Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cívis X

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés már csak az, hogy fennállnak-e Magyarországon egy öngyilkos nemzeti konfliktus feltételei. A tragikus válasz pedig az, hogy igen, kétségtelenül igen. Ha nem is annyira kiforrott formában, mint egy ideáltipikus polgárháború küszöbén, de azért nagyon is határozottan és…..
Gyorsan letépte a sebtapaszt a SOTE doktori tanácsa, 16:2-es szavazással Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonását javasolták.Hogy mit jelent mindez? Semmit. A nálunk "demokratikusabb" országokban ugyanis az ilyen "ügy" el sem jut a doktori tanácsig, mert az…..
Cívis X 2012.03.29 14:35:53
@Squid: Az összeset.
Az eljárás egyszerű. Adja be Ön is Schmitt Pál doktoriját! Mivel a schmittpál bizottság megállapítása szerint a szószerinti átvételek, egy az egyben közölt fordítások, nem létező saját dolgozatokra való hivatkozások, és a köztársasági elnöknek levés sem jár…..
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
A Magyar Televízió a közmédia új rendszerében kiemelten figyel arra, hogy minőségi, pártatlan, naprakész és az állampolgárokat mindenben kiszolgáló hírszolgáltatást nyújtson. Munkatársaink szakmai felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy nézőink mindig…..
Nándor mai levelében egy késéssel végződött útjáról írt, melyet elvileg a MÁV-nak címzett. Ez még nem is lenne extra, de olyan ékesszólással teszi ezt, amiről felsejlik előttem a Markos-Nádas duó egykor szebb napokat látott katonaság témájú előadássorozata. A levelet mindenképpen érdemes elolvasni,…..
Mi a megoldás? Befektetés és tőke kell. Ahhoz meg vagy tíz év lakossági takarékoskodás és puritán életmód, vagy újabb idecsábított multik, vagy nagy állami projektek és további eladósodás. Más út nincs. A KSH tegnap kiadott korrigált statisztikái még az előző napi,…..
Cívis X 2011.03.31 16:02:40
@shinichi:
"Én azért összezárnálak pl. a győri Audi gyár munkásaival egy hangszigetelt terembe, és megtárgyalhatnátok ott a multik kiebrudalásáról szóló elméleteidet."

Ne haragudj, de csak a véleményemet írtam le. De jó tudni, hogy szerinted így kell megoldani a problémákat. Egy dolog, hogy munkahelyet teremtenek, de nem ártana, egy kicsit összefüggésekben gondolkozni. Ormotlannak teljesen igaza van, mi a frászért nem otthon gyártják az autóikat? Itt olcsóbb a munkerő és adózni sem kell annyit. Lehet, hogy első látásra úgy tűnik, hogy ez nekünk jó, de NEM! Az autó mint közlekedési eszköz a mai formájában megbukott. Nincs rá szüksége egy csomó embernek (Hogy miért? Azért mert sokan csak városon belül használják azért, hogy megspóroljanak fél óra gyaloglást. Mai felfogásunk szerint az autó valamiféle státusz szimbólum és sokan egyszerűen csak lusták. A családomban van olyan ember, aki simán hülyének néz, mert ki merem jelenteni, hogy nincs szükségem autóra. És még nem is említettem a környezetszennyezést. Tudom, sok embernek elengedhetetlenül szükséges eszköz, de soknak nem!). Persze a reklámokban úgy tűnik, hogy már egy romantikus pillanat is elképzelhetetlen beépített cd lejátszó, klíma, meg mittudomén mi nélkül. A lényeg a növekedés és a versenyképesség fenntartása. De hová vezet ez? Nem lehet semmit sem a végtelenségig növelni, így a bevételeket sem. Lassan elfogy a fizetőképes kereslet és akkor aztán hiába gyártják az Audikat, ha nem lesz aki megvegye. Tehát azok a munkások előbb-utóbb az utcára fognak kerülni, ha nem is most, de majd 10 év múlva. És ha nem egy újabb válság miatt, akkor azért, mert tovább viszik egy még fejletlenebb országba a gyáraikat. Gondoljunk csak arra, hogy Németországban állami segítséggel mentették meg az autógyárakat. Gondolom az emberek azóta is fizetik.
