Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr Chapel

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hét az igazságszolgáltatást érintő, fontos híre volt, hogy 27 csúcsbíró a közjogi méltóságoknak és kormánypárti frakcióvezetőknek címzett nyílt levélben tiltakozott a bírói jogviszony felső korhatárának 62 évre csökkentésének terve ellen. Ha elfogadják a…..
Heló Tibi,A Balatonon találkoztam egy ismerősömmel és megkérdezte, hogy mit csinálok. Mondtam neki, hogy doktorandusz vagyok. Erre ő, na akkor egész éves szabadság...Egy kicsit felháborodtam :) és a feszített munkatempóm mellé sikerült egy kis időt szorítanom, hogy feltárjam a…..
Mr Chapel 2010.09.12 15:10:41
@funfun: Az, hogy "dr." vagy "Dr.", nem a végzettség, nem a PhD., vagy bármi ilyen urbánlegend dönti el, hanem a helyesírás. Kiemelt helyzetben (pl. aláírás) és a mondat elején nagybetű, mondat belsejében kicsi. Nem lemodorosozni kellene, hanem ismerni a magyar helyesírást.
Mr Chapel 2010.09.12 19:01:47
@funfun: Igazad van. Ha úgy írják, akkor rosszul írják. Aki pedig anélkül okoskodik, hogy ismerné a MAGYAR helyesírás vonatkozó szabályát, az nyugodtan pironkodhat. :))))
Mr Chapel 2010.09.12 21:32:13
@Brigi \"B. A.\" főnöke:

Nos, attól, mert a jogalkotók helyesírási hibákat vétenek, attól még a helyesírás nem változik meg.
Ha jogász vagy, akkor naponta találkozhatsz helyesírási hibáktól hemzsegő jogszabályokkal.

Én a hatályos magyar helyesírási szabályzatból idézek neked, amelynek megfelelően kell(ene) a jogalkotónak is eljárnia:

