Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doles

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Budapest hajdanvolt örökös polgármestere az enyészetből visszahörögve kinyilvánította, hogy továbbra is kész lenne a mi testrészeinkkel veregetni kedvenc házicsalánját. Ha valaki esetleg elfelejtette, hogy miért kellett takarodnia Budapest éléről, akkor most egy kicsit felfrissíthette kritikus…..
Doles 2017.01.20 20:19:22
@torró: Vonattal körbe. :) Sokan ezzel a hajmeresztő ötlettel jöttek a 4-es metró alternatívájaként, amolyan Berlini S-Bahn mintára azt kellene fejleszteni. Amúgy azt mindenki tudja, hogy ennek a 4-es metrónak ebben a formában nincs értelme. Bosnyák tértől Gazdagrétig, annak lenne funkciója, és akkor az utasszámmal se lenne gond.
Doles 2017.01.20 20:51:14
@nagyfeszültség: Ne légy naív! Mindkét oldal meglop minket. Oka van, hogy a mostani éra nem teszi nyilvánossá a jelentést.
Doles 2017.01.22 07:46:15
@bozon: Igen, a metró vs. felszíni tömegközlekedés egy érdekes kérdés, és én is inkább felszíni mellett vagyok, de azért tudomásul kell venni, hogy a felszíni közlekedésnek is van egy határa, ami után nem javítja az életminőséget, hanem rombolja. A hetes buszcsalád nekem már az utóbbi kategória. De kétségtelen, hogy a Rákóczi úton nem ez a nagyobb probléma, hanem az autós forgalom.
A metró vs. elővárosi közlekedés kérdés szerintem picit álságos, mert az elővárosi közlekedésnek más a funkciója, mint a metrónak (bár hasonló és emiatt úgy tűnhet, hogy keverhető). Ezt funkció-különbséget Budapesten is megtaláljuk, hiszen a 3-as metró északi ága és a váci vasútvonal egymással párhuzamosan kihasznált. Persze vannak példák arra, hogy az elővárosi vasút integrálódik a városi közlekedésbe, ahol a vasútépítési hagyományokhoz ez passzol. Budapest nem ilyen. Lehetne persze alagútat fúrni, mint Londonban és Párizsban, de Budapest és az agglomeráció forgalma szerintem nem ez a lépték. De kétségtelen tény, hogy az elővárosi tömegközlekedést javítani kellene, mert valóban komoly probléma, hogy sokan még mindig autóval járnak be.
Az elővárosi vasúttal szemben a metró funkciója a külső és kevésbé külső kerületek gyors bekötése a belvárosba. Például a Rákospalotaiak belvárosba jutása nem megoldható elővárosi vasúttal. És itt már láthatjuk is, hogy a 4-es metró ebben a formájában értelmetlen. Az tény, hogy erre nem az elsődleges válasz, hogy a hetes buszokat ritkítsuk (és nem tudom, hogy ez csak egy rosszhiszeműen kiragadott mondat-e a Demszky-interjúból), vagy esetleg Demszky beszélt-e olyanokról, hogy a 4-es metrót mindkét irányban meg kellene hosszabbítani az eredeti második ütemes tervek szerint, illetve a belvárosi dugódíj bevezetésével az autós forgalomról kellene utasokat halászni a metróra. Utóbbira célzott, amikor azt mondta, hogy ennek a vállalt kötelezettségnek az elmaradása miatt is javasolhattak büntetést az OLAF-jelentésben.
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem. Ez egy olyan műsor amin elméletileg szórakozhatnánk, csak nem hagyják. A legjobb évada eddig az volt az X-Faktornak, amikor Jimmy…..
Doles 2016.12.04 10:59:54
@Alinea Kiadó: Már nem szórakoztató a műsor. Nincsenek bulidalok, csak mély érzelmekről szóló nóták, amelyekről egy tizen-huszon éves ember valszeg keveset ért. De valszeg az átlag néző sem. És amúgy meg ki akar busongani szombat este? Igaza van Sixx-nek, hogy ez így se nem tehetségkutató, se nem szórakoztató műsor, se nem sztárgyár.
Petics Kristóf, az aktmodell/énekes csak nem lesz ott az X-Faktor idei élő adásaiban, mert miután volt egy balhéja (valami szórakozóhelyen megütötték, mire ő kétszer arcon vágta a támadót, majd ÖNVÉDELEMBŐL a földön fekvő faszit még verte egy kicsit), a műsor kreatív producere, Schiwert-Takács…..
Doles 2016.11.02 12:31:05
@kelemen12: Ugyan nem tudjuk, hogy tényleg van-e rendőrségi ügy, de egyetértve veled én is azt látom, hogy Sixx már mindenben a megrendezett műbalhét látja. Lehet, hogy igaza is van, de az azért gáz, hogy bárhogy is alakul, azt mondja, hogy számított rá.
Doles 2016.11.02 12:32:23
@avermedia: Ez micsoda egy suttyó hozzászólás volt... 15 évesen nem számít embernek?
Doles 2016.11.02 17:44:13
@avermedia: Csak általánosságban igaz, hogy az idősebbek érettebbek, de azért tudjuk, hogy többféle kivétel is van. Ahogy általánosságban az is igaz, hogy egy tehetségkutató nem biztosít stabil jövőt, de azért pár ember be tudott futni és fent tudott maradni. Az biztos, hogy a srác sokat tanulhat az X-Faktorban, neki ez a legnagyobb hozadéka.
