Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Álomállás

80 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A halász hazatér fatörzsből vájt csónakján a napi halászatból és találkozik egy külföldi piackutató szakemberrel, aki ebben a fejlődő országban dolgozik. A piackutató azt kérdezi a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán. A halász azt feleli, hogy tovább is maradhatott…..
Igen, eljutottál az interjúra. Lenyűgöző a cég, pont jó helyen van az iroda, kedvesek a munkatársak, láthatóan jó a légkör. Az interjúztató rengeteget mesél, karrierlehetőségeket vázol, rugalmas munkaidőről beszél. És a végén megkérdezi: van-e még kérdésed? Legyen.…..
Sok pályázóval találkozom, akik még nem rendelkeznek diplomával, "csak egy oklevelet kaptak". Teljesítették a főiskolát, záróvizsgáztak, megírták a szakdolgozatot, csak a fránya nyelvvizsga hiányzik. Vagy a kettőből egy. Jön rögtön az első dilemma, mit írjak az…..
"Egy vagy két oldalas legyen, csak a lényeg, csak címszavak, telszám? Melyik formátumot válasszam? Milyen betűtípus válasszak, az Arial nem túl általános?" - gyakran támad olyan érzésem, elveszünk a formai részletekben önéletrajz írásakor. Ha leegyszerűsítem, az önéletrajz…..
Nemrég láttam egy pályázatot, ami videó CV-t tartalmazott. Újdonság ez még számomra is, így kíváncsian megnyitottam. Illetve megnyitottam volna, mert a fájl nagy mérete miatt lefagyott a gép... Aztán sikerült megnyitni, de csalódás ért. A pályázó egy kamerába mondva…..
A kollégák suttognak a hátam mögött. A főnök az utóbbi időben egyre elviselhetetlenebb. Lehetetlen munkakörülmények között dolgozom. Már keresnek is a helyemre valakit. Tuti, ki fognak rúgni. Bizonyára sokan éreztek már hasonlóan. Néhány jótanácsom lenne, ha ilyen…..
Egy állásinterjú közben számtalan aspektusból felmerülhetnek magánéleti kérdések. Sokan már az önéletrajzban feltüntetik családi állapotukat, gyermekek számát vagy a hobbi rovatban bontakoznak ki. Néhány egyszerű alapelvet rögzítenék: Egészségi állapot, vallás,…..
Sokáig automatikusnak gondoltam, hogy bárki, aki interjúra készül, pontosan felírja a részleteket, megjegyzi, hova kell mennie, stb. Nem tűnik nagy dolognak és interjúztatóként sem vonnék le ennek hiányából magvas következtetéseket. Előfordul, hogy akkor hívnak épp…..
Munkaügyek - vasárnap 21.25-kor az m1-en, amolyan magyar Office. Lehet, hogy máshol láttuk már, nekem viszont tetszik. Végre egyfajta görbe tükör a mai munkahelyeknek, nemcsak a közszférának, hanem a multiknak is. A második részben például egy megbeszélésen mindmappinget kezdenek…..
Profi szervezés, rengeteg felkészülést segítő anyag, sorbanállás a kezdéskor - ahogy szinte mindenkitől hallottam a HVG börzén. Tény, hogy én magam is örömmel láttam az előkészületeket, ahogy pontosan minden a helyére került. Sok helyen találkoztam a rendezvény hirdetésével…..
 Terjedőben van a magyar fiatalok körében a kapunyitási pánik (quarterlife crisis), amely elsősorban az életük negyedén átjutott fiatalokat fenyegeti. A felnőtté válás, a rengeteg lehetőség terhe, és a sikerkényszer mellett bizonytalanok, értelmetlennek érzik munkájukat.…..
 Az oktatási intézmények, legyen akár egy gimnázium vagy egy főiskola, mindenképpen tanítják a számítógép használatát, az alapvető programok működését, stb. A fiatalabb generációnak ez már szinte természetes, email, chat, facebook, internet. Ennek ellenére, az Office…..
 ‎"A munka életetek nagy részét fogja kitölteni, és az egyetlen módja annak, hogy elégedettek legyetek, ha azt csináljátok, amiről azt gondoljátok, hogy nagyszerű. És csak akkor tudtok nagyszerűt alkotni, ha szeretitek a munkátokat. Ha még nem találtátok meg,…..
