nincs hozza driver. CUPS-sal varzsoltam annyit, hogy nyomtatni tud, de scannelni csak a webes feluleten. A desktopon itthon mar 5 eve Ubuntut hasznalok. 1 dolog amibol kezd elegem lenni, hogy nagyon sok mindent hegeszteni kell hozza.
Egyetertek azzal, hogy Apple termekeket felfujtak (velemenyem, hogy miota Intel processzor van bennuk, azok is PC-k. Csak eppen lehet, hogy mielott osszerakjak oket, letesztelik az alkotoreszeiket es azt mondjak, hogy ez igy mukodik, ha mas kerul bele, nem vallaljuk a felelosseget erte. Ezt fokozhatnam, hogy persze egy alaplaphoz is le van irva milyem memoriaval volt tesztelve, stb), de pont ez miatt jo az Apple azoknak, akik stabil gepre vagynak, mert nem mindenfele termekbol osszeallitott, hanem letesztelt. Legalabbis tegyuk fel es persze kinai az is. De mint mar 2en is leirtuk OSX-en es Windowson is lehet titkositani a merevlemezt, sot BIOS jelszot iris scannert es ujjlenyomat olvasot is venni a gephez es akkor az el sem indul amig nem azonositott mindennel (Erre az egyetemen egy tanarom azt mondta, hogy az ujjadat es a szemedet is meg tudjak szerezni azok akik akarjak es megeri nekik :D)
De hagyjuk meg a blogot Ivannak, hogy leirja a tapasztalatait a nagyvilagnak :D
A hazaút eseménytelenül telt, a Lufthansa Airbus-a elég jól el volt látva, mármint a szórakoztatási lehetőségeket illetően, igaz, csak egy Harry Pottert néztem meg, az étel-ital is jó volt, rendszeresen hordoztak körbe az utaskísérők üdítős tálcákat is, egyedül a lábtér…..
A repülés mindig stresszel.Két napig pakolni a bőröndöket és hátizsákot, órákkal előtte elindulni, sorokban ácsorogni a reptéren, levetkőzni a biztonsági ellenőrzéshez, eltűrni a motozást adott esetben (olyan alapos motozásokat csináltak, hogy csak néztem, pedig utaskísérő…..
A pulyka lesből támadott. Az egyik boss csak úgy futtában ledobott mellém egy jókora kartondobozt. Azt láttam, hogy valami étel-ital féleség lehet, mert az volt rajta, hogy „Chef's pride”. Nem is tudom, miért, de olyan nagy, 5 literes almalének néztem, amit otthon lehet…..
Hazaértem a bevásárlásból és kivettem a 8 kiló gyümölcsöt és a hasonló súlyú másik szatyrot meg a nagy kanna Apple cidert az oldaltáskából. Beleszimatoltam a levegőbe. Ez már téli szag. Hűvös, havat hozó, dermesztő. Később a VfW Parkway-en lassan araszoló, végnélküli…..
Senki nem hitte el, de én tudtam, hogy ez lesz belőle.Mivel a recepciósunk besokallt azon, hogy kétnaponta jött három-négy küldeményem, megpróbáltam, mi lesz, ha a saját lakáscímemre küldetem. Előre tartottam ettől és mindenben totálisan beigazolódtak az aggodalmaim.Ma egy cetlit…..
orlov 2011.10.27 04:56:38
@Boston2: NEm vagyok biztos benne, hogy bemehetnek. Nalunk is a srac, mikor esik az eso mondom neki lepjen be a folyosora, de csak beadja a kis gepet alairom es megy. Bar meg lehet probalni. Szerintem ha nem a nyilt utcan hagyatod nem viszi el senki. Bar Bostonban nem vagyok jaratos (;
orlov 2011.10.27 14:02:40
@Boston2: Hat ez az egyszeri otthon maradas, en arra gondoltam.
@díva naíva: Azt meg sosem hallottam, hogy megadtak volna a telefonszamukat... Senki nem akarja, hogy hivogassa a nep oket, hogy mikor lesz mar itt a csomag :D
Reggel kiderült, hogy egy alapvető félreértés miatt a projekt, amin 2 hete dolgoztam és azt hittem, tegnap sikerült befejeznem, sajnos rosszul alakult és újra kell generálni a kimeneti fájlokat, mind a 35-öt.Igaz, a helytelen méretezést én követtem el, de azért, mert nem volt…..
orlov 2011.10.22 13:39:32
@Boston2: Igen, de ha hagyod oket, hogy ugy kezeljek, akkor sosem fogjak megtanulni, mindig te fogod megszivni. Tudom ezzel az a baj, hogy ha meg nem csianlod meg mert nincs kitoltve pontosan, akkor is rajtad csattan az ostor. De mikor jon valami uj visszirni nekik, hogy newm specifikalt rendesen toltsek ki vagy nem tudod megcsinalni es beletenni ccbe egy levelbe valami fonokot is. Kocsogseg, de magad veded vele...
orlov 2011.10.22 21:26:46
@Boston2: Itt pont a forditottja igaz (; Nem mondom, hogy mindig minden megoldodik elsore, de az a gyakoribb (;
Nemrég Jen, az egy emelettel feljebb lakó ingatlanos, aki tartotta a kapcsolatot a lakástulajdonossal a következő levelet küldte:„A tulajdonos úgy döntött, hogy meghirdeti a lakást eladásra és ingatlanügynökének a vőlegényemet bízta meg (a srác szintén ingatlanos). Ő fogja…..
