Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alamfo

9 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent meg egy cikk itt a…..
Szerda este tíz tájban szusszantam egy nagyot, végre elkészült egy oknyomozó dokumentumfilm az m1-nek arról, amit eddig is tudtunk, létezik egy kockás füzet, amiért vagy tíz éve nem adott egymillió forintot a Nemzeti Sport Karesznak. A Becsengetünk és elfutunk dokumentumfilm-sorozat…..
alamfo 2012.04.13 16:18:47
@Kodomo: igen, jogos, majd pótlom

persze, ettől függetlenül úgy tudom, hogy Vajda "eredeti" listáját senki nem látta
alamfo 2012.04.13 16:25:43
@balkáni: ez csak üres duma (nem a részedről, hanem aki ezzel takarózik)

tessék, itt is vannak nevek:
www.rangado.hu/tartalom/cikk/3125_bundaugy_az_egyiket_beviszik_a_masikat_nem

mégsem hallottuk, hogy elásták volna a rangado.hu szerkesztőit, vagy netán milliós pereket kaptak volna a nyakukba
Kezdetben szó volt hamburgeradóról, amiből végül NET lett. De Lázár János megígérte, hogy a gyorséttermeket külön törvénnyel regulázza meg. Erről azóta se hallottunk. Ez viszont körbejárta a netet:   Sajnos az Új Széchenyi Terv honlapja nem bővelkedik infókban, így…..
alamfo 2012.03.23 16:18:26
@zero: ejnye, no!
a zero tán csak nem az iq-d mennyisége? :)

kissé unalmas, hogy időnként előkapjátok ezt a témát, úgy fél évente, és mindig rácsodálkoztok
egy másik blogban, vagy pont nálatok egy másik meki uniós támogatása már egyszer ki volt vesézve
ha olvastad volna, vagy ha értenéd, amit olvasol, akkor tudnád, hogy meki rendszere úgy épül fel, hogy magánszemélyeknek vállalkozás kell alapítaniuk, és ők kapják meg egy kiválasztási folyamat végén a jogot, hogy mekit nyissanak
no, meg kell nekik önerő is, bár fogalmam sincs, hogy mennyi

akiket betámadtál, nos, ők a magyar kkv
tudod, a kis- és középvállalkozások, akik támogatásáról csak a duma megy
az egri mekit nem egy offshore cég működteti, hanem egy magánszemély kft-je
beütik a kasszába a bevételt, kifizetik valós béren a munkatársaikat, és még nyereségesek is
hát, minek is őket dicsérni?
és csesztetni, ha már jó szót úgy sem kapnak?

mernék rá fogadni nagy összeggel, hogy az általad csesztetett beruházásokat egy nagyobb beruházás részeként pályázták meg
nem voltam az egri mekiben, de gondolom felújították, és beszereztek hozzá új gépeket (mint máshol az országban)

mennyi egy étterem felújítása? fogalmam sincs, de nem hiszem, hogy 50 misi alatt lenne

