Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clev

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kedd halnap - mondta a telefon túlsó végén a rendelést felvevő pincér. Tudom - mondtam. Épp ezért megyünk kedden.Lehúztam egy munkanapot, olyan volt, mint a többi. De az este az más, az Olimpiába megyünk halnapra. Az edzőterem előtt találkoztam Eszterrel, tulajdonképpen ő…..
Bizonyára sokan próbáltátok, még többen olvastatok róla: pár napja próbajáratra indult a 86-os vonalán az új budapesti szuperbusz, kinek neve MAN Lion's City GL. Ötajtós, áttetsző csuklóval felszerelt monstrum, modern információs rendszerrel, 10 518 köbcentis, 320 lóerős…..
Clev 2011.03.25 12:34:22
@kén-e egy nick?: szerintem igen, az lenne a normális, ha így-vagy úgy kevés lenne a lógó utas. az miért szocializmus?? És azt sem mondhatom, h itt Londonban olcsó lenne a közlekedés, még arányaiban sem az itteni költségekhez képest. pl 1-3-as zóna heti bérlete majdnem 30 font. És ezzel csak említett zónákban utazhatsz. Átszámítva majdnem 10 ezer Ft. Ergo havi 40 ezer Ft. És mégis megveszik, mert nincs más választásuk. Szóval ki merem jelenteni, hogy a Bp-i közlekedés olcsóbb, mint London.
Persze tudom, hogy a szokásos duma jön, itt sokkal többet keresnek stb...mondjuk sztem arányaiban sem kevés, ha azt nézzük, hogy az 1-6-os zónára a havi bérlet 193 font! (míg a minimálbér kb nettó 900 Font )...szóval maradjunk annyiban, hogy itt is drága, mégis kifizetik, mert muszáj!
Clev 2011.03.25 12:41:12
@ébrenjáró: hát én nem tudom, de én ezeket a dolgokat azért ennyire élesen nem tapasztalom...én rendszeresen járok busszal itt Londonban. És nem tudom jártál-e már Bp-en a Sasadi úti buszmegállóban? Ott ugyanezek a problémák fennállnak...több busz beáll egyszerre és nem látni hogy melyik melyik...
Egyébként nekem nincs nagy gondom az otthoni közlekedéssel, sztem nem rossz a szolgáltatás. De vmi rendszert ki kéne dolgozni, h mindenki fizessen, akkor talán nem lenne ekkora a hiány!
Clev 2011.03.25 21:40:24
@kén-e egy nick?: van a leírtakban igazad, de azt azért gondolom, hogy azért van ma akkora adóssága a BKVnak, mert az előző rendszerben mint a jegyárakat úgy mást is piaci ár alatt lehetett megvenni...
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
Clev 2011.03.24 12:05:01
@grimbusz: és hozni lehet otthonról :-)
Clev 2011.03.24 12:24:33
@Squid: tulajdonképpen mindenben igazad van! de még sem ilyen egyszerű....én azt nem tudom jelen pillanatban elképzelni, hogy ha lesz egyszer gyerekem, akkor itt idegen környezetben, kultúrában hogyan fogom felnevelni...család és az igazán jó gyerekkori barátaim megismertetése nélkül...mert nyilván egy évben 1-2 alkalommal majd látja őket, de valljuk be egy gyerek számára a kötődés kialakulásához ez vajmi kevés! Idegenek lesznek neki....és hidd el olyan barátokat találni külföldön szinte lehetetlen, mint akik otthon vannak és esetleg évtizedek óta ismersz...a nagyszülők, dédszülők és unokatesók hadáról már nem is beszélve!...én évek óta élek külföldön, így azt gondolom, tudom miről beszélek.
DE ahogy a post elején írtam: sok dologban igazad van! de ezekre a nehézségekre érdemes magadat felkészíteni.