Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homo Hungaricus Sapiens

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
Homo Hungaricus Sapiens 2011.03.23 21:43:23
Ó Uram, add, hogy kicsiny külhoni nemzetünk egyre gyarapodó értelmes tagjai ne egyék meg ezt a HÜLYESÉGET!!!

Igazából dühös vagyok, de kurvára, mert pont arra játszik ez az aljas 10 pont, ami TÉNYLEG a legjobban hiányzik kb. mindenkinek idekint - tisztelet a kivételnek!

De lássuk sorban az összeset!

"10. Versenyképes, egykulcsos adó
2011. január 1.-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa. Ez még Európai Uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.
Kommentem: LÓFASZT! Az lehet, hogy egykulcsos, csak kár, hogy ettől CSÖKKENTEK a nettó bérek...

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Az “amerikai álom” korszaka végetért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni.
Kommentem: LÓFASZT! Ha valami eredetit akarsz csinálni, valaki nagyfejes megjelenik a színpadon és lekoppint téged - ráadásul pénze is van, esetleg le is védeti az öteleted...máris baszhatod. Összefogás, nem irigykedni...de hát e nélkül nehéz is fiatal magyarnak lenni otthon, nemde? DE!
8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...
Kommentem: OROSZORSZÁG...Nem jött be, elvtársak!
7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.
Kommentem: minden német étteremben van "Goulasch Suppe". Ennyit erről. Ha meg az aluljárókban zenélő bolíviai indiánok NEKTEK multikulti, akkor gratulálok. Nem vagyok rasszista, de az a Magyarország, ahol én születtem, nem engedte volna meg, hogy pl.-ul "Boldog Chanukát!" felirat álljon Budapest főbb terein. Nincs ezzel bajom, de nem a fő terekre való...iga?!
6. Aranyat érő nyelvtudás
A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.
Kommentem: Ahha...és? Lehetek mondjuk takarító Ferihegyen (Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér?), vagy German/Swedish/English nyelvű helpdeskes valamelyik multinál. LÓFASZT!
5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
OK, nincs minden kórházban plazmatévé. Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.
Kommentem: Igen? Viszont ha kifizetem a 10 EUR-t Németországban, vagy a TÉNYLEG 40 EUR-nak megfelelő norvég koronát, akkor egy TISZTA rendelőben, kultúrált orvos és a legfejlettebb technikai berendezésekkel fog ellátni. Ja, és nem mellékesen nem fogom a Hepatitis-palettát elkapni a váróterem mellékhelyiségeiben sem...10 EUR "vizitdíjért", német TB-kártyával ingyen megcsinálták a fogtömésemet - de nem mindegy, hogy milyen színvonalon! Otthon ez mennyibe is kerülne???
4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
...és egy kancsó Egri Bikavérrel.
Kommentem: Hús itt is kapható, kicsit jobb minőségű is, paprikát és csalamádét hozatok otthonról, és még fehér parasztkenyér is van Norvégiában = honvágynak lőttek! MUHAHAHAHAHAAAA!!!
3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.
Kommentek: erre az egyre nincs mit mondanom. De ettől még megélek otthon? Nem...lépjünk hát tovább!
2. Családbarát szociális rendszer
Csak egy példa: Magyarországon 3 év a GYES. Az Egyesült Államokban pár hét...és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.
Kommentem: Norvégiánál nehezen tudok elképzelni családbarátabb országot. Apuka is lehet GYES-en. Igaz nem 3 év a GYES, de jóval többet is fizetnek érte. Ellenérv? Nincs!
1. Az érzés...
amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel, amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."
Kommentem: Igen, igen, megint csak az érzelmek. Látom Békásmegyer és a Havanna undorító panelrengetegét, látom a Nyugati p.u. vasútdzsungelét, sőt, még a falfirkákat is látom, amikor a kifutóra ereszkedik a gép. Este tényleg csodálatos a város, de nappal lenne mit eltakarni. Jártam már Tallinn-ban, Rigában, Prágában és Pozsonyban. Egyedül a tót szomszédék fővárosát tudnám lejjebb sorolni Budapestnél, de sehol másutt a volt keleti blokkban nem olyan undorító a látkép nappal, mint Budapesté. Mindazonáltal én szeretem. Olimpián a himnusz? Igen, de nem törlesztem azt a plazma TV-t, amin megnézem, mert kijött az egyhavi fizetésemből is, a szatellitboxomnak hála pedig nem maradok le a tüzijátékról sem.
Nekem inkább a nyáresti zivatarok és az utánuk keletkező csodás földillat hiányzik, de hát látszik, hogy balfaszok írták a 10 pontot...

Üdv Norvégiából!
Meggyőztek? Maradsz itthon? Vagy hazajössz? :)