Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagánEmber

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy megdöbbenésemre a 22 hónapos kislányom ott kószált egyedül, felügyelet nélkül. Épp a lefelé vezető lépcső előtt kaptam el, simán leeshetett volna. Gyermekünk másfél éves volt, mikor feltűnt, hogy a viselkedése valamiért furcsa, valahogy nem olyan, mint a többi gyerek.…..
MagánEmber 2013.08.07 13:21:32
@Fenimore: Ebben a korban még olyan gyors a fejlődés mind fizikailag, mind szellemileg, hogy egy-két hónap is számít.
MagánEmber 2013.08.08 22:12:00
Sokan próbálják sokfelé megértetni, hogy mért fontos a korai fejlesztés.
Egy egy hátrányt, gyengeséget ledolgozni, eltüntetni egészen fiatal korban hamar lehet. Néha csak hetek kellenek hozzá. Ha ez elmarad, és a gyerek a hátrányos/gyenge/hiányzó képessége alapján kezd el fejlődni, és erre építkezik (minél idősebb, annál többet), akkor a későbbi javítások már sokkal több időbe, energiába és fáradtságba kerülnek.

Vegyünk egy másik példát. Valaki még soha nem zongorázott, elkezdi, és rossz ujjrendet és kéztartást tanul meg. Utána már sokkalta nehezebb megtanítani neki a helyes technikát, mint rögtön az elején pár rászólással és bemutatással korrigálni.

A csecsemőket mindenki kis buta, tehetetlen, a világból semmit nem értő lényeknek tartja. Pedig egy frászt. Egy ember soha nem fejlődik és tanul olyan gyorsan, mint csecsemő korában. Soha.

Ha ez első pár hónapot elvesztegetik, akkor azzal a legértékesebb idő vész kárba.

Az én fiamat is vittük korán vizsgálatokra, kellet is, mi sem lőttünk mellé a sejtésünkkel. Míg kicsi volt, soha nem tudta, hogy az egy orvosi vizsgálat, egyszerűen egy fura játszóháznak gondolta. Ha egy unalmas, szűk helyen kell sokat várni, az pl. lehet kellemetlen egy kicsinek (sajnos magyar eü-ben ebbe könnyen bele lehet futni), de nem hinném, hogy egy olyan vizsgálat, ahol neki való játékokkal játszik, az bármilyen módon ártana neki.
"Felmérések szerint az elmúlt években nőtt ugyan a pénzügyi tudatosság, ám a magyarok negyedének semennyi félretett pénze nincs."..."A pénzügyi kultúrát feltérképező kutatásból kiderül, hogy a jövedelem elvesztésekor az emberek negyede egyetlen hónapot sem…..