Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Zoli

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából egy lemeznyi összeállítás az eddig kiadott négy bundliból, legyen mit hallgatni - köszönet érte Milánnak és azoknak akik révén eljutottak hozzám. Egy egész jó CD összehozható volna belőle, illetve akkor már jöhetne mondjuk a teljes 88-as bécsi koncert* (itt lent 3…..
zappa pont Visszhang 2013.06.17 21:36:49
(Echoes) Messze fent az albatrosz Mozdulatlanul lebeg A hullámok alatt a mélyben Korall barlang útvesztőbenEgy ősi kor visszhangját szövi homokba a végtelen áthat mindent a tengermélyi zöld Nem hívtak e földi létre És nem léteznek válaszok De egy mozdulat utat keresés indul el a…..
Imre Zoli 2013.06.24 22:31:10
@Rátosi Milán: Minden nagyon ott van: a gitárhangzás, a struktúra, a hossz, a révület. Nagy-nagy kendvenc (volt) nekem is, de az Atom heart még jobban megfogott. Utóbbi hosszú távon is egyszerűen izgalmasabb.
Következzen néhány Pink Floyd feldolgozás - kicsit kapcsolódva a múlt heti koncerthez, illetve a feldolgozások milyensége felett való tűnődéshez. A válogatás nyilván önkényes, de valamit talán mutat egyrészt az egyes dalok népszerűségéről, másrészt a szabad, önálló…..
Imre Zoli 2011.09.01 22:12:46
Let's see!

Voivod:
Szuper feldolgozás, kompakt verzió - kiválló ellenpont a császár Ummagumma verzióhoz - kényszervideó a 90-es évek elején még tomboló MTV metálvideóklipp lázhoz igazodva, de ez utóbbiról nem tehetnek, másképpen nem kerültél annak idején reflektorfénybe.

Korn / Breathe:
Jó nézni, szép koncertkép, szerintem egy teljes koncerten is működne, hogy átkötéseknek az arra alkalmas Floyd számokból válasszunk. Mert persze így nem kell hosszú ideig játszani...

Korn / Bricks:
Szolgai megoldás, ezt már hosszú ideig kellett játszani, nincs is meg hozzá a kellő felfogás. Bocs Bálint, de nem játsza a cimbora sem jól a szólót. Lehet, hogy máskor nagyot lendít, de ez itt fakéz.

Brody:
Persze, penge, jól szól stb., de mit tett hozzá? Mit mutat meg akár magából is? Hurrá, van equipmentem és értékelendő tudásom, amivel ezt elő tudom adni?

OSI:
Hát nem fostam le a bokám...viszont tök jó, hogy hogy ez a szám is napirenden van. Jelentéktelen törpe az Ummagumma verzió mellett. Az utóbbi ellenpontja valszeg valami radikális ipari verzió lehetne, mással addig nem is érdemes kisérletezni.

Staind:
Elmegy, időnként jó az ének, a szóló a fő dallam után elkapkodott, a tempó kicsit lassú a koncerthez.

Waters, Clapton:
Oké, miért is ne. Bár koncerten egyenként Waters és Gilmour is jobbat tudott.

Money: mókás

Parbolt / Set the Controls..
Frankón uncsi.

Parbolt / Mother:
Itt legalább hozzátett valamit, ami egész jól működik.

Sungha Jung:
Ki a f... ez? Frankón begyakorolta, ő legalábbi is ezt hiszi, de két, vagy három szakaszbefejező részt tényleg nem játszik ki szépen, hanem valahogy elmaszatolja. Jól szól? Igaz. Ne feledjük, hogy Kenny G szaxofonja is jól szól a karácsony előtt megjelenő lemezein.

Kelly Walleau:
Hozzátett valamit. Érthető, letisztult, mókás, szinvonalas.

Vika / Wish és Numb:
Nálunk régen az egyetemen volt néhány régi prog zenét szerető srác, akik a kolesz szobában legalább így nyomtak dalokat, csak nem volt technikai lehetőségük home made videókat felpattintani a netre.

Vika / Echoes:
Valószínűleg ezért végzett az elején. Szerintem is penge, messze a felső régióban van.

Francia bébi incl. perverz vokál:
Az első felében még jól működik, utána már azért erőltetetté válik. A valszeg direkt elbaszott kiejtéssel kiénekelt szavak kapcsán kíváncsi lennék, mit gondolna egy eredeti angol Floyd fan.

A lényeg:
Eredetileg szuper nóták hallgatásával töltöttük az időnket, már fel is akarjuk rakni az eredeti felvételeket. Mi kell még?

