Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laser Johnny

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svéd óriás több nyelven beszél, vegyészmérnöki diplomája van, ő mégis a színészetet választotta. A hatvan éves színészt novemberben viszontláthatjuk a mozikban, egyik legismertebb szerepében. A Creed 2-ben ismét Ivan Dragot fogja alakítani.   ..
Mészáros Antónia a ma esti Egyenes beszédben jelentette be, hogy egyelőre nem folytatja tévés pályafutását, és az ATV-től a UNICEF-hez megy, ahol ő lesz a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója. Az Indexnek adott interjúban pár hónapja többek között azt mondta, hogy ő…..
Laser Johnny 2017.07.11 09:14:23
@Világít a torony: Ejnye, nem tudtad, hogy Veiszer Alinda a legtehetségesebb?
Az M1 komolyzenei tehetségkutató rövidesen induló harmadik évadában már hiába keresnék a nézők a zsűriben Szenthelyi Miklóst. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt a Bors szerint indoklás nélkül rúgták ki, a köztévé azonban a lap kérdésére az alábbiakkal magyarázta a döntést: "A…..
"A miniszter azt mondta, van olyan egyetem, amely a vizsgálat szerint minden előírásnak megfelel, ez pedig a magát liberálisnak mondó McDaniel College. "Azt gondolom, hogy ha a kormánynak bárkinek problémája lenne, egy szimbolikus liberális egyetemet nem hagyna boldogulni". (Lazar Janos az…..
Laser Johnny 2017.03.30 19:08:18
@komment1:

Mit mond a végzett mérnökhallgató a végzett bölcsészhallgatónak?
Egy Big Macet kérek!
Kakukkfészek A keresők sorsa 2013.08.15 13:38:43
mottó1: Vidám és jó volt s tán konok, ha bántották vélt igazában. Szeretett enni s egyben másban istenhez is hasonlitott. Egy zsidó orvostól kapott kabátot és a rokonok úgy hívták: Többé-itt-ne-lássam. A görög-keleti vallásban nyugalmat nem lelt, csak papot - országos volt a…..
Sokak szerint a  Maffiózók című sorozat Tony Sopranoja volt az első igazi tévés antihős. A nemrég elhunyt James Gandolfini játszotta az ikonikus karaktert. Halála lehet az a mérföldkő, ami lezárhatja a negatív hősök tévés főszereplésének aranykorát.…..
Vendégszerzőnk, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának írása. * „A világ megmerevedett a jobb és bal felosztásban és elfelejtjük közben, hogy fel és le is van.” (Franz Werfel) „Sok mindent lehet örökölni, de a bátorságot nem.”…..
Kakukkfészek Falra, magyar! 2013.05.20 12:11:11
Nincs is annál szebb, mint amikor a sötétség magyarázza az alagútból, hogy milyennek kéne lennie a világosságnak. Egyszerű ország a miénk, mégis kevesen értik, pedig. Vegyünk egy példát, egyszerű országban egy egyszerű példát: -Kedves blogger, el tudná nekünk mondani…..
Egy komplett jelenségnek eredt a nyomába Christopher Andersen, amikor arra vállalkozott, hogy több évtizednyi tapasztalatát, első- és másodkézből származó információmorzsáit, az elmúlt ötven év jó- és rosszindulatú pletykáit, botrányosnak szánt szalagcímeit, piti…..
Idén először kapott nagyobb hangsúlyt hazánkban is november harmadik csütörtökje a filozófia világnapjaként: kör-email érkezett, hogy gyűjtsük össze az eseményeket a FISP számára, az ELTE-n ebből az alkalomból Radnóti Sándor beszélt a barátság filozófiájáról,…..
Laser Johnny 2012.11.18 12:21:35
A filozófia története jórészt a homályos, ostoba, pöffeszkedő kijelentések története. A szaktudományok, de józan, logikus elmék is (éppen a logika erejénél fogva) számos területen illetéktelennek minősítették és nevetségessé tették a pökhendi, minden lében kanál filozófusokat, akik -a tudományfilozófusokat leszámítva- kénytelenek lettek visszavonulót fújni, és tevékenységüket intellektuálisan kevésbé kockázatos, azaz kevésbé számonkérhető-ellenőrizhető esszéisztikus területen kifejteni.

