Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pasziv

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rémálom blog Claritas 2007.09.04 09:35:00
TIT Kossuth Klub EgyesületClaritas SzakcsoportDokumentációs és információs központ az új vallási jelenségekről –jogi és lelki segítségnyújtás a vallási szervezetek kárvallottjai részére A Claritas Szakcsoport tevékenysége kiterjed:  1. az új vallási…..
pasziv 2007.09.08 15:00:01
Potthoff, Norbert könyve azért is érdekes, mert a szövege teljesen tárgyilagos, és szinte érzelemmentes, mindig leírta a szcientológiából származó nyereségeit, így az olvasóra van bízva, hogy erkölcse, vagy etikája, vagy akármije segítségével állást foglaljon a leírtakban. Azt hiszem, inkább az egyházat bírálja, mint a szcientológiát, nem olvastam teljesen végig, az utolsó fejezet még hátravan, csak nem tudom hova lett a könyv. Pedig azt hiszem aktuális lenne, mert úgy tervezem, 1-2 héten belül távozom az egyház ölelő kebeléről. Azt hiszem, nem lesz könnyű. Bár nem vagyok munkatárs, a legenyhébb jelző, amit meg fogok kapni, az, hogy meglógott. És hát tényleg sokat fejlődtem az idő alatt, amig kapcsolatban voltam/vagyok velük, úgyhogy "hát ég veled, nehéz lesz nélküled".

Az ok pedig amiért végül is: nagyon durva hazugságok (amit úgy lehet igazolni újbeszélül, hogy nem szabad negativ komm-ot terjeszteni). És már csak azért is önuralmat tanultam, mert 2-szer is meggondolom, mit mondok ki más emberek társaságában (főleg, ha azok szcientológusok). Olyan mértékű "odafigyelés"-sel még sehol nem találkoztam, mint közöttük, de ez egy idő után kezd egy kicsit kellemetlenné válni.

És ha végképp nem bírom majd ki szcientológia nélkül, hát elmegyek a szabad zónához, vagy más egyházon kívüli haladó szervezethez, és mindenki megnyugodhat. Úgy látom, mostanában kezd kifejezetten kifinomulltá válni a szcientológus-vog párbeszéd, ami azért jó, mert úgy érzem a téma komolyabb annál, hogy anyázással el lehessen intézni. Na, ARK mindenkinek :)