Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabs70

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívül tanulságos videó, hogy miként működik a jetski maffia, amely Thaiföldön főleg Phuketen és Pattayán gyűjti az áldozatait a turisták közül. A képlet rendkívül egyszerű: a homokon heverő nyaralóhoz odalépnek a jetskis bérlést kínáló thaiok, megegyeznek…..
Gabs70 2011.03.20 21:24:19
Mosolyogva olvasom azoknak a hozzaszolasat, akik meg soha nem jartak Thaifoldon, vagy nincs igazan szemelyes tapasztalatuk a thai emberek kulturajaval, szokasaikkal es eletvitelukkel kapcsolatban.
Azok akik turistakent nem csupan a thai lanyok es masszazs szalonok kekedveert toltottek idot ebben az orszagban, azok nagyon jol tudjak mi a legmegfelelobb hozzallas, viselkedes egy hasonlo szituacioban, vagy hogyan kell egy a cikkben irodott konfliktushelyzetet megfeleloen lereagalni. A video ugygondolom azert keszult, hogy megovjon mindenkit egy ilyen kellemetlen helyzettol. Nem pedig azert, hogy elvegye a kedvunket az utazastol, nyaralastol, De talan nem is azert, hogy magyaros virtusunkat fitogtassuk Thaifoldon valahol a tengerparton.
Szoval mindenki jobban jar ha megfogadja azoknak a tanacsat (Charlie,Diverx3,Aviator...)
-kozottuk a sajatom is-, akinek van mar valamlyen helyismerete, tapasztalata ebben az orszagban.
Nem szeretnem osztani az eszt - nem is ez a szandekom-, csupan jo tanacsot adni azoknak, akik szeretnenek ebbe az orszagba ellatogatni es akikert ez a cikk es a video is keszult teljes joindulatbol.
(Hozzateszem, en sem egy alkalommal voltam mar ebben az orszagban, valamint egyeb kotodeseim vannak Thaifoldon)
A videon latott esemeny 1-1-ben megtortent velem is az elso latogatasaim idejen. Ket angol baratommal voltunk Pattayan es bereltunk jet ski-t. A folytatast es a tortenetet nem kell reszleteznem...ugyan az tortent, csupan mas szereplokkel de ugyanazon a helyen ami a videon:)
- Hozzateszem ez volt nekem is az elso leckem ezzel kapcsolatosan,elfogadtam es tanultam belole.
En tobb mint harminc eve uzok keleti sportot, sportokat es a sulyom is kozel az 50kg duplaja, nem hallyal ketszerezve es nem vagyok hires a lassusagomrol sem. De nem altam neki verekedni egyikkel sem, de nem azert mert megijedtem toluk... Megalkudtunk. Ez volt a legokosabb dontes, ebben biztos lehetsz TE is. Miert? Paran leirtak mar elottem is az okokat, de leirom en is:
1. Ha neki allsz verekedni es azt a parat "kette torod", akkor jon a tobbi 300. Ha jartal ott tudod mirol beszelek...
2. Elsetalni, otthagyni fakepnel...hmmm, lehetetlen es ostobasag! Koreballnak es kovetnek hangoskodva... vagy verekedest produkalnanak. Ennek a kovetkezmenyet nem szeretnem ecsetelni.
3. Rendorert kiabalni; (thai rendor)benne van a buliban es amugy is te vagy az idegen... angol rendor; (mert az is van ott) vagy benne van, vagy elmondja az okosat (ami a teny), hogy TE vagy az idegen es itt nem a TE orszagod torvenyeit helyezik eloterbe, ami azt jelenti, hogy pereskedes eseten joval a tobbszoroset fogod kifizetni...
4,5,6... es sorolhatnam az okokat tovabb. De lenyeg, ki vagy meg kell fizetned vagy igy, vagy ugy.
Szoval probalj higgadt, de hatarozott lenni ilyen szituacioban...es akkor alkudni is tudsz. Igy olcsobban meguszhatod. Aztan szepen csendben ballagj el es tanulj a leckebol...ha nem fogadtad meg a jo tanacsot vagy valamifolytan belekerultel.
Egyebkent szemelyemben mindenkinek ajanlani tudom, hogy latogasson el Thaifoldre...
Gabs70 2011.04.05 22:45:31
@koratfreak: koszi. Te ott is elsz?