Rengeteg alkalommal hallottam már a következőket: "oda csak akkor vesznek fel, ha ismersz valakit a cégtől" vagy "ne is próbálkozz, ha nem vagy az ügyvezető rokona" vagy "a mai világban csak a csókosok érvényesülnek" vagy "be kell nyalnod magad, hogy…..
Kerülhetünk olyan dilemmába, hogy cégen belül más munkakört ajánlanak. Maradjunk vagy váltsunk? Különösen nehéz a kérdés, ha több lehetőség is felmerül. Hasonló mérlegelés merülhet fel, amikor külső ajánlat érkezik vagy mi magunk keresgélünk, de koncentráljunk most…..
Nap mint nap, legyen akár pályázó vagy kolléga, rengeteg különböző sztereotípiával találkozom. Rögtön előre leszögezném, ez nem feltétlenül baj, hiszen a minket körülvevő információrengetegben segít eligazodni, ha bizonyos dolgokat tipizálunk, dobozolunk. Tipikus példa,…..
Kezdhetném azzal, hogy az életben többször is dönteni kell, pályát kell választani vagy módosítani, mindegyik mérföldkő lehet. Fiatalként talán a legtipikusabb hiba a "sok pénzt-kevés munkával" filozófia, illetve a valóságtól elrugaszkodott cél, mint az…..
Ma kaptam egy emailt, melyben egy pár (férfi és nő) együtt pályázott egy állásra. Közös fénykép, mindkettőjük önéletrajza a levélben. Hasonló háttér, hasonló motivációs levél. Apró szépséghiba, hogy több mint száz címzettnek küldték el a levelet, mindenki látható…..
Nemrég láttam egy rövid szavazást, ami arról szólt, hogy mit ne írjunk be az önéletrajzba. Magasan az első helyen vezetett a váltás oka. Ezzel többé-kevésbé egyetértek, bár tény, az interjúkon szinte biztosan szóbakerül, így érdemes készülni. Alapesetben az…..
Ha már egy cég ajánlatot tesz, akkor is véthetünk hibákat. Nyilván nem fogják magukat meggondolni az "utolsó" pillanatokban, de ne felejtsük a próbaidőt, illetve azt, milyen szájízzel kezdünk. Fontos a cég számára is tudni, mikor kezdünk, erről korábban írtam. Ne…..
Szinte naponta megkapom ugyanezt a kérdést, csak mindig más formában. Milyen típusú önéletrajzot írjak? Milyen betűtípust használjak? Mekkora sorköz legyen? A kérdések több mint fele a külalakra irányul, holott nem ez alapvetően a döntő. A tartalom. Ez, ami a fontos.…..
Egyre több állásajánlatról érkezik visszajelzésként, hogy nem a szaktudás alapján ítélik meg a munkára jelentkezőket, hanem szimpátia alapján. Valóban mindegy, hogy mennyire képzett és mennyire profi az ember a szakmájában, nem az alapján fog bekerülni egy jó…..
Azonnal. - jön a zsigeri válasz. Hiszen a legtöbb keresés sürgős, már másnap kell a kolléga, nem lehet adott területen kiesés, nekem is sürgősen kell a munka. A hirtelen válaszadás előtt mérlegeljünk néhány dolgot: maga a kiválasztás is elhúzódhat jó ideig, szabadságra…..
Gyakran előfordul, hogy valakit elkísér egy családtag, ismerős interjúra. Vagy ő fuvarozza, vagy segít megtalálni a helyet, esetleg csak épp ráér, bármilyen ok felmerülhet. Pályakezdőknél többször előfordul, hogy a szülő is csatlakozik gyermekéhez. Volt olyan anyuka is, aki…..
  Manapság folyton elérhetőek vagyunk. És ez lassan elvárássá is növi ki magát. Lassan nemcsak mobilon, akár interneten, online is. És ez nyilván a munkahelyekre, főnökünkre is hatással van. Van, ahol kerek-perec kijelentik, hogy a céges mobil legyen éjjel-nappal bekapcsolva.…..
Álomállás 2011.07.04 19:03:54
@TROLL: az általam ismert vezetők többsége ezt képviseli. Tudom, nem ez a magyar átlag. Viszont továbbra is úgy látom, kevés a valódi vészhelyzet, amikor valóban elérhetőnek kell lenni (az ilyen helyeken pedig általában ügyeletnek hívják, ami megint más fogalom).