Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blickfang

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor? Melyiket? Büszkén 2014.07.05 04:19:55
Nem terveztem írni a mai Budapest Pride felvonulásról, hiszen már mindent megírtam korábban, amit tudtam, és mások is megírtak mindent, amit én se tudtam volna olyan jól. De amíg hazánk kormányzó politikusai ekkora csőlátású sötét bunkók (Fónagy János ígéretesen indult, de…..
Y-GEN Húsvét előtt 2014.04.10 13:13:49
Április 6-án világos üzenetet kaptunk Magyarországtól: létezik az az egymillió választópolgár, aki nem adja oda a szavazatát akárkinek – számukra kizárólag a korszakváltás, a politika megújítása jelenthet megfontolásra méltó alternatívát. Ez nem egy újszerű…..
Gyerekek, csendben kéne lenni, mert a ti világotok már nem jön el. Lehet, hogy lesz jobb, és kell is hogy legyen, de az nem olyan lesz mint régen. Jobbik van, főleg Fidesz van, 4 millió sonkával és narancssárgával kihúzott számlapapírokkal megvehető választó van - és mi is inkább…..
Blickfang 2014.04.11 16:32:13
@G. Attila: "...puccsal megbuktatni őket nem tudom mennyire lehet..."

Bajnai lehet, hogy jó cégvezető, politikusként viszont a zászlóbontása óta nyújtott teljesítményéből ítélve olyan kétbalkezes, hogy talán még a PM-es arcoknak is volna esélyük megpuccsolni. Más kérdés, hogy mihez kezdenének utána.
A KARD Emlékmű-gumicsont 2014.04.09 18:05:57
Hiszti? Handabandázás? Megy az indulatos vita Schiffer András és Kálmán I. V. Olga tegnapi ATV-beli csörtéjén, de véleményem szerint - bár a többi megfogalmazással is egyet lehet érteni - egy faék-egyszerűségű gumicsontról van szó, amire a baloldal bukott része újra és újra…..
Blickfang 2014.04.10 00:03:28
@pástétom: „Tehát a baloldal ne tiltakozzon semmi ellen, maradjon kussban, földelje el magát, hiszen már a puszta létük is irritál.”

Nem hiszem, hogy a posztert irritálná az ún. „demokratikus baloldal” léte. (Az idézőjelbe tett termimus technicussal a Nagy Kormányváltó Összefogás szétesőfélben lévő aprólékjaira célzok.) Engem például kifejezetten szórakoztat. Muris látvány egy mind kisebbre zsugorodó vakegér, amint kétségbeesetten mímeli a dübörgést, közben pedig torka szakadtából üvöltve próbálja megszabni mindenki másnak, hogyan kéne gondolkodniuk és viselkedniük.

Felőlem ott tüntettek és hőbörögtök, ahol kedvetek tartja, jogotok van hozzá. Csak ne várjátok el tőlem, hogy csatlakozzak – és ne csodálkozzatok rajta, ha nem sikerül spontán népharagot kiváltani a céljaitok érdekében.
Blickfang 2014.04.10 00:48:28
@pástétom: „Menjen mindenki. Közember, pártember, akárki.”

Figyelj, az a kordonbontás MSZP-DK-Liberálisok zászlók lengetése mellett zajlott. És olyan figurák feszítettek ott közben, mint Suchman Tamás vagy Szanyi kapitány. Ez kvázi garancia rá, hogy a balos kemény magon kívül mindenki messze ívben elkerülje a környéket. Még a 444! is kajánul élcelődik ezen a gyülekezeten, pedig őket aztán igazán nem lehet Fidesz-szimpátiával vádolni.

Ezek az elmeroggyantak még mindig azt hiszik, hogy csak a jelszót kell kiadniuk, és tódul a zászlajuk alá a forradalmi nép. Miközben a jelenlétük igazából kábé akkora tömegformáló erővel bír, mint egy kiadós bűzbomba. Még az is sietve eltisztul a közelükből, aki máskülönben talán úgy érezné, ott a helye.

A poszternek maximálisan igaza van, ez egy telibe sikerült manipuláció a Fidesz részéről – és a szerencsétlen hülyék nem látnak át rajta.