Túl vagyunk a táboron, aminek ugye a jelentősége a nyáj további, drámai ritkítása, illetve, legalábbis a vasárnapot tekintve mindenképpen, hogy sikerült-e egy az egyben megverni a Sztárban sztárt, mert az évben először, de nem utoljára ténylegesen is egymásnak feszült a…..
Doles 2016.10.25 08:04:36
@zsubiaba: Igen, ezeknek a versenyzőknek a hiányát talán meg kellett volna írni a kritikában, főleg, hogy nem csak esztétikai kérdés, hanem műsorkészítői baki is, hogy egy szálat elkezdtek szőni, aztán elvarratlanul hagyják.
Doles 2016.10.25 12:14:19
@Garin: pontos leírás, de az nagyobb baj, hogy ezt Sixx sem érti teljesen, aki írja a kritikát. Szerintem a kommentelők attól még mondhatnak véleményt, hogy tetszik-e nekik a karakter vagy sem, hogy nem tudják, hogy az valójában kitalált és nem eredeti.
Doles 2016.10.25 19:34:53
@seventyfour: Szerintem ez a zsűri még istenes az előző évekhez képest. Nekem az első évadokban tetszett, hogy nem kertelnek és elmondják szakmailag, hogy mi volt jó és mi nem. Aztán ez megszűnt, mert gondolom az átlagnézőnek nem jött be, hogy Pici bácsi ért hozzá. Jöttek a cukormázas dicséretek, amikor még az én botfülem is hallotta, hogy hamis. Most újra van odamondogatás, ami nem rossz. Talán egyszer szakmázni is fognak újra, de persze ehhez valóban jobb kvalitású zsűri kellene.
Számtalan növénnyel, illetve termésükkel csak feldolgozott állapotukban találkozunk, és jó eséllyel fel sem ismernénk őket eredeti formájukban. A fiatalabbaknak és főleg a városiaknak talán már a fejessaláta és káposzta, vagy a répa és a zeller elkülönítése is gondot okozhat, azonban vannak olyan  -…..
Doles 2016.06.25 08:03:16
@shitgun: A vanília tényleg érdekes, de sok kép éppen olyan, mintha alma-, szilva- vagy sárgabarackfákat mutattak volna. Az emberek többsége azt sem ismeri fel. Miért is kellene? Annak több értelme lett volna, ha termést mutatja az első képen, a másodikon pedig azt, ahogy a boltban kinéz.
Hazudni, elkenni dolgokat nem szép dolog. Akkor sem, ha a közpénzből fenntartott királyi tévé csinálja, és akkor sem, amikor az állami bank segítségével megvásárolt kereskedelmi tévé, sőt, akkor sem, ha egy független kertévé teszi. Etikusnak meg végképp nem az, de hát az “Orbán nem geci” videóban…..
Doles 2016.03.19 16:17:34
@Philip F. Queeg: Szerintem az eredeti kérdésed is sántított és éppen az amerikai módszer rá a válasz. Juhász Péter elmondta, hogy ő keres 330 ezret plusz a barátnője is. Ezt mondjuk vegyük a budapesti átlagbérnek, és akkor a kettő együtt 500 ezer forint. Ebből vígan ki lehet fizetni egy 200 ezres bérleményt. Amihez Juhász Péternek szüksége van a pénzre, az a politikai tevékenysége. Pont úgy működik, mint amikor Amerikában az elnökjelöltek gyűjtenek pénzt a kampányra. És azt ne felejtsd el, hogy Juhász Péter nem egy országgyűlési képviselő és egy parlamenti párt nincs mögötte, magyarán ő a saját pénzéből (mondhatni hobbiból) finanszírozza a egy jobb társadalomról szőtt álom képviseletét.
Doles 2016.03.19 16:39:41
@Philip F. Queeg: Igen, a helyében én is a pártom számláját adtam volna meg. Az önkormányzati képviselőség 80 ezer forintjából biztos nem él meg. Általában az önkormányzati képviselők másodállásban vannak, így értettem, hogy kvázi hobbi. De a lényeg az, hogy nem áll a kérdésedbe ágyazott állítás, hogy ne tudna magáról gondoskodni. De amúgy az a része is irreleváns, hogy rá lehet-e bízni az ország vezetését, mert ettől még küzdhet egy jobb társadalomért. Nem?
Doles 2016.03.19 17:34:50
@Philip F. Queeg: Szerintem tud magáról gondoskodni a számok alapján, de ezt már írtam. Inkább egy fricska akart lenni a korrupt politikusokkal szemben, de kétségtelen, hogy nem sikerült teljesen jól.
Azt elfogadom, hogy nem hobbiból politizál. Hogy vezetői ambíciói lennének, azt nem tudom. Országgyűlési képviselőnek elfogadnám, mert hiteles (egyelőre), de miniszternek kevés.
Szóval a kérdésedre válaszolva: nem bíznám rá az ország vezetését, de nem azért (és továbbra is rossznak tartom a feltételezésedet), mert ne tudná a családját eltartani. Ugyan nézem hülyének, hogy úgy bérel 200 ezerért egy kecót, hogy egyébként tartósan nem tudja kifizetni, de hülyeségnek tartom három főre ennyit kifizetni egy a lakásra. Talán éppen ezért nem érzem, hogy miniszternek vagy többnek jó lenne. De országgyűlési képviselőnek jó lenne.
Most már nem ismétlem magamat többször. :)