Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Talented Torrance

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Filmszemle - 4. nap 2010.02.06 11:00:00
Eljött amire eddig vártunk - nagyjátékfilmekből szemezgetünk. Pénteki beszámoló képben, hangban és szövegben a tovább után. /wurlitzer/ Egy nem várt irányt vett randevú történetét követi végig a Köntörfalak. Elek Ferenc és Tompos Kátya alakítja az egymással ismerkedő…..
A Hold gyönyörű szép. Egy hatalmas ezüst dollár, amit Isten feldobott. És a sérült oldala került felülre… Ezért teremtette a világot. (Harvey Dent, a.k.a. Kétarcú) Véletlen és fatalizmus – ezek Grant Morrison és Dave McKean majd húsz évvel ezelőtt kiadott graphic…..
Karfát megmarkolni, mély levegő. Az afgán háborút nem John J. Rambo nyerte meg az „afgánoknak”. Nem ám! A magasztos tett a hatáskörét jó késhegynyivel túllépő, republikánus-fejpántos allegória helyett sokkal inkább tulajdonítható egy jól szituált, fehér…..
Geekblog Robotzsaru 2008.08.01 08:27:00
A nemzeti filmgyártás fontos. Nemcsak azért, hogy súlyos milliókat öljünk nézhetetlen filmek tucatjaiba, hanem mert bármikor kialakulhat egy generáció, akik olyat tesznek le az asztalra, ami nemcsak saját hazájukban, de a nagyvilág számára is érdekes lehet. A kisebb filmkészítő…..
Talented Torrance 2008.08.01 10:20:45
Kurvaizgalmas firkálmány Vilmos, verifenkjú! Az Emlékmásig mennyit is kell még aludnunk??? (Matekszigóval a hátam megett én má a kétjegyű számokat se tolerálom ám...)
A messiás-vetületeket így elsőre kicsit szemüvegfüggő aspektusoknak vélem, de legközelebbi újranézéskor majd állítok a színeken, meg a dipotrián.

...

Egyébiránt meg ma már nem csak Noel Carroll tuggya aszt, hogy a horror, meg a sci-fi féle aljadék műfajok sokkal progresszívebbek, sokkal gyorsabban ÉS szellemesebben reagálnak a társadalmi léptékű mocorgásokara, a nemi, generációs és osztálybeli-közi nézeteltérésekre és összebalhézásokra (a "kultúrantropológia" karakterszekvenciát az attól pavlovilag behányó nacionalista puristákra való tekintettel hagytam - majdnem - ki...), mint a fősodor jólnevelt dolgozatai. Többek között azért, mert ők nem-rendelkezésre-álló poptermékként nem a regnáló ideológia tüzén kovácsolódott zablát majszolgatják, és vélhetőleg azt is tudják, hogy annak ízét mennyire kurvára unják már sokan... (Lásd pszichoanalitikus, de főleg feminista és legfőlegebb posztkolonialista megközelítések vonatkozó megmondásait.)
Szal - aki még nem tette - ha eleinte kicsit feszengve is, de hívja meg egy felesre a Gondolatot, és kezdjen el megbarátkozni vele.

...

"állítólag nem remakel az aronofsky, meg nem is folytat, hanem újraértelmez."

Fú, egy ideje járatom a zagyam, de a faszomse tuggya, hogy ezen megközelítési módozatok közül melyik az, amelyik nem tutifix, hogy roppant ciki... (Nem, Aronofskyval semmi, SEMMI bajom nincs.)

...

FIGYELEM! FIGYELEM!

Egyes típusú, Eredeti Batmanes LÉGTÖRŐMET Kettes típusúra cserélném, a neszkvikkes doboz maradék térfogatát kitöltő, csokis zappejhet - esetlegesen felmerülő értékegyeztetés tárgyaként - bizonyos mértékig beszámítva. (A kakaós gömböket kell előbb a pohárba tenni, és asztán a tejet, mer fordítva cinkes a kevergetés...) A LÉGTÖRŐ alig használt, majdnem makulátlan állapotú, a nevére és rendeltetésére való szakszerű figyelemnek köszönhetően szilárd, avagy folyékony közegnek direkt még nem lőttem vele.