Tesco és társaik: amikor bejöttek, irdatlan adókedvezményeket kaptak, ezzel is plusz erőfölényt biztosítva a hazai kiskereskedelemmel szemben. Nem csoda, hogy hamar megszűnt a konkurencia nagy hányada és eztán már úgy ahogy van, könnyedén zsebre vágták az egész hazai feldolgozóipart. De ez is biztos jó volt nekünk, nem tudom. Nem vagyok gazdasági szakértő (nyilván, mert akkor nem irkálnék ekkora hülyeségeket). Persze abban a pillanatban, amikor megteremtenek x ezer munkahelyet, akkor jó. És nyilván én sem szeretek kétszer annyit fizetni egy termékért, ha tudom, hogy máshol olcsóbban megkaphatom. Sajnos normálisnak tűnik a mai ember számára, hogy olyan élelmiszereket is meg tud vásárolni fillérekért, amiket a világ másik felén állítanak elő. Ez nagyon nincs rendben. Azt mind szállítani kell, ami iszonyatos teher a környezetünkre nézve. Akik meg előállítják, valószínűleg kevesebbett keresnek egy évben, mint te egy hónap alatt. Itt szemléletmódról van szó, nem világmegváltási kísérletről. Amennyit tudok én is megteszek. Semmi szín alatt nem mennék el egy multihoz dolgozni és csak magyar terméket vásárolok. Még akkor is, ha van olcsóbb a polcon (pedig hidd, el csóró vagyok). Ma már inkább fogyasztóként van hatalom az emberek kezében, mint választópolgárként. Ezt azért mondom, mert minden politikai erő valakiknek az anyagi érdekeit képviseli (nem, nem az emberek érdekeit). Csak ezzel sem tudunk élni, mert minden szart megveszünk.
Cívis X 2011.03.31 16:12:09
@abaka: Kérlek támaszd alá forrásokkal ezeket az adatokat! Amúgy ha ügyesen lenne megszervezve, nem lenne hülyeség. Az előző hozzászólásomban erre a témakörre is kitértem. Nem beszélve a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek kiaknázásáról. Erre is lehetne ipart építeni, de ugye az nem térülne meg a kormányzati ciklus végéig, ezért felejtsük is el.
A multikkal kapcsolatban is lásd előző hsz-em. Amíg az a mentalitás uralkodik, hogy nem ember akinek nincs plazmatévéje, addig vakarhatjuk a fejünket, hogy miért is szar nekünk. Kurva nagy értékválságban szenved a világ és sajnos a sikert pénzben mérjük, meg a tárgyakban, amikkel körülvesszük magunkat. Közhely, de így van. Amíg mesterségesen generált igényeink kielégítését hajkurásszuk, addig mindig lesz, aki kihasználjon minket.
Cívis X 2011.03.31 17:34:39
@abaka: Az okosabb szervezés alatt azt értem, hogy azokon a területeken, ahol kiugróan magas a munkanélküliség, az emberek összefoghatnának, közös művelésbe kezdhetnének, hogy legalább saját maguknak megtermeljék a szükséges élelmiszert. Ehhez megfelelő szervezés kell. Nem is tudom, valamelyik nap láttam, hogy egy polgármester, az önkormányzat telkét erre a célra használta fel. Az emberek dolgoznak és van is mit enniük. Olyan egyszerű mint a szög. És még valami díjat is kapott érte.

A fentinél jobban nem tudom kifejteni, hogy miért a multik hibája, hogy az embereknek plazmatévé kell.