Mondjuk még egy olyan forgatókönyvet is el tudok képzelni, hogy a rend buzgó őrei által készített felvételeket minden kétező hivatalos és magánfelületen köröztetni kezdik, ártatlanul feltéve mellé a kérdést: kérem szépen, történhetne ilyen Magyarországon, ha ez tényleg diktatúra volna?
Tetszik, nem tetszik, a magyar konyha alapételei : a húsleves, a pörkölt és a rántott hús.:-) Ezeket illik tudni. Ezekből már építkezhetsz a többi étel felé. A leírás itt is hosszú, maga a panírozás nem, mert igyekszem a praktikákat, jellegzetességeket is számbavenni, illetve…..
Blickfang 2014.01.18 12:55:37
@Con Storm: Ami a húsevés mellett szól:

Finom.

Muszáj pont egy gasztroposzt alatt nyomatni a vega propagandát? Te otthon a konyhádban azt csinálsz, amit akarsz, de ne akard már másoknak megmondani, hogyan és mit egyenek!
Dinamó Műhely A lét jogán 2014.01.17 09:00:00
Végre. Végre valakik nekiláttak, hogy (óriási munkával) kiszámítsák, mennyibe is kerülne, ha megvalósulna az a régi álom, hogy „aki él, az éljen”, aki megszületett, az maradhasson is életben. Ferge Zsuzsa írása az garantált szociális minimumról és a társadalmi…..
Van egy téma, amely bár a nem hívők számára jellemzően ismeretlen, a katolikusok között egyre többször merül föl, és néha még megosztó viták melegágya is. Méghozzá egy kortárs látnoknő állítólagos próféciái: a nagyfigyelmeztetésnek nevezett…..
Blickfang 2013.08.18 12:56:49
@ingyenebed: Én meg, szintén ateistaként, azt mondom neked, hogy megnyilatkozásod alapján ugyanolyan bigott, vaskalapos, korlátolt hülye vagy, mint a legelvakultabb vallási fundamentalista.
Ludassy Mária 168 Órában megjelent interjúját olvasva régi ideológiai háborúk derengenek elő, amikor a jobboldaliak és konzervatívok minimum tehetségtelennek, de válogatott esetekben rögtön reakciós, tekintélyelvű antiszemitáknak voltak bélyegezve. Az ismert filozófus asszony…..
Tóta W. Árpád tegnapi cikkében arra a kérdésre kereste a választ, hogy „Vajon mi tesz valakit ma, 2013 közepén kormánypártivá?” Mi más, mint az egyszerű választói „ostobaság”. Be kéne vezetni tehát az állampolgári ismeretek tantárgyat, mivel a nép nem érti, de a…..
Blickfang 2013.07.16 14:08:56
@vantaan: "Böszme nép ez!"

Ez esetben megpróbálhatod leváltani vagy átnevelni. Mindkettő szép demokratikus hagyomány.

A hozzászólásoddal egyébként demonstratívan bizonyítottad, hogy a posztnak mennyire igaza van.
Úgy gondoltam, semmiképpen nem fog megártani, ha alszom egyet-kettőt arra az interjúra, amelyet a minap a hvg.hu készített Baja Ferenccel, az MSZP politikusával. Aki egyébként ugyancsak a minap nagyon helyesen határolódott el azoktól, akik úgy gondolták, hogy Orbán Viktor…..
ProgBlog A kiáltó szó 2013.06.13 22:40:25
- Mit mondasz magad felől? Monda: - Én kiáltó szó vagyok a pusztában. Egyengessétek az Úrnak útját, amint megmondotta Ésaiás próféta. A János írása szerint való Szent Evangéliom, 1. fejezet, 22-23, Károli Gáspár fordítása - 1586   A „Megváltó” – vagyis a…..
ProgBlog Bűnpárt 2013.06.14 14:48:00
„Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a te szíved a te ifjúságodnak idejében, és járj a te szívednek útaiban, és szemeidnek látásiban; de megtudd, hogy mindezekért az Isten tégedet ítéletre von!” Prédikátor könyve XII.1, Károli Gáspár fordítása -…..
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
Blickfang 2013.06.25 23:51:36
@tundrazuzmo: Én ezúttal nem fogok a Fideszre voksolni, mert nagyon sok minden nem tetszik, amit csinált (a lusztráció elmaradása, a Schmitt-fiaskó, a földtörvény, az alkotmányozás _egyes_ mozzanatai). De még így is sokkal jobban muzsikált az elődeinél, szóval szvsz a kisebbik rossz. Remélem, hogy a következő ciklusban értelmezhetőbb ellenzéke lesz, mint ezek a panoptikumból itt ragadt posztkomcsi figurák - akiknek a szereptévesztős performansza szerintem is hathatósan megapasztotta a balos népfront potenciális szavazótáborát.
Blickfang 2013.06.26 00:04:32
@balage_81 reloaded: "...mikor még program sincs, csak bajnai 1 éves ténykedése alapnak..."