.m.
Aki fikázta Jet Li-t, színészi képességeinek hiányára hivatkozva, annak ajánljuk a Múmia legújabb részét. Először is nagyon hiteles, ahogy a zsarnoki császárt alakítja, utána meg az is eléggé szeren van, ahogy pár perccel később a már megöregedett zsarnoki császárt…..
Geekblog WALL-E 2008.07.18 16:52:00
Hogy lehet az, hogy az 1986-os Rövidzárlat főszereplőjének legelső skiccei alapján két évtized elteltével, önálló bájjal bíró herkentyű firkálható? Hogy lehet az vicces, ahogy ez a bizonyos WALL-E melltartót applikál szorgosan fókuszáló optikáira? Hogy lehet, hogy lassan nem…..
Ez alapján (is) az idei év legjobb filmjei között lesz a helye. ..
Talented Torrance 2008.06.26 21:30:46
Geekblog Parra 2008/2009 2008.01.06 17:53:00
Filmek2009 MárciusThe Descent (2005) jó volt.Go! (1999) nem volt rossz.The League of Extraordinary Gentlemen (2003) nem volt jó.Watchmen (2009) nem volt rossz, de jó se volt.Let's Scare Jessica to Death (1971) nem volt rossz.Mr. Majestyk (1974) nem volt rossz.Brokeback Mountain (2005) jó…..
Tegnap, pénteken elindult az amerikai mozikban Neil Marshall (Descent - A barlang) új filmje. Az általunk is várva várt Doomsday - melyet rendezője a Mad Max és a Menekülés New Yorkból keverékeként ír le - mindössze 1,6 millió dollárt hozott az első napon. Az utóbbi hetekben már…..
Geekblog Az irgalmas lány 2008.06.03 08:46:00
Kivérzett kurva az ágyon. A vaku hanyag ütemezésű villanásai, gumikesztyűs kezek szövetminták és ujjlenyomatok után kutakodó mozdulatai. Az apatikus Yeong-ki-nek, mint rutinos nyomozónak, már nincs ideje a döbbenetre. Lanyh részvéttől, valamint csekély sikerrel kecsegtető…..
Talented Torrance 2008.06.04 10:24:38
Leo:

Nekem KKD szemlézése alatt mindig az az érzésem, hogy kurvára nem vágom ezt a valamit, amit kényelmes gyűjtőfogalommal élve most csak koreai kúttúrának becézek. Az űrdialektus, a relatíve inadekvát reakciók, megazegész, és ugye nekem innen, soksok fényévről kéne kitalálnom, hogy ezt most a költő mongya, és azérmer, vagy alig-alig stilizál a bácsi. Nincs más megoldás, még többet kell koptatni a médiapléjereket, alkalomadtán meg utazgatni egy kicsit.

Igen, a mérleg a lényeg. Ráadásul, mivel a nő javítja meg, a norbiápdételt érték nem csak metameszidzs lehet, hanem férvisoviniszta gúny is. (muhaha)

PS: a Madeleine feje és törzse közti anyagfolytonosságot egy hanyag fejszesuhintással szüntettem meg. Az a ribanc csak zavart tehetségem kibontakoztatásában.

PS2: Francis Bacon: köszönöm. Igazad volt. A szolidabb, erősebb, komorabb kompozíciókat termelő bácsi sokkal adekvátabb lett volna, akár, mint művelcségi melldüllesztés - ha tudok róla. :( Hangnemében közelebb áll a Mugwumpokkal dúsított delíriumhoz, azonban a - Dalíval etéren összevetetve nekem sokkal jobban bejövő - lendületes vonalkezelése, kvázi-kontúrfóbiája miatt a katalán pozőr munkássága is majd' annyira rímel Cronenberg precíz obszcenitására.


