Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyedifényezés

100 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyedifényezés KONTÉNER ÉTTEREM 2012.07.15 23:01:00
Lime konténer étterem készítésébe csöppentem bele, természetesen a fényezési részébe. Az elképzelések szerint a konténernek kétfelé lenyíló oldala lesz, ahol az asztalok és a székek fognak elhelyezkedni.Miután a lakatos munkák befejeződtek megkapom a terepet. A…..
Egyedifényezés 2016.11.23 17:43:27
@01Martin Kiss: Szia, küldjél egy e-mail az egyedifenyezes@gmail.com-ra hogy privátba el tudjam küldeni a tulajdonos számát.
Egyedifényezés Kocka Lada 2016.11.07 12:32:47
Kocka Lada karosszéria elemek sablonozása képekben:      ..
Egyedifényezés T2 tető javítás 2014.11.03 21:10:22
Igazi kihívás érkezett hozzám, egy WV Transporter 2-es, tető javításra és oldal ajtó építésre. A tetőnek az egyik fő problémája, hogy rádőlt valami, ami  be is szakította a hátsó részét. A javítást amit csináltak rajta nem minősíteném, sziloplaszttal bekenték…..
  Szétszerelten darabokban kaptam meg egy golf autót átépítésre, eredeti állapotáról nem tudok képet mutatni, hozzám így érkezett.    Az átépítés  lényege, hogy rövidebb legyen (beférjen a kamionba amibe szállítani fogják)  magasítani a hátsó részen és azon üllő…..
Végre eljött az idő, egy év szín kiválasztás után megszületett a két szín: alapszín és csíknak a színe. De ne szaladjunk ennyire előre kezdjük az elején. Azt hinné az ember, hogy ha rendel Amerikából egy Shelby Cobrát, akkor egy tökéletes műanyag karosszériát kap. Hát…..
Egyedifényezés Múlt idézés 2014.02.23 22:00:59
Egyszer volt, talán igaz sem volt, még anno East Block forgatása során jártunk egy elvarázsolt helyen, ahol az idő mintha megállt volna, az ott készült érdekes képeket megosztom veletek.  ..
Egyedifényezés Rybitwa hajó 2014.02.20 22:57:25
Rybitwa hajón úgy gondolták, hogy kivágják a hátulját és kisebb motort rakna rá. Ez nem igazán jött össze, több okból kifolyólag, de ebbe nem merülnék bele. A javításba annál inkább, így érkezett: Egy kis üvegszál, gitt, alapozók és a végén a fényezés, máris…..
Egyedifényezés FADETT 2013.11.18 22:43:28
Húúúú de rég volt, talán igaz sem volt.Egy kis múlt idézés, azoknak akik nem látták.                                        …..
Egyedifényezés R5 TURBO 2013.11.07 21:37:04
Megkeresés tárgya: R5-ös TURBO gépháztető építésAnyag: üvegszálIdő: 1985-07-15Kezdjünk neki a hadműveletnek, az alapot egy eredeti gépháztető adja. A rendelkezésre álló információkat a netről vadásztam: képek, leírások. Első lépés: arányosan berajzolni és kivágni…..
Egyedifényezés VAKÁCIÓ 2013.09.04 21:31:43
Lassan vége a vakációknak elkezdődhet  a blogolás újból. Ízelítőnek megosztanék  egy pár nyári képet :) -Műhelyépítés -Díszlet készítés - Purhabozás  - egyedi üvegszálas dolgok építése - akadt segítség is :) szerintem  lesz miről…..
Egyedifényezés SUPERMAN 2013.05.20 22:07:54
A pókemberes Honda után, egy újabb szuperhős jel került megfestésére.  A márka ugyanaz „Honda„ a tulajdonos más, Dániel semmi pénzért nem cserélte volna le egy superman jelre a pókembert. Ezt Adrián mester követte el http://airbrush.blog.hu/   Én meg…..
Ákostól visszakerült hozzám a hangyász végső összerakásra. A műanyagos munkák úgy fejeződtek be, hogy már lekerült a hangyász Ákoshoz, ezért a lefinomításokhoz, a karosszéria elemek felfogatásához és összefésülésére nem volt lehetőségem. De majd most, lássunk…..