Feltételezve, hogy Bajnai annó bemutatott válságkezelése sikeresnek mondható: mi a garancia rá, hogy hipotetikus hatalomra jutása esetén volna elég politikai ereje levezényelni mondjuk egy Oszkó-féle gazdaságprogramot, egy nagy nehezen összetákolt és a szélrózsa minden irányába húzó koalíció élén, amit semmiféle közös érdek vagy ideológia nem tart össze az Orbán-utálaton kívül? Honnan szerezné meg hozzá azt a biankó szabad mozgásteret, amit a kormányfői évében a válság sokkhatása (és a gyurcsányi elkúrások) biztosítottak számára? Ehhez politikai tehetség kell, Bajnai pedig a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb műkedvelő politikusnak nevezhető, aki a politikai porondon csak jámboran baktat arrafelé, amerre a spindoctorai mutatják az irányt.
Kommenteken kiakadni az majdnem annyira kettőezerhat, mint emberek szemét kilövetni. Vagy az mégsem 2006? Hanem 2013 és Taksim tér, Törökország? A tegnap esti ügyeletben összeraktam egy nagyon minimál hírt a török helyzetről, amire persze megérkezett a Mandiner hírhedt…..
Blickfang 2013.06.25 23:33:37
@Kopó: „A történelem során mindig a pluralisztikusabb államok voltak a sikeresebbek (görögök vs. perzsák, Velencei Köztársaság vs. Magyar Királyság, pl. Zsigmond alatt, angol alkotmányos monarchia vs. francia abszolutizmus, USA vs SzU), innentől kezdve széles látókörű ember a demokráciát tartja kívánatosnak.”

A pluralizmus történelmi diadalútjának további szép példái Spárta győzelme Athén fölött, Kína úgy _en bloc_ az ókortól mostanáig, a Dzsingisz kán hódításai nyomán létrejött évszázados _pax mongolica_, a fél világot gyarmatosító katolikus spanyol királyság, Napóleon esete a francia forradalommal, valamint – ha már itt tartunk – az oszmán-török birodalom egész históriája úgy a XVII. század végéig. A blogposztnak egyébként nagyon igaza van; de a te érvrendszered sántít. A tények nem arra vallanak, hogy a történelem valamiféle fukuyamai menetelés lenne a világ demokratizálódása felé.

@Gerilgfx: "amennyiben az állampolgárok demokratikus jogainak gyakorlását a török állam képtelen biztosítani, akkor a kormánypártnak le kell mondania."

Ööö... de mi történne akkor, ha az ezután kiírt újabb választásokon ismét a kormánypárt győzne? Abszolút demokratikusan. A hsz-ed első felével máskülönben egyetértek.
Mindannyian hallottunk a Fidesz centrális erőtér elméletéről. Hogy Orbánék 2010-ben választásokat nyertek, az nem annyira az elméletet dicséri, nehéz lett volna veszíteniük. Ha viszont azt elemezzük, hogy a három év kormányzás alatt hogyan tudták megőrizni a népszerűségüket…..
Miután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek? Az újság…..
Blickfang 2013.06.25 16:08:41
@iiibphun: "Bajnai nem hogy bekapta PM-et (== LMP szétszakítói), hanem nagyrészt átvette a programjukat."

Na látod, ez nekem a fő bajom. Hogy minden újabb politikai átcsoportosítással módosul a népfrontprogram, és bizonyos kérdésekben pár hónap leforgása alatt a korábbival szögesen ellentétes álláspontokra jutnak. Hogy tisztázza magában a szavazó egy párt politikai karakterét, ha a programja a folyton alakuló szövetségkötések miatt annyi konzisztenciával bír, mint egy zselatinhiányos kocsonya?
Blickfang 2013.06.25 21:13:26
@lyia: "Fidesz odáig jutott, hogy ma Bayer Zsolt vágja a szülinapi tortát, Vidnyánszky rajta a hab, és az egésznek Kerényi íze van."

