Regisztráció Blogot indítok
Adatok
róth manó

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan nem tudják, hogy az ingatlanra telepített  haszonélvezeti jog pontosan milyen jogokkal és kötelezettségekkel jár, mennyiben kell hozzájárulni az esetleges felújítási, fenntartási költségekhez.Tisztelt Ugyved ur!22 eve halt meg a ferjem, azota az anyosom velem el. A 65m2-es…..
A Zugügyvéd nem klasszikus jogi tanácsadó oldal, és csak azért tesz ki olyan ügyeket, mint az alábbi, mert ez is bizonyítja, milyen szerencsétlen és kilátástalan helyzetbe tud hozni családokat a jogi analfabetizmus, és a jogsérelmek nehézkes érvényesítési lehetősége.Tisztelt…..
Kumin szerint Csomagra várva 2011.05.26 16:26:52
Előre szeretném jelezni, hogy a devizahitelesek megmentésével kapcsolatban nem vagyok érdek nélküli külső szemlélő. Mi is így vettünk lakást svájci frank hitelre, mi is buktunk az árfolyamon. Innen nézve nagyon drukkolok, hogy az 1982-es árfolyamot sikerüljön rögzíteni, és a…..
róth manó 2011.05.29 06:33:59
@Perillustris: Köszi, ilyen érvet 100-at tudtam volna összegyűjteni, de én próbáltam egyszerű parasztgyerökként maradni a közgazdaságnál.
róth manó 2011.05.30 06:05:04
@igazi hős: OK. Elképzeltem, ahogy Mari néni éjjel kockás füzetben faktoranalízist végezve számolgatja a várakozásokat (kockázatokat) és ennek megfelelően adja bérbe a vityillóját.
róth manó 2011.05.30 06:07:36
@képzelt valaki: Igen jól látod. Lényegében azt jelenti az utolsó pont, hogy valaki k.rva drágán vett egy bérleti jogot.
Reggel óta visszafoglalták Barcelona főterét a rendőröktől a Democracia Real Ya aktivistái, a rendszer megváltoztatásért tüntető valódi demokráciát követelő mozgalom tagjai. Őket azért verte ki (szó szerint) a rendőség a térről, mert holnap a Barcelona BL döntött játszik,…..
róth manó 2011.05.29 01:06:16
@G. Wolf: Azért gumilövedékes szemkilövetéses tömegoszlatásról nem hallottam máshonnan Európában.
róth manó 2011.05.29 01:15:21
@Komment Elek: Igen, és az, hogy az emberek meddig hajlandóak elfogadni a megszorításokat, amik külső szemlélő számára is eléggé furcsa körülmények között úgymond a "közjó" (mit jelent ez?) érdekében történnek.
Nem tudom, hogy egy ír, hogy fogadja el azokat a megszorításokat, amik azért kellettek úgymond, hogy az írországi bankok ne menjenek csődbe. És az írt behelyettesítheted portugállal, olasszal, spanyollal, göröggel, stb.
Tisztelt Terror!   A minap állásinterjún volt balszerencsém részt venni. Tavaly diplomáztam, eddig dolgoztam egy cégnél, amely sajnos tönkre ment, így nekiálltam a keresésnek. Egy multi céghez küldtem el legutóbb az önéletrajzomat, be is hívtak e hónap 19-én 10 órára.…..
Képzeljétek el azt, hogy épp az iPhone-otokon beszéltek, erre odajön egy idősebb férfi és a gyereke, kezében szintén egy iPhone-nal, és elkezdenek szisztematikusan verni. Gondolom ti is kíváncsiak lennétek, hogy mi történik.Az 52 éves, egyesült államokbeli baseball-játékvezető,…..
róth manó 2011.05.26 23:11:02
@k13: ja, meg kb. 5 év kóter aljas indokból elkövetett valamilyen testi sértésért. Ennyit tényleg megér egy Iphone.
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
róth manó 2011.05.26 22:00:16
@antisystem: Több ezer éves probléma, már az antik Rómában is hasonló szitu alakult ki. Augustus császár hozott is erkölcsjavító törvényeket. :) A probléma manapság újra felélesedett Magyarországon a magánvagyon viszonylag - legalábbis egyeseknél - jelentőssé válásával, a családi viszonyok lazulásával és az élettársi kapcsolatok (vagy még rosszabb kis kurvák) elszaporodásával.
róth manó 2011.05.26 22:55:45
@franjof: Ritka nagy barom voltál, ennyi.
róth manó 2011.05.26 23:01:53
@manager2008: szart se ér a legtöbb házassági vagyonjogi szerződés, főleg ha gyerek is van. különben az élettársi kapcsi alatt is közös vagyon keletkezik elvileg a szerzés arányában, de ha ez nem bizonyítható (ami azért mondjuk meg őszintén előfordul a "minimálbérek országában"), akkor fele-fele ott is helyzet(+ a háztartási munka is szerzésben közreműködésnek számít)
Legjobb kurvához járni, ott megegyezéses a tarifa, nincs gyerek általában :) max. egy jó nemi betegséget kapsz el.
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
Proletár A süllyedő hajó 2011.04.15 11:49:53
Megjelent Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy kétszáz embere. Rubi Gergely polgárőr, jobbikos országgyűlési képviselő közölte: hétfő este kezdtek el járőrözni a településen és a tervek szerint vasárnapig maradnak. Hozzátette: a helyi lakosság hívta…..
A Fidesz a meglévők mellé egy újabb frontot nyitott meg, most éppen a bírók kerültek a célkeresztbe. A lázongó rendvédelmisek mellé most jöhetnek a lázongó bírók is, lassan bezárul a kör ... És mindezt sikerült egy mondattal elérniük:   Magyarul a bírók 70…..
róth manó 2011.04.15 13:35:32
@Virág et.: A Bárándy Gyuri bácsi most teszi le a lantot 91 éves korában ügyvédként.
róth manó 2011.04.15 13:36:22
@Virág et.: A Bárándy Gyuri bácsi most teszi le a lantot 91 éves korában ügyvédként.
róth manó 2011.04.16 15:57:05
@Virág et.: némi korrekció. vezetői pótlékot szerintem nem maroknyi ember kap, mert az nem csak az elnökökre és helyetteseikre vonatkozik (többszáz ember önmagában), hanem pl. a megyei, ítélőtáblai, legfelsőbb bír. tanácselnökökre, csoportvezetőkre, kollégiumvezetőkre és helyetteseikre is. címpótlékot is sokan kapnak 6 év után a helyi bírák közül, egyből nem 10% a beosztási pótlékuk. ja, a kiindulópont egy 74 éves (nem létező) bíró volt az állítólagos 2009-es nettó 180 ezer ft-os fizetéssel, amennyit számításaim szerint egy gyakorlottabb titkár kap.
Tartsanak velünk az egyik legextrémebb sportfajtába – az újautó-fenntartás izgalmas, bugyogó, zűrös poklába! Kommentelje az azonos című írásunkat!..