Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranyjohnny

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Titkos Torkos Pacal Párbaj 2019.01.17 10:53:27
Időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve elmentem vacsorázni Magyarország egyik legjobb éttermébe, a budapesti Olimpiába. Az étterem idén is a Dinig Guide legjobbjai közt szerepel. És természetesen a Gault&Millau Magyarország is elismerően áradozik a helyről.  Először házi kenyér érkezett…..
A Titkos Torkos Főztem! 2018.01.20 12:15:23
Az úgy volt, hogy időm is volt, pénzem is és kedvem is. Ritka az ilyen konstelláció, mint vegyes halászlében a szürke harcsa. A hozzávalókat folyamatosan adagolva hozzáadtam és folyamatos kevergetés, bőkezű fűszerezés után elkészült a méltán világhírű mű. A végeredménnyel meglepően elégedett…..
A Titkos Torkos Velő 2017.12.17 12:43:09
Könnyű reggeli a mórahalmi vásárban. Imádom a velőt, kétszer ennyit is meg tudtam volna enni. 500 forint tíz deka...
A Titkos Torkoshoz méltó torkoskodásban volt részem ma a HBH Étterem és Sörözőben, ahol aranylóan csillogó libalevest, klasszikus konfitált libacombot párolt lila káposztával és tepsis burgonyával, valamint desszertként stílusosan egy házi lúdláb tortát kóstoltam fehércsokoládé-mártással. Ha valaki…..
Az üzemi konyhák rejtélyes ételelnevezésének újabb gyöngyszemével szeretném gazdagítani a kedves olvasókat ma. Két kérdésem van csak. Ki az a Gyöngyike? És honnan van neki pipije?..
Ritkán jönnek össze ilyen szépen a dolgok a Titkos Torkos számára. Délután jótékonysági vacsorán voltam: isteni töltött káposzta, tejes pite, palacsinta és sült alma aszalt szilvával és dióval volt a menü szombat este. A szilvapálinka is emlékezetes volt. Innen gyorsan futottam egy másik buliba,…..
Zóna adag ebédmenü, egyszerű mint a faék. Csontleves, papírvékonyra klopfolt rántott hús, ahol a panír vastagabb és mint a protein és kissé kihűlt krumpli 620 forintért. Ár-érték arányban verhetetlen, de a Michelin-csillagokat kiosztó bizottság egyelőre ne rohanjon...
Talán meglepően hangzik, de a híres-hírhedt hamburgi Reeperbahnon szerettem meg ezt az édességet. Nem vagyok édesszájú, desszertek közül csak a túrós és diósakat szeretem. Egy átmulatott éjszaka után egy arab-török-mindegy milyen éjjel-nappali kifőzdében elfogyasztott, másnap fosató gyíkhúsból…..
Az üzemi konyha borús egén egy újabb tündöklő reménysugár tűnt fel a pénteken, a rántott hús "mandulakabátban". Igen, a szerencsétlen, agyonklopfolt karajra, mert bár a papíron bordát ír, de mindannyian tudjuk, hogy ez bizony nem az, hanem csak egy végtelenül egyszerű karaj, ruhát adtak, mégpedig…..
Tudta? A Titkos Torkos nem csak kis hazánkban torkosodik, hanem másutt is. Ez alkalommal Tajvanra szeretném felhívni a figyelmet, ami gasztronómiai szempontból azért elbűvölő kis ország, mert a kínai konyha összes ága mellett számos más ázsiai konyha - japán, koreai, thai, vietnami, Fülöp-szigeteki…..
Fény derült a sajttal töltött rántott hal rejtélyére, amely egy élelmiszeripari borzalom, egy gasztronómiai rémálom. Amint látható a néhány falatnyi azonosíthatatlan tengeri halat megforgatták egy folyékony lapkasajthoz hasonló trutyiban, majd az egészet kirántották. Az élvezhetetlen hal és…..
A Titkos Torkos Ez finom lesz! 2017.10.05 13:42:10
Ilyet még nem ettem, de biztos megkóstolom...
A Titkos Torkos Ebéd az Elixírben 2017.10.03 16:52:11
Ma az Elixír Restaurant Cafe&Bar-ban ebédeltem egy menüt. A kis csészényi májgaluska leves sűrű volt, de némi karakteres határozottság hiányzott belőle, vagy egy kis bors. A sajttal-sonkával töltött szelet hozta az elvárható szintet: nem csak jól nézett ki, finom is volt. Bár ez nem volt igazi…..
Olyan mint a lecsó, bármilyen. A szendvics - legyen az meleg, vagy hideg - által nyújtott szabadság csak a lecsóéhoz hasonló és pont ez benne a szép és felemelő. Egy szelet vajas kenyér egy karika főtt tojással és egy csepp Piros Arannyal ugyanolyan kiváló lehet, mint a konyakos-libamájas,…..
Még egy olyan hatalmas rendezvényen is ritkán lepik meg a vidám vidéki amatőr gasztronómust mint a XXI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, de idén két vendéglátósnak is sikerült. Ásós Gáza bevállalta a sertésagyvelőt a pontyhalászlébe, Puskás Lászlóék pedig a tenger gyümölcseit. Egyik sem volt rossz…..
Szegeden egyetlen helyen kapható szalontüdő. Én elmentem oda és ettem. Kiváló, puha selymes, savanykás kis gyönyörűség, olyan kicsi pénzért, ami hihetetlen Szeged belvárosában. Mindenkinek ajánlom...
Pontyhalászlé sertésagyvelővel. Ilyen is csak Szegeden van. ..
A Titkos Torkos Halat hallal 2017.08.31 10:17:48
A négy képen mindössze két különböző halétel látható, de abból az egyiknek egy különleges változata. ..
Pacific Time Enni Tajvanon 2012.11.02 15:30:14
  Csakúgy mint Kínában Talán nem meglepő, hogy Tajvanon kínai a konyha. Rengeteg étterem van, úton-útfélen, főleg kifőzdék, pár asztallal, ahol gyorsan összeütnek egy sült rizst vagy szeletelnek egy párat a kirakatban lógó kacsából.  Vagy olyan, hogy csak ebéd…..
Nem egy Hungexpo: a kiállítás pavilonjait nem egy területre koncentrálták, hanem szétszórták a városban, így két futam között praktikus be-, vagyis inkább kiülni egy kávéra Tucatnyi fekete S-osztályú Mercedes körözött Bázelben Louis Vuitton logóval. Csak tippelni tudunk,…..
aranyjohnny 2011.03.28 12:35:06
A közvélekedés szerint Svájc nem tartozik a legizgalmasabb országok közé. Annyira pláne nem, hogy az ember egy hónap alatt háromszor is felkeresse - már ha nem bankigazgató, esetleg használtautó-nepper. Márciusban mégis vészesen közeledem a harmadik svájci határátlépésem…..
aranyjohnny 2011.03.22 00:47:38