Én ha magamba nézek, azt látom, hogy nekem nem kell. Van már egy tévém (kicsi, elavult, de teljesen jól működik). Csak azért mert azt sulykolják a reklámok, hogy valami mennyire jó és nélkülözhetetlen, attól még nem lesz az. Amúgy is csak néhány csatornán megy értelmes műsor. Azért szeretném azt gondolni, hogy nem vagyok egyedül az értékválságommal :). Nagyon sok mindent nem engedhetek meg magamnak, ennek ellenére sikeresnek érzem magam. Nem azt mondom, hogy aki gazdag, az gonosz és erkölcstelen. Akinek az a fontos, gyűjtse az autókat, meg a házakat. Csak ne a többi ember rovására.
A hitel sem egy gonosz dolog, de értelmetlenül használják az emberek és az uzsora működhet intézményesített keretek között. Mert van rá igény. Évekig takarékoskodtam, ezért ki tudtam húzni a telet munka nélkül (ezt a munka nélkült ne úgy tessék elképzelni, hogy három hónapig meresztettem a seggem). Nem mentem el segélyért sem, még az államkasszát sem terheltem, mert beláttam, hogy nem szorulok rá. Nagyon sok embernek az fáj, hogy már nem engedheti meg magának a korábban megszokott életszínvonalat. Nekem is fájt egy ideig, bevallom. De ha arra gondolok, hogy mi az érték, nem cserélnék egy milliárdossal sem. Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, a mostani életszínvonalamat sem tudom sokáig tartani. A következő lépés az lesz, hogy falura költözünk és magunknak termeljük a kaját (pár éven belül mindenképp ezt fogjuk tenni a családommal). Ha majd azt is lehetetlenné teszik valamilyen módon a drága vezetők (nincsenek kétségeim, képesek lesznek rá), na majd akkor jöhet a kasza, meg a vasvilla.

@cdrom70: Dolgozik rokonom az Audinál Győrben, csak hogy mindenki megnyugodjon végre :). Nyilván nem akarok rosszat neki.
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..
Cívis X 2011.03.23 09:39:08
A politikusokat csak a pénz érdekli, ez világos. Nincs olyan politikai erő, mely ne fűződne anyagi érdekcsoportokhoz (Orbán szeretné azt hinni, hogy ő kivétel, de ha komolyan gondolná, nem tűrne meg ilyen alakokat maga körül). Lázár világosan kifejezte, hogy mit gondol értéknek és ki az értékes ember. Az árfolyamspekuláció nem hogy nem értékes, de az egyik legrombolóbb tevékenység, ami létezik. Ez lesz az egyik ok, amely miatt minden tönkremegy a világon.
Sajnos azért mert valaki sokat keres, még nem biztos, hogy értékes munkát végez. Súlyos hiba Lázár részéről, hogy összetéveszti magát értéket létrehozó emberekkel. Sokan nem tehetnek róla, hogy fölösleges, a társadalom előrelépésének szempontjából teljesen érdektelen munkával kénytelenek eltartani magukat (a telemarketinges is ember).
Sajnos ott tartunk, hogy 20 (nem 8) év alatt eladták az országot. Amikor azzal dicsekszenek, hogy ilyen-olyan beruházásokat hoznak az országba (Audi, Mercédesz, stb...), annak vannak akik örülnek, mert ugye lesz munkahely. De ez csak a bérrabszolgaság egy formája. És kinek gyártják azt a rengeteg autót? Mert senkinek sincs pénze megvenni őket és lássuk be, nincs is rájuk szükség (hagyni kellett volna, hogy tönkremenjenek az autógyárak amikor kitört a válság. nagyon fájdalmas lett volna, de sokan helyette, most valóban értékes munkát végezhetnének).
Legyen, Orbán fingassa meg a multikat, mert csak nyomort hoznak nekünk, még akkor is ha csak azt vagyunk hajlandóak észrevenni, hogy a "Teszkóban ócsóbb". De mutasson helyette alternatívát ez a nagy nemzeti érzelmű kormány, mert innen úgy tűnik, hogy a parlamentben híznak a disznók, míg szinte mindenki másnak rosszabb lesz. És az ország határai nem csak a "tisztelt" ház faláig húzódnak.
Elnézést, egy kicsit hosszú voltam.