"153. A családnevek előtti doktor, idősb, ifjabb, özvegy stb. szót, illetőleg rövidítésüket csak
kiemelt helyzetben (aláírásban, levélcímzésben, oszlopba rendezett névsorban stb.) és mondat
elején kezdjük nagybetűvel: Dr. Mészáros Mihály, Id. Kelemen László, Ifj. Jakab Imréné;
Özvegy Lukács Péterné azzal a kéréssel fordult a tanácshoz, hogy…; stb. – Mondat belsejében
ugyanezek kisbetűvel írandók: Ott volt dr. Mészáros Mihály is. Szép Gergely és ifj. Lukács
Péter panaszt tettek özvegy Jakab Imréné ellen. – Hasonlóan a történelmi nevek esetében:
Gróf Széchenyi István; de szövegben: Miniszteri tárcát vállalt báró Eötvös József is."
  Néhány napja jelentették be, hogy Gyurcsány Ferenc és szokásos haknibrigádja -  Debreczeni József, Bauer Tamás, Vitányi Iván, Iványi Gábor stb. - egy konferencia keretében fogja értékelni az Orbán-kormány első száz napját. A helyszínt sokáig nem hozták…..
Az alábbi levél egy elég sajátos indoklással ellátott rendőrségi határozatról számol be. Mármint ha igaz az idézet, mi szerint az "az elkövető kiléte nem állapítható meg, bűncselekmény hiányában megszűntetem az eljárást".Kedves Zugügyvéd! Bekerített…..
Mr Chapel 2010.06.21 18:30:21
@Szűcslaci: Két eljárás megszüntetési pont összecsúszott, ennyi történt. Simán javítható. Mint a rossz protézis. :))
Valami miatt a bíróságok most nagyon elkezdtek kommunikálni. Tegnap Gatter László FB Elnök a NOL-nak  nyilatkozott a bírói műhibákról. A nyilatkozat egyik érdekes megállapítása, vagyis beismerő vallomása, hogy néha az ügy vezeti meg a bírót.A büntetőügyekben pedig…..
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
Bár már néhány blog felkapta a szarozós TASZ videót, a Zugügyvéd is kiposztolja, főként, hogy először ez a blog kezdett foglakozni az üggyel, és a Zugügyvéd, mint védő is érintett. Íme a felülvizsgálati kérelem: A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága részére a…..
Mr Chapel 2010.05.13 19:21:38
@ReggieHammond: A kérdés végtelenül egyszerű. A negatív kritika és a becsmérlő kritika nem ugyanaz. Az előbbi szabad, az utóbbi büntetendő. A kettőt a használt kifejezések társadalmi megítélése dönti el. A bíróság szerint a "szar" jelző már becsmérlő jellegű, ezért állapította meg a bűncselekményt. Egyetértek. Egy gyenge produkciót mutató ügyvédre én is inkább azt mondom, hogy rossz, és nem azt, hogy szar. Persze ha valaki nem érzi a két jelző közötti különbséget, akkor felesleges ezen vitatkozni.
Mr Chapel 2010.05.13 19:45:54
@avman: Avman! Mi nem vagyunk egy súlycsoportban ezen a területen, veled nem állok le vitázni. De ha végigolvasod amiket Mj írt, már megérte megírni ezt a postot! :)))
   Az ember sokszor azzal vigasztalja magát, hogy a független magyar bíróság ítélete az nem egy vicc, illetve legalább a komoly ügyekben nem az. A móri ügy óta azonban tudjuk, hogy csak a mészárszék előtti réten legelésző báránykák vagyunk és akkor ítélnek el…..
Mr Chapel 2010.05.10 19:37:53
@almodhi: Nem is olyan rossz! :))) De azért jogilag az. Az előbbi példád esetén nem is felelne a halálos eredményért, hiszen mint ahogy Te írtad, nem számíthatott rá! A második eset viszont nagyon függ a tényállástól. Az erő mértékétől, a támadott testtájéktól, a bántalmazás módjától, eszközétől stb. Lehet emberölés, de lehet halált okozó testi sértés is. A fő különbség, hogy kívánta, vagy legalábbis belenyugodott a halálos eredménybe (ekkor emberölés), vagy csak bár felmerült benne, de kellő alappal remélte, hogy az elmarad, illetve nem is látta előre, mert elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet, körültekintést. Ez utóbbi esetben van halált okozó testi sértés. Ha viszont a tőle elvárható körültekintés esetén sem kellett, hogy felmerüljön benne a halál lehetősége, akkor nem felel érte.
Mr Chapel 2010.05.10 19:51:13
@almodhi: És tudod ezen múlik mondjuk 10 év különbség. Vagy még több.
Mr Chapel 2010.05.10 19:54:12
@ninimimi: :))) Igazad van, de -legalábbis nekem - nem olyan nagy baj. Egy olyan "igazi" fórumon hamar lenyomtak volna csupán hangerővel és dühödt beszólásokkal, amikre teljesen felesleges lett volna reagálni.
  No persze, ne túlozzunk: csak arról van szó, hogy Pokorni Zoltán ma reggeli kijelentése szerint nem Sólyom Lászlót jelöli majd a Fidesz köztársasági elnöknek. A jelenlegi államfő ötéves ciklusa megérdemel majd egy hosszabb elemzést, de mindent a maga idejében. Néhány…..
  A Gazzetta szerint az eleinte semleges szuezi szurkolók: Italia! Italia! skandálással búcsúztatták az olasz csapatot. Ezt a hangulatot érezte edzőjük Francesco Rocca is, aki játékosainak megköszönte a bátor játékot és fantasztikus hozzáállásukat. ,,A…..
A Szegeden alakult Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője néhány zseniális street art munka után hivatalosan is megjelent új lakhelyén, Budapesten. A Király utcai Boulevard és Brezsnyevben rendezett blöffkiállítást. A fedőtörténet szerint a Na ez az! Budapesten látható először…..
Az év messze legjobb gyerek- és felnőttprogramja volt kimenni a Galoppra megnézni Túladagolást, a magyar csodalovat. A metróból a Pillangó utcánál kiszállva megcsapott a régi, Népstadionbeli kettős rangadók összetéveszthetetlen hangulata, megfejelve azzal a fájdalommal, hogy…..
Van a street artnak egy olyan szintje, amikor a fal, illetve a város nem funkció nélküli terepe a művészi kibontakoznásnak, hanem aktív, alapvető fontosságú részese a kontextushoz kötött alkotásnak. Az alap már ott van: repedések, oszlopok, árnyékok, házak és utcabútorok mint…..
 A rendszerváltozás előtti évtizedek egyik tapasztalata volt, hogy a fiúknak olykor az apák „bűneiért” is szenvedniük kellett, egy „rovott” múltú szülő, nem megfelelő pedigréjű rokon akár a hozzátartozó karrierjét is kettétörhette. Hogy meddig…..
Kettős Mérce Három év 2008.09.17 17:17:00
Bencze József szerint három év előzetes letartóztatás kevés. Mert az ügy szövevényes. Bencze József kicsivel több, mint egy éve ül a székében, ezidô alatt kiderítette, hogy bizony az ő székbeülését megelőző kicsivel kevesebb mint két év nem volt elegendő a szövevényes…..
Megint semmi köze a tévéhez, de ez tegnaphoz hasonlóan most lényegtelen. A magyar vízilabda-válogatott megcsinálta azt, amit még eddig senki: zsinórban harmadjára lett olimpiai bajnok ebben a borzasztó kemény sportágban. Köszi srácok, istenek vagytok...
Teljes titokban arra készül a Tv2, hogy újra indítsa az Áll az alkut, már megkezdődött a casting, állítólag különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be, talán még a műsor címét sem lehet kiejteni. Tudta meg a Comment:com, ahogy mondani szokás. A csatornának ugyebár nem…..
Mr Chapel 2008.01.10 20:47:14