Nem árt észben tartani, hogy világképünk alakításáért ismereteink felelősek. Ismeretek híján világképünk is más lesz. A mai filozófus azonban megriadva az utókor számonkérésének lehetőségétől, elszakítja magát a tranziens jelenkori ismeretanyagtól és úgy gondolja, hogy ismeretek híján is helyes következtetésekre juthat az emberi gondolkodást illetve a létezést illetően, bizonyos állítások tartalmának igaz-hamis alapon történő elemzése révén. Ennek alapvető feltétele lenne, hogy az állításokról minden esetben el kellene tudni dönteni, hogy mely kategóriába tartoznak, illetve a nyelvnek képesnek kellene lennie arra, hogy mindig matematikai szabatosságú állításokat hozzon létre. Egyik tényező sem teljesül (lsd. határozatlansági reláció illetve Epimenidész-paradoxon). Ezen fenti gondolatmenetből egyértelműen következik, hogy az ismeretmentesítés csupán átmeneti önbecsapás a filozófia számára.

Igen komoly kihívást jelentő szakmunkáknak filozófiai művekkel való párhuzamba állítása során jól látható, hogy a filozófiai műveknél már az első oldalon minden eresztékében recseg-ropog az épület. Már itt olyan hajmeresztő dolgokat olvas az ember, hogy kedve lenne földhöz csapni az egész könyvet. Mivel a filozófusok a számukra ismert világra vonatkoztatva alakítottak ki követketetéseket, ezért a változó realitás erodálta és devalválta minden mondatukat. Egyetlen lehetőség a tényektől való menekülés (lsd, Heidegger egzisztencializmus) volt.

A filozófia feladata szerintem ma különösképp az lenne, hogy deklarálja, állításai nem örökérvényűek és mint eszközrendszer a tudományos gondolkodást elősegítő ötletekkel álljon elő. Summa summarum. Tudományos téren teljesen felkészületlen emberek ne alkossanak véleményt a XXI. századi csúcskategóriás intellektuális problémákról, évszázados gondolati sémák révén.
B-oldal 40 éves A Keresztapa 2012.03.24 07:10:00
Hihetetlen, de igaz: 1972. márciusában mutatták be az amerikai mozik a Mario Puzo regényéből készült A Keresztapa című történet első részét, így idén - még kimondani is furcsa - már 40 éves minden idők egyik legjobb filmje. Ha nem a legjobb...Azt gondolom ritka együttállása a…..
Hácsé. Akaraterő, hatvannapos átváltozás, kilencvennapos diéta, 180 fokos fordulat, korábbi életvitel és leragadó embertársak megvetése, hittérítés, kéretlen szakértősködés, besserwisserkedés. Nem látod? Ne már, így nézz meg, oldalról, ha behúzom a hasam. Na, ugye, hogy…..
A vallás és a tudomány között hajlamosak vagyunk egyfajta szöges ellentétet feltételezni. Létezik is valamiféle szembenállás, az igaz, és sokan érzik úgy, hogy a tudomány a vallás fölött áll, mert racionálisabb, vagy pont, hogy úgy vélekednek: a vallás a tudomány felett…..
Laser Johnny 2012.03.07 21:10:24
@DBL: "vallás, illetve hit azok közé tartozik, amelyet nem tartok vitatémának."

Életveszélyes álláspont, amikor a keresztény felekezetek ma itt, Mo.-on fontos politikai, közéleti tényezők, amelyek hatással vannak a jogalkotásra, közbeszédre (lásd pl. most a kötelező hitoktatás kérdését). Nagyon nem mindegy, milyen hitelvekből vezetnek le az életvitelünkre vonatkozó előírásokat, és az sem, hogy hogyan próbálnak manipulálni minket, állampolgárokat.