szerintem, kerekedj fel, és keresd fel az éttermet, lehet, hogy amikor mész, akkor is bent lesz az igazi tulajdonosa
egy magyar ember, mint te vagy én
Ritkán érez az ember mélységesen együtt Bayer Zsolttal. Kedvenc mérsékelt hangú demokratikus pacsirtánk, ha nem is felháborodásának, de azért néminemű meglepettségének adott hangot a Heti Válaszban, hogy ugye ő, aki szerteszét zsidózta a pájsliját, három műszakban uszult,…..
A világ gazdagjai csak 275 darabon osztozhatnak a nemzetközi kerékpárpiac luxus kategóriájának ma elérhető egyik legszofisztikáltabb és legdrágább elektromos bringájából. Közülük volt már olyan, aki a Veyronja mellé látatlanban, interneten rendelt, de azért a 7-8 milliós…..
Egész úton hazafelé Groteszk 2012.02.10 20:13:00
Most, hogy már mindenhol dübörög a "kompenzáció", mert ugye megérkeztek az első, a 2012-es adórendszer szerint számolt fizetések, azért álljunk meg egy szóra.Azért azt ugye senki sem felejtette el, :hogy ez az egész kompenzációsdi valszeg többe kerül, mintha hagytak…..
  A fenti adótáblák*** kiválóan szemléltetik, hogy az utóbbi 20 év adópolitikája a falig ment. Nincs tovább. Mértani pontossággal belőtte az 50 százalékos adószintet, amit átlépni csak annak deklarálásával lehet, hogy a munkám után többet kap az állam, mint én. Ezt…..
alamfo 2012.01.29 16:58:34
Nem tölti ki mandátumát a kormány Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszter szerint, aki az új alkotmány kiiktatását is elkerülhetetlennek tartja. A Medgyessy-kormányban megfordult sztárügyvédet nem lehet a regnáló hatalom kritikátlan rajongásával vádolni, de kap tőle az…..
Varánusz Úton a béka segge alá 2011.08.17 05:33:00
Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell,…..
Blogunk most először ad lehetőséget egy vendégszerző számára, hogy értékes gondolatait megossza olvasóinkkal. Tanulmányigényű írásunk szerzője évtizedeken keresztül irányította (Kákalaki Akka fedőnéven) a lappföldi titkosszolgálat azon osztályát, amely a…..
A Homár igyekszik távoltartani magát a napi politikától, de a junkfoodadónál azért már kinyílt az ollója a zsebében. Ki mer abba beleugatni, hogy milyen szart tömünk a pofánkba? Jó, persze, ez csak egy újabb kamu indok egy újabb kamu adó bevezetésére, nem kell izgulni. Viszont…..
alamfo 2011.07.07 15:43:35
@kovi1970: Folyamatos műszak van, ami így 4 műszaknyi embert jelent
Egy műszak inkább 15 fő, mint 10
Tehát kb 60-an dolgoznak a szombathelyi Mekiben
Nincsen azzal elvileg semmi baj, hogy egy alkotmány patetikus. Sok alkotmány az. Van, aki szerint patetikus szövegekre egyáltalán nincs szükség. Van, aki szerint elmennek azok, de jobb mondjuk a himnuszba tenni őket, mint egy törvény szövegébe - legyen az akár olyan magasztos, mint az…..
A rendvédelmi dolgozók a belügyminiszter tiltása ellenére egyenruhában vonultak a Parlament elé, hogy jogaikat követeljék. Becslések szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. A tűzoltók egy transzparensre ezt írták: Mi a macskát is mentjük, de velünk a kutya…..
Szinte finomhangolásnak tűnik, de azért beszéljünk a központozásról, azon belül is a tagmondatok és mondatrészek közötti írásjelekről. Nagy a bizonytalanság, és ezt jelzi, hogy az MTA kiadásában megjelent szabályzat is így fogalmaz: "Sokszor meglehetősen nehéz…..
A könnyem kicsordult tegnap este, ugyanis megkaptam életem első olvasói levelét. Éljen! :) A kedves olvasó azt fejtegette, időnkét mindig megkeveredik, amikor bizonyos igéket kell egyes szám második személyben (gondolom, a jelölés ismerős még a többségnek: E/2) felszólító…..
A csuda tudja, hogyan terjedt el, hogy a "most még", "jelenleg" kifejezések közeli rokonaként is ismert egyelőre szavunkat a többség már úgy írja és mondja, hogy egyenlőre.Egyenlőre a nagy fenéket!Az egyelőre és az egyenlőre két teljesen más…..
Nem-e lehetne-e!De nem ám! Sőt, atyaég!Ez a nem sztenderd szóhasználat jó példa arra, hogyan fut szép anyanyelvünk a végzete felé. :) Na jó, ennyire azért nincs tragédia, bár nekem mindig hideg futkos a hátamon, ha meghallom.Kicsit megböktem a google-t, készült-e már valami…..
Helytelenül használva írt formában is durva, de talán még durvább élőszóban elhibázva.Talán a többség azt sem tudja, hogy két külön jelentésű másként írt szóról van szó, lehet, hogy azt hiszik, hogy egy többértelmű szóval van dolguk. Nem tudom. Lehet, hogy csupán…..
Fenti mondat nem a honvédelmi bizottság titkos ülésén hangzott el, csupán szemléltetés céljából hoztam ki a szertárból.Aki ebből sem érti a különbséget, inkább kerülje a szó leírását. :)Azonban további segítséget nyújtva hadd adjak további mankót: ha nem…..
A muszáj szót talán többször látom helytelenül leírva, mintsem fordítva.Ezt felfedezte már az ismeretlen honlapkészítő is, akinek egyszer talán lesz egy virtuális szobra a google mapsen az Osztyapenko környékén. :)www.muszaly.huAki egyszer ráklikkel, talán soha nem felejti el,…..
Nem tagadom, miért is tenném, hogy a blog elkezdéséhez a végső impulzust a Nemzet Tesitanárának tulajdonított saját kezűleg írt köszöntő mondat adta meg, amelyben sikerült neki az államfő és állomás szavakat egy l-lel írnia.Arra most ki sem térek, hogy ezen szavaink…..