Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wondering42

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az alkotmány a Fidesznek sem éri meg azt a rengeteg konfliktust, amit felvállaltak miatta. Nem teljesíti ugyanis a célokat, melyek miatt belevágtak: a posztkommunizmus lezárását, egy új rend megteremtését és a restauráció megakadályozását. (Fotó: Index) A Véleményvezér nem…..
wondering42 2011.04.19 10:59:31
@Joooe:

Nem értem milyen módon gátolhat meg bármilyen ámokfutást az új alkotmány.
Amíg az 50%-os hiány alá nem megyünk minden költségvetést érintő döntés felülbírálhatatlan, tehát semmilyen kontroll sincs.
Ugyanakkor minden fontos, vafy fontosnak vélt pozícióba a következő kormányok akadályoztatása céljából is bebetonoznak egy- egy FIDESZ bábot. Ami nyilvánvalóan állandó harci helyzetet teremt majd.
wondering42 2011.04.19 11:37:53
@Joooe:
Mi köze ennek a válasznak ahhoz, hogy az AB nem vizsgálhatja költségvetést érintő törvényeket vagy döntéseket.
Az azért már igen jelentős demagógia ha valaki erre a KT-ra hivatkozik, lehetne azt is mondani még, hogy a köztársasági elnök nem írja alá.
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
A Fidesz fordítási hibával magyarázza, miért lett eurokonformabb a készülő alkotmány angol fordítása. Ezt senki nem hiszi el: mindenki szerint tudatos megtévesztési kísérletről van szó. Heti szavazásaink. Hasonlóan az előző héthez, a népszerűségre amúgy mindig kínosan…..
Ezzel a poszttal nagy késésben vagyok. Az első öt között kellett volna lennie. Mentségemre szolgáljon, hogy obsitos köztisztviselőként pottyantam a számomra meglehetősen új blogszférába. Talán ezért sem tudtam pontosan elképzelni, hogy milyen módon tükröződik majd a…..
wondering42 2011.04.03 17:24:53
@dárt vödör:

Egyre erőteljesebb bennem a kérdés, hogy a vajon a blogolás nem munkahelyi feladat-e. Olyan gumicsontok felvetése, amelyek az olvasó embereket is mellékes témák felé terelik. Ragyogóan lehet így a közvéleményt elsiklatni a kényes témák felvetésétől.
Bár a Fidesz kapcsán éppen ezekben a napokban mutatják a közvélemény-kutatások az utóbbi évek legrosszabb adatait, komoly aránytévesztés lenne a párt zuhanórepüléséről vagy végzetes meggyengüléséről beszélni. Kétségtelen, hogy a kormánypárt ma nagyjából ott tart…..
wondering42 2011.03.30 11:31:47
@Én is akarok kommentelni:

Csak úgy mellékesen az éppen végzett gyereknek általában igen nehéz elhelyezkedni, különösen pályakezdőként, tehát az adókedvezményt elvesztett embernek kell továbbra is eltartania.
Azért baj ha ilyen törvényeket a munka valódi világában soha meg nem fordult emberek (Orbán, Matolcsy, stb) álmodják meg éjszaka és egyeztetés nélkül pl képviselői indítványként viszik a parlamentbe mert csak az elfogadás után szembesülnek azzal milyen hiányosak is az ismereteik.
Ilyenkor jönnek a piackonform bérkommandók.
Ajánlásra végrehajtását kommandóval ellenőrizni kicsit olyan mint az 50-es években a padlás söprés
wondering42 2011.03.30 11:47:52
@a-kis-herceg:

Az, hogy én nem értem vagy félreértem jogos hiszen nem vagyok politikus és ez behatárolja szellemi képességeimet. Csak azt szeretném tudni, hogy a hatalom. megszerzésén kívűl ők mihez értenek. Vagy legalább azt, hogy mivel érték el , hogy a környezetükben biztosan jelenlévő hozzáértők ehhez a nevüket adják és így lapuljanak.
wondering42 2011.03.30 15:07:04
@Joebacsi70:

Alapvető kérdés, hogy miből is emeljen az a munkáltató, aki lehet, hogy gennyesre keresi magát, de azért a kkv-nál nem ez az általános helyzet. Az SZJA változtatás egyáltalán nem érinti, javítja a munkáltató helyzetét.
Viszont fél százalékkal emelkedett a nyugdíjjárulék.
A társasági adó csökkentés legtöbbjüknél érdektelen mert 0 körüli a nyereség.
Tehát végül jóindulatúan mondjuk azt, hogy változatlan a helyzete mindössze neki kell kipótolni ( és akkor a reálbér még mindig csökken) az SZJA változások kapcsán a magasabb bérűekhez átcsoportosított jövedelmet.
A Fidesz nem látja, hogy így Brüsszelben harmadik világbeli viccállamok szintjén fognak minket kezelni. Most nem magyarázkodásra, hanem bocsánatkérésre és azonnali lemondásokra lenne szükség. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány képtelen tanulni még a legelképesztőbb hibáiból is:…..
Kumin szerint Vármegye mégis?! 2011.03.29 16:37:00
Amikor a nyilvánosságra került alkotmánytervezetben megláttam a „vármegye” fogalom megjelenését, az első gondolatom az volt, hogy valakinek direkt hagyták, hadd teljesüljön egy régi vágya. A nyilvánvalóan felesleges támadási felületeket megnyitó, a magyar mérsékelt…..
wondering42 2011.03.29 20:30:59
@Gergő77:
Nem tudom feltűnt-e, de végig arról volt szó, hogy ez lényegtelen gumicsont. Éppen az a bajom, hogy a lényegtelen dolgokról lelkes vita folyik a lényeges meg egyszer csak bekerül az alkotmányba. Sokszor az a gyanúm, hogy az ilyen hozzászólás azért van, hogy elterelje a figyelmet a lényegről.
wondering42 2011.03.29 21:09:47
@Gergő77:

Nem, a poszt egy korábbi álláspontot próbál tényekkel alátámasztani, mégpedig azt, hogy az ellenzéknek jobb lenne részt venni a vitában, mert lenne hatása és számára is politikai előnyöket hozna.
Engem mélységesen nem érdekel, hogy melyik pártnak milyen előnye vagy hátránya lesz. Nagyon is érdekel, hogy minden hatalomnak legyenek törvényes korlátai. Eleget éltem olyan rendszerben amikor a hatalmon lévők az abszolút igazság önhittségében korlátozás nélkül hozták döntéseiket és éreztem ezeknek az önhitt döntéseknek abszurd következményeit. Szeretném elkerülni, hogy a gondolkodás ne adj isten a kritikus gondolkodás helyett megint a vak hit és a korlátozás nélküli hatalom határozza meg az életünket
wondering42 2011.03.29 21:41:28
@Gergő77:
Nem velem kell egyetérteni, ez Kumin véleménye volt. Engem ez a kérdés hidegen hagy. Az sem érdekel ki Fidesz szavazó és ki nem az. Az viszont nagyon érdekel, hogy a Fidesz szavazók éa a többiek is érezzék, hogy nekik az a jó ha valamilyen módon egy számon kérhető vezetésű, élhető ország jön létre.
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
wondering42 2011.03.28 11:08:36
Itt a legújabb alkotmánybírósági variáció, most a Kósától:

gazdasagiradio.hu/cikk/61736/

Rá kellene beszélni őket egy hétvégén üljenek már össze, beszéljék meg, hogy kinek milyen ötlete van még arra, hogy a jogosan felmerült kétségeket, hogyan lehet megkerülni ( még véletlenül sem megválaszolni), aztán állítsák ki Szíjjártót, hogy mondja el 1 mondatban az alkotmányt.
wondering42 2011.03.28 13:08:18
@Molenaaar:

Azért nehéz komolyan venni egy olyan működésmódot, ahol hagyomány, elvhűség és még ki tudja mi minden figyelembevételével javasolják, hogy rendőr, katona leszerelése után 5 évig ne lehessen képviselő. Aztán észreveszik, hogy ezzel egy saját emberüket is kilövik (Borkai) új szintén elvhű javaslatot tesznek, hogy 3 legyen az 5.
wondering42 2011.03.29 15:19:52
@vinczej:
Újra elő kellene venni Parkinson törvényeit.
Olyan pontosan van leírva mi történik az állami intézményekkel a központosítás kapcsán. Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Fellegi egyszemélyben dönt, tehát kell egy bizottság. Mivel a bizottság nem ért mindenhez először bővül, aztán tanácsadói lesznek. Mire döntenek már nincs is szükség az közbeszerezni kívánt dologra, de ha pl.IT-t nézzük legalábbis elavul. Annyira nem fiatalok már, hogy ne emlékezzenek a szocializmus röhejes központi döntéseire.
Az viszont igaz, hogy így jobban lehet irányítani a lenyúlást.
Miután bő egy nap után már minden részlet (teljes szövegkörnyezet, elhangzás időpontja, eredeti forrás és a hírt átvevők további torzításai, az egész összeszedve itt) jól ismert Lázár János megvágva közzé tett, eredeti formájában amúgy közel három éve nyilvános…..
wondering42 2011.03.21 09:41:48
@knausz:
" Magyarul a teljes szöveg számomra még elfogadhatatlanabb mint a vágott, mert azt mondja ti hülyék, gyávák vagytok nem vettetek fel 18 milliót költségtérítésként."

Nem érdemes egy félmondatra reagálni, az viszont érdekelne, hogy a teljes mondattal kapcsolatban mi a véleményed.
wondering42 2011.03.21 09:56:05
@knausz:

Ezt tévedésből válaszoltad nekem, vagy tényleg válasznak gondolod. Kicsit hasonlít a magyar sajtóhoz, hogy reagálok egy összetett mondat első felére, majd amikor megkérdezik, hogy mégis az egész mondattal mi van akkor azt válaszolod, hogy te olvasod Kumin Ferencet.
wondering42 2011.03.21 10:43:08
@knausz:
Ok.
Befejezésül csak annyit, hogy én a te gondolataidra próbáltam reagálni és te véleményedre lettem volna kíváncsi, függetlenül arra mit gondol erről Kumin Ferenc vagy akárki más