Az kéne elfogadni a hívőknek, hogy ateistaként, antiklerikálisként vallástalanként, vagy egyszerű kétkedőként is lehet rendes, normális az ember, és élhet teljes életet.
Laser Johnny 2012.03.07 21:37:11
@DBL: A vallás a hit szervezett, intézményesített formája, történelmi háttérrel, társadalmi beágyazottsággal, egyáltalán nem személyes ügy.

@nemstatikus: Azért nyomulnak az egyházak az iskolában (most már az óvodában is), mert ott még könnyen manipulálhatók a gyerekek. Az absztrakciós, logikai képességek csak jóval később élesednek ki (késő kamaszkor).
Laser Johnny 2012.03.07 22:14:41
@DBL: Pontosan érthető, amit írtál, csak nem értelmezhető a poszt és a kommentfolyam kontextusában. A hit/vallás kérdése itt nem személyes ügyként merült fel, ha az lenne, nem is lenne itt téma, minthogy az sem téma, hogy milyen színű zoknit húztál fel ma, és milyet akarsz holnap. Érthető vagyok?

"ő is tisztelje az én világnézetemet..."

Rosszul értelmezed a liberális felfogást. Az egyén hite önmagában érdektelen, akkor válik fontossá, mikor az egyén valamilyen meggyőződésének következményei az illető életvitelében, kapcsolataiban megnyilvánulnak (pl. konstruktívak vagy destruktívak abban a közegben, közösségben, ahol az illető mozog). Ha valamilyen kannibalisztikus rítusokat magában foglaló primitív vallás elszánt követője vagy, ugye nem várod el, hogy tiszteljelek érte????
... nos, biztosan nem az, amit a fitneszkönyvekből és hozzáértő magazinokból tanulsz meg. Akárhányszor rákattintok a három leghatásosabb hasizomgyakorlat cikkre a neten, vagy öt szuper ilyenolyan gyakorlat Gizikével két oldalon illusztrálva egy magazinban, szinte biztos, hogy csak…..
Kockalány konyhája Finomfalat 2012.03.03 20:20:00
 Én Roppanós fokhagymás csirkefalatoknak neveztem el a most következő kaját, bár anyu mindig is Finomfalatnak hívta (így egybeírva). Igaza van, mert valóban finomak a falatkák, olyannyira, hogy nem bírod megállni, hogy ne kapj be egyet, ha elmész mellette. Én is javában túl…..
Laser Johnny 2012.03.04 12:36:39
@GONOSZ: Legalább a pálmaolajat ne reklámozd, baszki! A legótvarabb, legszarabb olaj a világon. Nézz már utána, miket eszel!!! Ne terheld a TB-kasszát!!! Ne én(mi) fizessem(-ssük) több évtizedig annak számláját, hogy te képtelen voltál normálisan étkezni!!!!!
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
Laser Johnny 2011.09.05 21:43:17
Kertész Ákos felett nehéz napirendre térni. Egyre hosszabb a sora a hozzá hasonlóknak, akik nem átalják a saját szülőföldjüket, a saját honfitársaikat becsmérelni, lejáratni - penetráns módon. Egy ország fuldoklik az örökölt adósságban, milliók vesztődnek a napi gondokkal, és egyszer csak olyan mondatok zúdít a száján rájuk ez az ember, mint a csatornalé. Ilyen gondolatokat az ember nem gondol hirtelen felindulásból. Nem gondol előre haladott öregségében. Ahogy az ember hipnózisban sem tesz olyat, amivel szemben súlyos gátak vannak benne morális vagy érzelmi okból éber állapotában. És ilyen mondatokat nem közöl a portálján senki erős felindulásból.

