Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezustmacko

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
38 hetesek lettünk Lillával, és ezen a napon egyben 5 évesek is Nyonyesszel. Ez az 5. házassági évfordulónk. Szerettem volna meglepi tortával, frissen, illatosan, csinosan várni haza apát, na ebből lesz palacsinta, meg tegnapi haj és csinos terhes mackó...Egyszerűen nem volt erőm…..
Napló Tíz nap 2011.03.29 20:21:00
A vonalzóm szerint még tíz nap. A rajtam 24 óra leforgása alatt átvonuló érzelmi és érzés változások hullámai szörfös paradicsomra emlékeztetnek leginkább az utóbbi napokban.Lássuk:1. Érzelmek:- Kellemes izgatottságal teli várakozás: milyen lesz a…..
Ezustmacko 2011.03.30 07:55:29
Szoptatás: én sem vagyok egy ősanya típus, de a szoptatást minden szempontból nagyon jó dolognak tartom (nem is beszélve a kényelemről: az anyatej bármikor rendelkezésre áll, akárhol legyél is; mindig megfelelő hőmérsékletű, nem kell melegítgetni, méricskélni; nincs sterilizálgatással való pepecselés sem :o))

Eleinte nem ment könnyen. Szülés után persze azonnal próbáltam szoptatni, de fogalmam sem volt, jól csinálom-e, jön-e egyáltalán valami (aztán néhány bukásnál láttam a kolosztrum eltéveszthetetlen, élénksárga színét, és ez adott egy kis önbizalmat; de ettől függetlenül a szülés utáni 3-4. nap szinte végig bőgtem, mert úgy éreztem, semmi tejem nincs) Emlékszem, hazaérkezvén a kórházból anyukám és nagymamám is könnyes szemmel könyörögtek, hogy adjak már tápszert a gyereknek, mert nincs elég tejem és éhezik szegény - én meg csak ráztam a fejem, hogy nem, mert akkor nem lesz megállás és soha nem is lesz több tejem.
Anyu nem értett egyet: én császárral születtem, és akkoriban még természetesnek vették ilyenkor, hogy a szoptatásnak úgyis lőttek, szóval gyakorlatilag meg sem próbálta. Az öcsém természetes úton született, de végül őt is csak 6 hétig tudta szoptatni - így elkönyvelte, hogy nálam sem lesz ez másképp.
Azóta szerencsére már változtak az idők, és komoly szakirodalom áll rendelkezésre. "A szoptatás fejben dől el" meg "kereslet-kínálat elve; minél többet teszem mellre, annál több tejem lesz" elveket mantráztam, miközben persze én is bőgtem. Másnapra dinnyényi mellekkel ébredtem, és onnantól kezdve soha nem volt gond :o) Elsőgyerekes anyaként persze én is gondosan beszereztem még szülés előtt a legjobb mellszívó szettet, és eleinte fejtem is szorgalmasan, azokra az időkre is gondolva, amikor esetleg már nem lesz tejem. Végül nem is volt szükség a lefagyasztott tejadagokra - 14 hónapos koráig szoptattam a kisfiamat, és ekkor is az én döntésem volt az elválasztás. :o)
Napló 36-ról 37-re 2011.03.21 12:07:00
Nem mondhatom unalmasnak az utolsó heteket. A betöltött 37. hetem első napjáról már írtam. Alcsúton kirándultunk, és tőzikéket néztünk.A következő két nap családi események ünneplésével telt. Sajnos a vasárnapiról elég korán távozásra bírt minket Lilla, ugyanis…..