Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darktac

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A formára készített műanyag tokok nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek akár a rendvédelmi, akár a civil piacon. Olcsó, egyszerű és tökéletes illeszkedést biztosít, ezáltal a legoptimálisabb eszközkezelést (fegyver elővétel, tárcsere) teszi lehetővé. Hátránya…..
A Darktac egyik előnye, hogy egyéni megrendelés alapján, kifejezetten az egyénre szabva is készít taktikai felszereléseket. Ennek az egyik példája a képen is látható plate carrier. A mellény alapján a Diamondback Fast Attack Plate Carrier adta, de attól elég sok ponton eltér, sőt…..
Combat Gear Blog Dark Tactical 2011.03.28 11:26:00
Kommentek között sokszor kerül elő a magyar katonák néhány problémája. A Custom, vagyis egyéni megrendelésre készülő cuccok egyik roppant nagy előnye, hogy az egyéni felhasználó igényeire szabott termékhez juthatunk hozzá. Mért is jó ez? A legtöbb olcsóbb hadi…..
Darktac 2011.04.06 00:35:40
@Mokker: Lehet gyártatni digirába mintát akár eredeti cordura alapra is. Kb 300m a minimális rendelés.
Darktac 2011.04.06 10:37:58
@BorgWarrior: kirakhatod, elintézem ha kell. Rip-stop anyagot és cordurát is tudok gyártatni, ha megvan a minta, nagyobb igény esetén acu szabású digirába gyakorlókat is megcsináljuk M, L , XL méretekben.
Darktac 2011.05.09 07:33:02
@joni firpo:
@dudi01:
Kérlek Titeket, hogy megrendelésekkel, kérdésekkel az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressetek: www.darktactical.com/hu/kapcsolat.html

Köszönettel,

Darktac
Az új rendőrségi mellény a finn C.P.E Production, TAC SF OMEGA típusú terméke. A mellényt tudomásunk szerint a bevetési egységeknél tervezik rendszeresíteni, illetve rendszeresítették. Személy szerint eddig csak NNI-s nyomozókon vagy felszámolókon szúrtam ki.   A mellényen…..
Darktac 2011.05.05 11:31:42
@apravetz: És akkor most visszatérve a kérdésedre, létezik ma is Cordura által gyártott Ballistic nylon anyag. Ez csak gyártási eljárásban és múszaki paraméterekben különbözik más nylon szövetektől. www.cordura.com/documents/CORDURA_Brand_Fabric_Technologies-Ballistic.pdf
Természetesen beszerezhető, jellemzően 1050-1400-1600D erősségben használják.
Darktac 2011.05.05 12:38:04
@apravetz: Nem kioktatásként mondtam, tudom Te is régebben foglalkozol a dolgokkal, csak a többiek is tisztán lássák, mert gyakran találkozom a félremagyarázásokkal.
Kiegészítéskén annyit, hogy az IRR valóban ezt jelenti, de ez a reflektív anyagokra vonatkozik, azaz a visszaverőkre mint pl a patch-ek. Tehát mardjunk az IR kezelt felületnél, mert jelen esetben az elnyelés a lényeg.
A korábban rendszerben lévő anyagok jórésze vászon alapú volt. Ezt váltották fel a nylon szövetek. A korábbi megjelölés ezekre az alapanyagokra a "heavy duty nylon fabric" volt ami valószínű az akkori legjobb technikai szövetanyag volt. Ez nem egyezik a "ballistic nylon" szövettel semmiképpen.
Darktac 2011.05.05 11:29:09
@apravetz: pár dolgot tisztázzunk - lehet ebből hamarosan írok egy cikkecskét, hogy mindenki átlássa: Cordura a márkanév, a gyártó neve
Den: 9 000m szál súlya grammban

Nos, a Cordura cég által gyártott nylon alapú szövetet nevezik a köznyelvben Cordurának - helytelenül. Maga a szövet anyag praméterei a következőek:
- szövés sűrűség: általában 2x2 kosárfonással készül, függ az elemi szál vastagságától, az egységi felületre eső fonások száma.
- elemi szál / fonal anyaga: nylon 6.6
- Külső felületkezelés: pl IR elnyelő vagy teflon a kopásállóság miatt, carbon alap mattítás miatt
- belső felületkezelés: Poliuretán, acrilát ezek egy vagy több rétegben. Vízhatlanná teszik az anyagot, egyes jellemző értékei változtatják

Azaz egy Cordura 550D nylon IR 2xPU azt jelenti: Cordura cég által gyártott, nylon alapú, 550g/9000m súlyú elemi szálból szőtt anyag, ami IR elnyelő felülettel rendelkezik és két réteg poliuretánnal burkolt belső felülete van. Ezzel azonosítható precízen be az anyag.
Combat Gear Blog MS-2000 2011.03.20 21:53:00
  Az amerikai hadsereg a világon talán a legjobban felszerelt, ami az éjszakai harc megvívásához szükséges eszközöket illeti. A katonák alapfelszerelése az éjjellátó, és a harci eszközök jelentős része is el van látva ilyen fedélzeti berendezésekkel is.   Az…..