Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IDEyoda

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Véleményvezér Bajnai is back 2011.04.13 07:37:00
Bajnaiból könnyen lehet még egyszer miniszterelnök. Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. (Fotó: Kovács Tamás/MTI)Bajnai Gordon volt miniszterelnök tegnap felszólalt a Bertelsmann Stiftung budapesti rendezvényén.…..
IDEyoda 2011.04.23 20:05:05
Bajnait szerintem azért szeretjük, mert hiteles, vagyis azt tette amit mondott (ill. fordítva) és ennek kézzel fogható eredményei is lettek. Egy nagyon szar időszak után reményt adott újra, hacsak rövid időre is sajnos.

Egyébként meg ne legyenek illuzióink, a 2010-es választási győzelmet már 2006-ban eladta Gy.F. az akkori ámokfutásáért cserébe és nem is csak egyetlen ciklusra. Ez meg legalább akkora bűn - ha nem nagyobb -, mint az ország kiárusítása.

Szerintem nem lehetett véletlen az a korrupciós lejárató kampány sem, ami megelőzte a választásokat, kétséget sem hagyva az eredmény felől. Talán a paktum része lehetett az is, hogy rendezett gazdasági helyzetet kellett átadni, vagyis szerintem B.G. csak egy erre a célra alkalmazott manager volt, aki elvégezte a feladatot, lehetőleg arctalanul. Ehhez képest viszont óriási vicc és a sors fintora, hogy éppen ezzel vált ennyire rokonszenvessé és szerethetővé.

Ebből egyébként az is következik szerintem, hogy a választók egy része azért közel sem annyira hülye, mint ahogyan azt a hatalom képzeli, bár ez ugyanakkor szart sem ér sajnos a többséggel szemben. Éppen erre lesz jó ugye a 16-ra leszállított/gyerekek utáni/határon túli szavazati jog bevezetése. Vagyis ha netán túlontúl tudatossá válnának a hazai szavazók, mindig legyen könnyen manipulálható tömeg.

Bajnai számomra egyébként Német Miklósra emlékeztetően pragmatikus arc, de félek, hogy ugyanúgy reménytelen a visszatérése, hacsak ő maga nem ébred rá, hogy mekkora lehetőség van a kezében és önállóan nem lép. Másnak ugyanis nem áll érdekében.
  Egész fura, hogy tulajdonképpen alig változtak. Legfeljebb olyan apróságok, hogy mondjuk a szemetes lett újabb típus. Mégis elég nehéz elsőre felismerni őket, persze nem lehetetlen...   (A forrás természetesen Fortepan.hu és…..
IDEyoda 2011.04.20 18:41:12
@Goose-T:
A vicc az, hogy a budapesti metró híres volt a tisztaságáról egészen addig, amíg a társadalmi változások következményeként át nem alakult a napi utazóközönség. Nem csak az aluljárók, de a metróállomások és a szerelvények is patika tiszták voltak mindig.

A felső kép a Deákon van, az alsó pedig a Kálvin téri aluljáró Üllői úti lépcsőjének a széle. Ez már jónéhány éve le van zárva, ahogy a sarkán lévő virágbolt is kb 20 éve bezárt. Emlékszik még valaki pl. a Kálvinon a réz cégérekre, amiket az átadáskor kialakított üzletekhez készítettek? Őrült jók voltak, a kedvencem a BKV-é volt gyerekként, valami kerekes hajótestű villamos, de ennek a virágboltnak és az újságosnak is volt.
IDEyoda 2011.04.20 18:49:39
@az igazi medwe:
Kissé könnyedén dobálózol az évtizedekkel :) A 70-es években nem volt ott semmilyen seft, még hóvirág sem, az a 80-as években kezdődött, de az 3 parasztnéni márciusban 1 hétig akkor is inkább tavaszt hozott, mint koszt. Csillagszóró dettó, karácsony előtt. A pénzváltásos időszak is a 80-as évek közepe már, de azt sokáig nagyon diszkréten intézték és csak később pofátlanodtak el látványosan.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
IDEyoda 2011.04.06 00:03:04
@alfonZINA:
ajánlott analógia a hatalmi játszmához: Korleónéék az MSZP, botsáskáék a Fidesz
Elég szkeptikus voltam a Március 15. tér felújításával kapcsolatban, sőt, igazából arra gondoltam, hogy ebben a formában felesleges az egész: a terület most szinte láthatatlan, a dunai oldalról csak a kocsik járnak arra, aki a korzón sétál, az szinte biztosan nem jut el déli…..
IDEyoda 2011.04.04 09:52:59
@smalladam: igen, tudom hogy hogyan zaljik, én magam is terveztem már jópárat az arculati kézikönyv alapján, de ettől még rühellem őket :)

A díszkutas megjegyzéseddel is egytértek, ahogy a fákkal is. Nem kérdés, hogy sokkal jobb és élhetőbb lett a tér mint előtte, de szerintem is steril. Egyedül a Duna-karc jellegzetes, de az kevés. Annyiféle történelmi emlék van épp ott, hogy sokkal több modern formai utalást lehetett volna tenni ezekre, akár talán az utcabútorokkal is.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
hogyvolt VV4 - 4X97 2011.03.24 15:00:00
Sokszor nehéz egyértelműen megfogalmazni, mit érzünk, mit gondolunk, mi az, amit valójában szeretnénk, és mi az, amit nem. Nekem tegnap este az összefoglaló második percében sikerült egyértelműen, tömören és velősen megfogalmaznom. Ha valamit kurvára nem szeretnék, akkor azt,…..
IDEyoda 2011.03.24 23:47:27
@Hódos Hajnalka:
Nem értelek, miért gondolod, hogy a te véleményed értékesebb vagy megalapozottabb?

A magam részéről szintén nem értek egyet a katonai kiképzések legalapvetőbb céljával, vagyis az értelem és gondolkodás nélküli parancskövetéssel és a fanatizálással. Ennek fényében pedig - bármekkora paradoxon - szerintem éppen Éva képviseli a józan észt ezekben a napokban. Miért kellene bármit is megtenniük csak azért, mert két majom az arcukba kiabál 2 centiről?

Na persze ha valaki önként lép be egy ilyen testületbe, akár pénügyőrként, az ne csodálkozzon persze.
hogyvolt VV4 - 4X96 2011.03.23 15:25:00
Megy itt kérem a sivalkodás meg a picsogás, pedig még csak a katonai hét első napján vagyunk túl, nem szeretem, ha így beszélnek velem, nyifinyifi. Velem éveken keresztül beszéltek így, oszt itt vagyok. Igaz, nem kiképzőtisztek, hanem pénzügyőrök, úgy látszik, aki…..
IDEyoda 2011.03.23 22:22:58
@puspang: Szerintem pedig éppen az általad kifejtett mellénézős-megideológizálós konfliktuskerülés a gyávaság szinonimája.

Tudom hogy ez csak egy szórakoztató műsor, meg hogy önként vállalták, de erre nem lehet felkészülni és mindenképp torzulni fog a személyiségük szerintem, csak a tv szerencséjére azt nehéz számszerűsíteni, így senkit sem érdekel.
IDEyoda 2011.03.23 21:54:31
@fran7:
és megint milyen aktuális éppen...