Láttál már valaha Vidnyánszky-rendezést? Gondolom, nem. Tudsz tőle idézni egyetlen acsargó, bornírt vagy uszító közéleti nyilatkozatot? Csodálkoznék rajta. Fogalmad sincs, kiről beszélsz, de azért egy kalap alatt emlegeted őt Bayerrel és Kerényivel, ezzel a két kártékony barommal.
Blickfang 2013.06.25 21:18:23
@Shinigami Daiko: "...és a Bajnai is, csak ő legalább profi ... mármint szakmai"

Egyszer valaki rányithatná már a szememet, hogy miben nyilvánul meg Bajnainak ez az unalomig emlegetett szakmai profizmusa. Mert hogy a politikában nem, az holtbiztos; és Magyarország potenciális miniszterelnök-jelöltjétől talán nem lenne túlzás elvárni, hogy szakmáját tekintve profi politikus legyen.
„Nemzeti válogatott”-am Tekintettel arra, hogy a jelenlegi demokratikus ellenzéki pártok nem tudnak/nem akarnak/nem képesek egy listát közrebocsátani azokról a politikai pártokról, civil szervezetekről és független személyekről, akik jelképezik az összefogást, a szövetséget…..
Az engedéllyel tartott éles lőfegyver vajon csak kevesek kiváltsága? Hazánkban egyelőre úgy tűnik igen! Izraelben jelenleg 156 ezer állampolgárnak van hivatalos engedéllyel - míg becslések szerint  hatezer személynek illegálisan -  otthon lőfegyvere. Ezzel szemben hazánkban…..
Elolvastam Puzsér Róbert Született vesztesek nemzedéke című írását. Most kilépek a számítógépemből, kiállok a panellakás ablakára és hopp? Vagy mi legyen? Mert igaznak érzem, amit ír, de tényleg ennyire nyomorultak, kiszolgáltatottak, tehetetlenek lennénk? Azt…..
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
Blickfang 2013.06.09 10:47:51
@Andre1bp:

"Mit buzizzol te féreg?"

Na ugye, megmondtam. :) Már a nyelvi terrornál tartunk. Figyelj csak, én az éjszakában dolgozom. Ott elég sok buzi mozog, akik mind buzinak hívják magukat. Én csak az önelnevezésüket használom rájuk.

"Intolerancia a vallásosokkal szemben? Toleránsként kéne lenni ahhoz hogy meg akarják gyilkolni a melegeket (ahogy a Bibliában van leírva)?"

Kijelentette itt bárki vallásos kommentelő, hogy meg akarja gyilkolni a buzikat? Ez csak a te rögerszmés kényszerképzeted.

"Ha a melegek intoleránsak, akkor az egyház mi a melegekkel? "

A számodra nyilván teljesen ismeretlen klasszikus liberalizmus szellemében a tolerancia lényege abban állna, hogy a számunkra ellenszenves nézeteket is elviseljük, sőt - kiállunk a létjogosultságukért. Nem pedig abban, hogy a saját nézeteinket akarjuk ráerőltetni boldog-boldogtalanra, függetlenül az ő személyes meggyőződésüktől.

Javaslom, keresd meg a gyógyszeredet a hitvesi homokágy alatt, ahová elgurulhatott. Addig is a legjobbakat kívánja neked:

egy jókat mulató féreg
:D
Blickfang 2013.06.09 10:56:53
@Andre1bp:

"Pedig a nácik sokkal kevesebb zsidót gyilkoltak meg, mint ahány homoszexuális embert a keresztények. "

Ezt a meglepő kijelentésedet milyen statisztikákra avagy történeti szakmunkákra alapozod? Egyébként az egésznek ebben a formában gyanúsan holokausztrelativizálás-szaga van. Csak hogy az jajdenagyon-toleráns állibsi bunkót fordítsam ellened: nem vagy te véletlenül antiszemita? :D

Eszem megáll, mekkora öngólokat vagy képes rúgni a nyilvánosság előtt. Csak így tovább, én most sajnos magadra hagylak, jobb dolgom is van, mint veled szórakozni. További épületes acsarkodást!
Konferenciát szervezett vasárnap az LMP Ökopolisz nevű alapítványa Merre van előre? címmel. Jó kérdés, bár nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik: az LMP-re? Vagy az országra? Az előadók elsősorban az országról beszéltek, az előadók személye viszont talán inkább az LMP…..
Blickfang 2013.06.07 05:09:21
@balage_81 reloaded: Éppen Kandelábert lefideszkurvázni elég nagy mellélövés. :) Szerintem fejezd be a szájhabzást, mert csak magadat égeted vele.
(Na meg egy picit az imádott Bajnaidat is, tanúságot téve róla, hogy milyen támogatói vannak.)