Tamaguchi:

Anyád ma miattam csuklik, csak szólok. (Olyankor persze nem vagy msn-en, amikor lektorálni kéne...)


Vittorio:

Majd júliusba térek vissza igazándibul. Ezen írás pusztán annak a valószerűtlen konstellációnak a lenyomata, amikoris Ferenc szigora hatékonyabbnak bizonyul az anyukáménál.


Bob:

Ezek szerint tévedtem. Nem az első eset.


Antibob:

Roppant makacs ember lehetsz, ha Bob érvelése után is kötöd az ebet a karóhoz. Émmá beletörődtem...
- Elvesztettem a karkötőmet… bele volt írva a nevem! - Érzelmileg kötődtél hozzá? - Igen. - Fáj, hogy elvesztetted? - Fájdalmas volt ellopni. Nem ismerek sok kölyköt, akinek ugyanaz a neve, mint nekem… Először is: eleddig bármennyire is ritka volt az echte áldoksi,…..
Talented Torrance 2008.06.02 23:59:11
Hát igen, ez tényleg félrement. Vagy inkább: el sem ment odáig. Neil Marshall céljai nemesek voltak, ez kétségtelen. Totális hommage-filmet akart csinálni, a hetvenes-nyolcvanas évek poszt-apokaliptikus mozijai előtt tisztelegni. A faszom tele a hommage-filmekkel. A faszom tele a…..
Melyik jelenleg a világ legerősebb csapata? A spanyolokat legelvakultabb rajongóik sem tennék most az első öt közelébe sem, az olaszoknál égszakad és földindul éppen, a Bayern ellenőrzőjéből pedig kilóg az oroszból kapott hatalmas karó, a többiek pedig szinte szóra sem…..
Talented Torrance 2008.05.22 14:04:22
6. Más? Álomkezdés, hisztiroham, numberoneság, nuku szimpla passz, bohócsipka. Ez valóban tökéletesen antivalens azzal a konszenzussal, miszerint tud, de nagy a zarca. Tőlem mondhatod azt is, hogy "Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG", asse lesz (And Now for) Something Completely Different. (Persze, a különbség vélt hiánya csak a különbség szócsöves felkonferálása miatt visszhangzik ennyire, de ez is lehet érzéki csalódás.)

7. Mint mondod, nemrég is "kardoskodtál" a releváns dolgok és "nünaszok" kauzális csatolgatása ellen. (Átok és hazugság, no meg a nyomatékosítandó kétsoros erről a mindenki-nyalná-Fortunáról.) Aztán bevágsz egy éssel kezdődő mondatot (pedig nekem aszt tanították, hogy olyan se sincs ám! ;-), amiben a minap importált gyep közé keveredett, terepszínű banánhéj örvend jobbhorgos-páncélosdandáros, szumma-szummárum: eléggé impozáns megjelenítésnek.

Ööö, pontpontpont?

Hogy Grant kapitány mellett perpill valószínűsíthetően még ki siklik lefele azon a bizonyos banánhéjon, azt a pesszimistább Dinamo szurkerektől kérdezd.

8. De amennyiben ezt sikerült is félreolvasnom - azaz az az "És akkor..." kivételesen nem annak a gondolati hajtűkanyarnak az első métere, amit a kardoskodó, Fortunás, nüanszos bekezdés tábláz ki - akkor meg a tőled tanult teoretikai könnyedségével kérdezném, hogy hol is írtam, hogy igazat adsz nekem?


.m.

Orális fixációim amúgy tökéletesen függetlenek a lókupechez fűződő érdekkapcsolatomtól. Sajnos.
McFarlane's Military-sorozat, McFarlane ToysMíg azon honfitársaink, kiknek nincs szemük az látásra, a mindenféle gárdák kínálta gondosan megszerkesztett csatornákba pazarolják aranyárban mért viszolygásukat, egy jóval nagyobb volumenű (Menny vs Pokol) választásokra…..