Thanx az ötletért még egyszer!!!
zappa pont Metallica, Budapest 2010 2011.05.20 16:00:00
Pontosan egy éve volt a koncert - érdekes, hogy előtte egy órával sétáltam oda és vettem jegyet (az amúgy teltházas) műsorra.A két videó izgalma hogy számtalan különböző forrásból származik: a kép 4-5 telefonból és fényképezőgépből (közönség, YouTube), a hang a…..
Ma volt 5 éve; - beszámoló Mc_Fly tollából a Zenefórum magazin fórumáról (azóta eltűnt - a borzasztó fotók az enyémek) - bekerült a ZPZ csokorba. Mindenképp szeretnék írni pár gondolatot a tegnapi pecsás Zappa Plays Zappáról - az utolsó fél órában Steve VAI is…..
1969-ben megjelent a King Crimson bemutatkozó albuma, az In the Court of the Crimson King, rajta az akkor még csak éppen hogy feltűnt progrock világát felforgató 21st Century Schizoid Man. Most a dal történetének, hátterének, változatainak nézünk utána. Zappa PONT - Passzió.hu cikkcserebere…..
Imre Zoli 2011.05.08 22:22:27
Sziasztok!

Kicsit elkéstem ezzel a kommenttel, de ha már ez életem első blogbejegyzése, akkor az legalább a Crimsonnal kapcsolatban történjen!!!
A cikk király, a mellékelt felvétel listával alátámasztott die hard Crimsonos létemre mégis hozott újatt, ill. szívesen olvastam. Különösen lenyűgöző a feldolgozások felkutatása és berakása. Köszi, hogy működött az "előszűrő" és nem kellett a silányosabbakba belehalgatnom. Sorrend nálam nincs, csak vélemények és gondolatok a méltathatókról:
Syrius: szuper Mirrors és szólók, az ének kissé műkedvelős.
After Crying: jól áll neki a kicsit gyorsabb tempó, szinvonalas összhang a szólók között, 1993-ban még szerettem a bandát (összességében ca. 2001-ig, lemezgyűjteményem ékköve a 2. album), de akkoriban én pont olyan koncertjükön voltam, ahol ezt nem játszották(!) Vajon a 3. lemezükön miért koppintották a Fracture nyomulós részét saját számként??? És miért van azóta műmájer igényesmetál énekes? És miért nincs Pejtsik Péternek cselló szólólemeze?
TU: császárság, nekem a főtémával egyenlő módon bejött a 7:00 környékén induló "emerging" Starless téma!
Jazz Trio: a kb. 60 KC koncertem mellett ehhez nem volt soha türelmem, inkább Long Live Coltrane!
Lake'n'Moore: Jó, köszi! Meglep azonban, hogy az ének szerintem az elérhető felvételek közül mindig Lake-nél a legjobb, itt azonban nem annyira virít.
Voivod: Talán Snake-kel jobb lett volna? Fiatal szívem csücske volt a banda, Bálinthoz kapcsolódva: számomra eye catcher volt a sok ÖÖÖÖÖ (pl. Rööööaaarrr, ill. az istenkirály Hatröss). Ez a verzió kicsit kötelező szolgai interpretáció, mivel korábban próbálkoztak már az Astronomy Domaine-nel, mely utóbbi szinte még az eredetit is veri (mondjuk azért nem az elszállt Ummagumma verziót).
Entombed: még 1990-ben élvezettel hallgattam. A Rátosi Milán által említett római koncerten van néhány szám, ami keményebb! Pl. Indiscipline, Sex Sleep Eat Drink Dream, Vrooom stb.

Időrendben a szóban forgó mű tobábbi értékelhető felvételei a dgm-live gyűjteményeben (enyhe célzás a cserék lehetőségére):
Boz-zal és Wallace-szal:
1971-04-12 Frankfurt
1971-04-13 Frankfurt
1972-03-04 Milwaukee
Jamie Muir-ral (!):
1972-11-10 Hull
Bruford-dal és Wetton-nal
1973-10-06 Arlington
1973-11-15 Zürich (Collectors Club kiadás)
1974-04-29 Pittsburg
1974-06-28 Asbury Park
Bocs, de JOHN WETTON AZÓTA CSAK LEVEZET!!!!!
Dupla Trio:
1996-07-01 London, pszihedelikusabb a Mirrors, mint a római verzió.
1996-08-26 Philadelphia (Collectors Club kiadás)
Bezzeg 1996-ban Budapesten nem játszották...

Köszi a türelmeteket.
Imre Zoli 2011.05.12 19:51:45
@rensaman: A ProjeKct 2 féle Schizoid Man a négylemezes ProjeKcts box-ban megtalálható. Mikor megláttam a borítón, túl sokat vártam tőle, de amint odaérkezett a cd játszó, eléggé elkedvetlenettem...