 Mindig is szerettem a problémamegoldás azon módjait, amikor valami egészen nem oda való, nem arra célra készült eszközzel, alkatrésszel váltunk ki egy hiányzót.Egyrészt egy kis agytornát jelent, másrészt némi kézügyesség is kell hozzá, és nem utolsósorban vicces dolog,…..
Ma reggel még munkába menet beugrottam a Shaws-ba reggelit és ebédet venni. Ilyenkor általában a járdán megyek, mert a 2x2 sávos, forgalmas Spring streeten bringázni és főleg a szupermarkethez bekanyarodni nem éppen biztonságos.Gyalogosforgalom meg gyér és nagyon vigyázok is, mindig…..
orlov 2011.07.27 23:45:56
@3kismalac: Fura, de szamomra ez sem egyertelmu, mondjuk en meg nem lattam villogo zoldet... A helyi lakos es a messzirol jott ember kozott elmeletileg nem lehetne kuldonbseg. Sosem vezetunk megszokasbol. De akkor mar segithetnetek eloszlatni egy ketsegemet. NY allam. Szerintetek a STOP tablaval szabalyozott egyenrangu utkeresztozedesben ki megy at eloszor? www.nydmv.state.ny.us/dmanual/chapter05-manual.htm itt van a NY-i leiras.
orlov 2011.07.28 15:15:08
@3kismalac: (: Jo ez a hajledudalos, akkor ez nem csak NYban van :D
Azert ez a 2en sosem erkeznek a tablahoz egyszerre ez enm igaz, de sosem a jobkezszabaly szerint ment tovabb eddig a forgalom. Valaki mindig siet es az elhajt gyorsan, aki meg kevesbe az elengedi azt, aki gyorsan akar menni. LEgalabbis amit eddig tapasztaltam. (:
Szombat éjjel, 11 körül, a helyszín New York, valahol a 7th Avenu és a 42 Street sarka.Éppen visszaértünk az emeletes buszos Night Tour-ról.Én szomjas vagyok, kedvesemnek vécé kéne, bekapcsolom a Google maps-et és rákeresek az éttermekre a közelben. Hopp, egy McDonalds, nem is…..
Mivel már annyian mondták, hogy ez hűdemilyenjó, meg gazdaságos, meg környezetbarát, meg rugalmas, hát megpróbáltam.Elküldtem az application-t, megadtam a kártyaszámot, egye kutya, fizetek, bár egyelőre lutri.Hát, nem is jött be.Ezt írták vissza:We need you to obtain your driving…..
orlov 2011.06.15 22:40:48
@Boston2: Mire mesz haza mar kepes lesz a Zipcar kocsit adni neked :D
Megmutattam a felpakolt bringás képet Caitlinnek, a recepciósnak.- You are soooooo European! - forgatta a szemét nevetve. Nem tudom, ez elismerés vagy amolyan „szelíd bolondnak” kijáró tisztelettel vegyes szánakozás volt-e. Esetleg mindkettő? És az a vicc, hogy otthon fele…..
2011 június 6.Délelőtt 11:15.Csöngetnek. Egy kopaszodó, köpcös, szemüveges alak vár az ajtóban, köszönés után már jön is, be mintha pontosan tudná, ki vagyok és miért várok otthon. És tényleg.Nagyjából fél óra alatt beköti amit be kell, meghosszabbítja a kábelt,…..
orlov 2011.06.08 00:52:03
@Boston2: 1ebkent ez mar jo lesz akkor arra, hogy legyen hiteltorteneted. Mert akkor mar te fizetsz egy szamlat.
Ezeket az ertekeket hirdetik is egyebkent?
Mas, az, hogy a parasztok eldobaljak a szemetet, az mar nekem fel sem tunik. Regebben en is gondoltam, megkerdezem toluk? Would you do that at home? De inkabb hagyom...
Nem számoltam utána, de a családnál megy a visszaszámlálás. Állítólag nemrég eltelt száz nap. Illene ilyenkor valami országértékelőt csinálni, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim.Hát lássuk. A munka alapvetően jó, néha egy kis túlterheléssel, amit viszont nem…..