Három heti munka ( fényezés, műanyagozás, többszöri szét össze szerelés)  után kikerült a Hangyász a carStyling kiállításra . Igaz így is még maradt rajta mit csinálni, de már kezd összeállni. Mindenkit sok szeretettel várunk most hétvégén a HUNGEXPON!..
Kőfelverődésgátló elkészítése : Az építés célja, hogy a fényezést amit kapni fog az autó megvédjük ezen a kritikus részen, ahol a kavics felverődik. Első lépés: felrajzoljuk, hogy körülbelül mekkora felületet akarunk védeni Második lépésben: ráhagyással…..
Miután helyreigazítottam a gépháztetőn az eltéréseket, nekiállok a légbeömlő kialakításának. Az első elképzelésem az volt, hogy nem besüllyesztve lennének a légbeömlők hanem hasonlóan kiemelve, mint a gyári középső légbeömlő. Ez a megoldás nem nyerte el a…..
A próbafújások mellett  szépen haladnak Shelby Cobrán a műanyagos munkák. Igaz sokszor futok bele olyan problémába ,hogy korrigálnom kell a gyári elemeket, ilyen például a gépháztető.  Kifaragtam a kiegészítő légbeömlőket( lásd: …..
Úgy gondoltam, hogy egy kicsit jobban tesztelem a poliurea (polikarbamid) anyagot. Egy olyan autón  tesztelem, ami gyártásakor  nem gondolták volna, hogy ilyen anyaggal fog találkozni. A kísérleti alanyom egy ZUK (köszi Kari) aminek a platóját és a belső részét fújom ki. Az…..
TOYOTA HILUX a gyárinál kicsivel szélesebb kereket kapott, ez városi használatnál nem jelent problémát , de terepviszonyok között feldobálja a sarat az autóra. A  kérés nagyon egyszerű volt: csináljak rá sárvédő szélesítést,hogy ez a probléma megoldódjon. Lássuk a…..
Az  év végét anyagismereti továbbképzéssel és kísérletezéssel töltöttem a műhelyben. Ismerkedés új technikákkal és  anyagokkal, amit most szeretnék megosztani veletek. Amikor még én kezdtem  az üvegszálazást, nem létezett iskolai oktatás, sem tanfolyam,…..
Mint ahogy már említettem előző bejegyzésemben, megérkezett hozzám Shelby Cobra téli pihenőre. A munkálatok elkezdődtek, különbontva mutatom majd be a műanyagos munkákat. EPP a tulajdonos két éves használati tapasztalata és kérése szerint alakítom  az autót. Az első…..
Egyedifényezés 1997 2012.12.24 17:00:18
A  beígért világvége szerencsére elmaradt, nem hittem benne, de ilyenkor akaratlanul számotvet az ember az eddigi életével.  Ami talán érdekes lehet a blogomat olvasok számára, hogy szakmailag mi is történt velem 1997 óta. Fogadjátok sok szeretettel a munkáimat …..
Egyedifényezés Flamingó akció 2012.12.22 21:10:34
Az év végére befutott a tutti meló, egy flamingó csőr lejavítása, gondoltam megosztom veletek. A letört és visszaragasztott csőr "csúnya seb :) " Kezdjünk neki, egy kis gitteléssel eltüntetem a hiányzó részt Füllerezés: ezt egy kicsit túlzásnak éreztem de…..
Egyedifényezés Shelby Cobra 2012.12.02 10:49:45
 Eljött a téli pihenő ideje Shelby Cobránál, egy teljes átalakulást tervezünk vele. A tető építést követően kiegészítőket és beömlőket is készítek rá és  a végén megkoronázzuk egy szép fényezéssel. De ne rohanjunk  ennyire előre, kezdjük az…..
Egyedifényezés UFO fényezés 2012.11.09 21:10:00
És kész :) az ufó fényezés  600 m2,  ez nekem is egy kicsit sok volt. Az is igaz, kevesen mondhatják el, hogy dobtak egy külső fényt egy ufóra. Minden jó ha vége jó, befejeződött az 51 AREA építése, irány vissza a műhelybe...
Ahogy említettem az 51 AREA hangár építésében  vettem részt, a projekt célja a következő volt: - megépíteni egy 15 méter átmérőjű csészealjat 6 méter magasságba helyezve - belső tér kialakítása. A belső tér kialakításánál a feladatom három egyforma „trón”…..