Egyetértek azzal, hogy az ilyentől vonják meg a Kossuth-díját. Sőt, mindennemű díját, elismerését, amivel itthon megbecsülték azok, akiket most bélsárral zúdít nyakon. Ideje, hogy ő és a hozzá hasonló viselkedésűek megtanulják, hogy egy nemzethez tartozás morális követelményekkel is jár. Nem úgy van, hogy a haza tartozik megbecsülni a fiait, de a fiai nem tartoznak neki semmivel. Ugyanis nincs a polgárai nélkül haza, hanem az itt élő nemzet a haza. Kertész, ha egy szál díjat nem kapott volna, akkor is tartozna a szülőföldjének. Nem kell elfogadni egy olyan ország elismeréseit, pénzét, amelyről ez a véleménye. Szabad önérzetesnek lenni, kérem szépen. És nem muszáj előítéletet táplálni egy nemzettel szemben. Nem muszáj a kollektív bűnösség elvét hirdetni, ha ő annyira európai. Itt és most újra leszögezhetjük, hogy ezt az országot nem terheli kollektív felelősség a holokausztért, úgy meg pláne nem, hogy azóta felnőtt újabb generációk is megették kenyerük javát, akiknek az egészhez semmi közük. Nekik nincs okuk bocsánatot kérni. Elég volt abból, hogy megmondóemberek újra és újra bejelentsék, nincs eléggé bocsánat kérve, és akárki, akárhol, akárhányszor, akárhogyan kér bocsánatot, az nem elég. A holokaszt ezredforduló utáni emlékévében egy nagy nemzetközi megemlékezésen az egyik izraeli vezető bocsánatkérést sürgetett többek közt a német vezetéstől is, ami Kertész szerint már eléggé bocsánatot kért.

Ha valaki ma fajelméletekkel áll elő, az új bűn, és új következményekért kiált - Kertész esetében is! -, és a felelősség nem fűzhető össze a régmúlttal.

Nem kötelező senkinek az általa lenézett, megvetett nemzethez tartoznia. Önérzetes ember ilyet nem csinál. És minden további porhintést megelőzendő: Ady sem tett ilyet. Ady sose beszélt úgy, mint egy kívül álló. Ha valaki végzetszerűen belül állt, az ő. Tessék nyugodtan kisétálni egy másik országba, ahol az ilyen Kertész-féle alakoknak becsülete van. Ki várja tárt karokkal, aki ilyen hangon a saját nemzete ellen fordul? Ám nem kell idepiszkítani se, aztán visszaülni bele. Az igazán nagy formátumú emberek és alkotók pláne nem művelnek ilyet. Tessék bátran mértéket venni Radnóti emberi nagyságáról. Nem morális lény, aki Kertész ilyetén megnyilvánulása láttán kalapot lenget.

A magyar nép többségében nincs előítélet. De ha mindig ugyanonnan ugyanúgy ugyanaz az indulatokat korbácsoló, szégyenletes vád érkezik, arról ki tehet? Meg nem értem, miért kell ezt művelni. Őszintén reménykedem egy fiatal zsidó generációban, amelyik előítéletek, frusztrációk, indulatok nélkül, a tisztes morál talaján előre tekintve együtt építkezik ebben az országban mindenki mással.
MATEMATIKAI DIÁKOLIMPIA (Amszterdam 2011)A csapatversenyt Kína nyerte, ahogy az elmúlt években mindig. Az utóbbi három évben minden egyes versenyzőjük aranyérmet szerzett. Négy szingapúri szerzett aranyérmet, ebből három az első tízben volt a pontszámuk alapján.  A 39…..
Laser Johnny 2011.07.25 13:42:54
@ISFC: Ne mossuk össze a jó képességű, teheséges diákokat a stréberekkel. Az előbbiek érdeklődése őszinte, míg az utóbbiaké nem, noha formálisan nézve jól teljesítenek. E disszonancia mögötti torz lelkialkat (a megfelelni akarás) taszítja diáktársaikat.