Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szájent Pista

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abból az antropológiai tényből, hogy sokan vagyunk véges élettel, akikből semmilyen eszközzel nem lehet zárt kollektívumot faragni -- vagy szó szerint legföljebb tömegsírban --, egyenesen következik a versengés. Ez feltehetően akkor is így lenne, ha nem élnénk a szűkösség körülményei között, mert…..
Szájent Pista 2018.01.29 15:49:18
Lazán kapcsolódik:
qubit.hu/2018/01/29/tombolnak-a-befektetok-a-kickstarteren-hiaba-dobtak-ossze-200-000-dollart-se-hire-se-hamva-a-forradalmi-magyar-okoscsengonek-a-shoka-bellnek
Tombolnak a befektetőnek nevezett szerencsejátékosok, mert nem az ő számuk nyert a ruletten!
A kommunisták azt követelik, hogy a Kickstartert vonják a szerencsejáték törvény hatálya alá (értsd:adóztassák meg) vagy tiltsák be!
Szájent Pista 2018.01.29 17:31:40
@neoteny: Ezt olyan szép érthetően elmagyaráztad, hogy szinte megkönnyeztem. Szerencsére a prolik ebből nem értenek semmit. Ők átlátnak libertard bullshit szitáján.
Talán ezért írta Orwell:
"Ha lehet még egyáltalán reménykedni valamiben (írta Winston), csak a prolikban lehet.
Ha van még remény, a prolikban kell lennie, mert csak ez a nyüzsgő, lenézett tömeg, Óceánia lakosságának nyolcvanöt százaléka teremtheti meg azt az erőt, amely elpusztíthatja a Pártot."
Szájent Pista 2018.01.27 15:54:09
@Khonsu: A probléma ott van, hogy mostantól a "verseny" nem a végső fogyasztók kegyeiért, hanem a sávszélesség megszerzéséért zajlik a netszolgáltatók és a tartalomszolgáltatók között. A kicsiknek, az innovatív startupoknak ebben a játékban már nem osztanak lapot, a végső fogyasztóknak meg pláne nem.

Az internet mára közszolgáltatássá vált, ezért az a vállalat mely arra törekszik, hogy ő legyen "AZ INTRENET" az nem kapitalista, hanem kommunista. Sőt még annál is rosszabb.

Képszeld el ugyanezt a "szabad" "versenyt" az árampiacon:
Jelenleg ha a kapacitás kritikus szint alá csökken, akkor - az állami szabályozásnak köszönhetően - először az ipari fogyasztóktól veszik el az áramot, majd a lakosságtól, legvégül a kórházaktól...
A piaci alapon ez pont fordítva történne...
Mivel magam is sok éve intenzív kapcsolatban vagyok dán, norvég és svéd üzletfelekkel, egyúttal pedig más nyugatiakkal is, úgy érzem, elég jól ki tudom tapintani a nemzeti-regionális különbségeket az üzleti kultúrákban (gyakorlatokban). Ez alapján -- ha két-két kulcsszóval akarnék néhányat illetni…..
Szájent Pista 2018.01.28 00:36:54
@zenonküp: A mi kamránkban csak az urambátyám modell van. Orbán is ebből főz.
Igaz, túltolják ezt is, (az Új Nemzeti Arisztokrácia felemelkedésén talán még Kardics bácsi is ámuldozna) de amíg a káposzta jóllakik senki se törődik a kecskékkel.
Mielőtt 2030-ra (aztán 2170-re) aztán tényleg mi lennénk Európa motorja -- esetleg még a németek --, jegyezzük meg csendben, hogy Orbán világa visszatérően és kivétel nélkül kudarcot vall mindenhol, ahol versenyben mutatkozik meg a legjobb -- az agyondotált látványsportoktól kezdve általában az…..
Szájent Pista 2018.01.21 16:43:55
@MikeBoy: "Túl sok a troll..."
Ebből él a Mi hazánk. Nézd csak meg a kattintásvadász címeket és a hozzájuk tartozó, konkrét megoldási javaslatok nélküli Orbántakaroggyozást és Ellenzéklesajnálást. Ideális Index címlap trollmágnes posztok.
Pedig volna értelmes vitatéma még itt a liberális VS illiberális ketrecharcosok országában is, de a 444-888 vonal több kattintást hoz.
"Tragikus, hogy az értelmiségünk mindkét oldalon elveszíti a nép vezetésének képességét. Az egyik bezárkózik, a másik megvezeti azt."