Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fmat

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 2010 decemberben a családtámogatási törvény módosító javaslatainak elfogadásával változott a GYES-re való jogosultság munkavégzés mellett. Az új szabályozás szerint kereső tevékenységet nem folytathatsz a gyermeked egyéves koráig, ha a gyermek elmúlt egy éves, heti…..
fmat 2011.07.20 23:58:54
Kedves Ági!
Lenne pár kérdésem, és remélem te tudsz ebben segíteni.
Első babával vagyok GYEDen. Ha lejár (2. szülinapkor) szeretnék visszamenni a céghez, de szeretnénk második babát. Tehát csak a szülésig szeretnék visszamenni. Pontosabban annyira nem akarok visszamenni, mert közben nagyon megváltoztak ott a viszonyok. A munkakörömet megszüntették ez biztos, és az is, hogy ők sem nem nagyon szeretnének viszontlátni. Az a kérdésem, hogy anyagilag hogy járok a legjobban: visszamegyek, kiveszem a szabikat. Utána a nagyi elmegy GYESre, én pedig azt mondom, hogy 8 órában akarok "dolgozni" a szülésig.
Kérdéseim:
Arra hivatkozva, hogy nincs már nekem munka, az állásidő kifizetését kérhetem a szülésig?
Ha 3-an voltunk azonos pozícióban, én elmentem szülni, a másikat kitették, és a harmadik egy másik (elvileg magasabb)pozíciót kapott (most talán ő lenne a főnököm, ha lenne még az én pozícióm a cégnél), ez béremelésnek minősül? És hogyan tudom én bizonyítani, hogy volt béremelés? (Mondjuk azt soha nem fogom megtudni tőle nyilván, hogy kapott e ezért több bért, de valószínűleg kapott.)
Ha azt mondják, hogy rendben, újra visszajöhetsz, de nem adnak munkát, akkor mit tegyek/tehetek? Ha minden nap 4 óra "munka" után felállok, hogy fáj a poci, akkor tehetnek velem valamit?
Ha már a szabikkal együtt bent voltam 180 napot, utána ha kiír a dokim (nem vesz. terhesként, hanem egyébbel), akkor megkapom a fizum X%-át korlát nélkül a szülésig?
Szóval mi a számomra legjobb megoldás vajon....? Sajnos azt kell írjam "számomra", mert eddig sem voltak korrektek velem...
Köszönöm előre is a segítséged! Rici
A közvélekedés szerint Svájc nem tartozik a legizgalmasabb országok közé. Annyira pláne nem, hogy az ember egy hónap alatt háromszor is felkeresse - már ha nem bankigazgató, esetleg használtautó-nepper. Márciusban mégis vészesen közeledem a harmadik svájci határátlépésem…..