Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3 Péter

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Charles T. Russel eredetileg adventista volt, majd önálló világvége-idõponttal (1914) jelentkezett. Mozgalmának szócsöve a Sion Örtornya c. folyóirat, központi szerve a Sion Örtornya Társaság lett Brooklynban. Jövendölése nem vált be, 1916-ban meghalt, de társasága azóta is…..
Az 1947 május 15.-i Őrtorony először helyezte törvényen kívül a poligámiát. Az Őrtorony azt írta, hogy egy misszionárius közölte ezt az előadásában 1947-ben. Az előadó hozzátette, hogy "a poligámiában élők nem örökölhetik Isten Királyságát." Mi volt az eredmény?…..
Utólag kiegészítette a cikket,P.J. 2017.02.22. A 2010-ben megjelent, Egy elgondolás rabjai című nagyszerű könyv magyarra fordítását tűztem ki célként nyár végéig. Az eddigi legjobb érveléseket találtam meg benne, amely sakk-mattot ad a tanúknak, a saját tanításukhoz és történelmükhöz tartva őket,…..
3 Péter 2011.07.05 16:22:21
@Johnny Joker: bizony, elmétek újjáalakítása révén... sátán agymosása ellen bizony agymosás kell. milyen jó, hogy Jehova tudja, hogyan alakítsa újjá az elménket. hogy az igazság szabadokká tegyen minket. sátán rabszolgaságából. szerintem a probléma az, hogy olyan gyülekezetbe jártatok, amit prédaleső farkasok irányítottak (csak a leírtakból következtetek erre, feltéve, hogy igazak) és ez alapján következtetsz, és állítasz. hála Jehovának, nállunk nem csak mondják a dolgokat.
Amióta a világ van, sok ember Isten iránt "hűnek és bölcsnek" mondta és tüntette ki magát és elvárta azt, hogy az emberek hasonló módon vélekedjenek róluk. Viszont az Úr Jézus egy igen fontos igazságot közölt a csupán "vallásoskodó", vagyis képmutató egyénekről: "a…..
Az Őrtorony folyóiratban a következőket olvashatjuk: "Igen, amikor Isten ítéletvégrehajtói dologhoz látnak, a vér patakokban fog folyni. A két világháború 69 millió halottja az Isten armageddoni háborújában elpusztultak számához képest elenyésző lesz. Jeremiás próféta…..
Legfőképpen 3 Péter-től, de bármelyik tanútól is nagy érdeklődéssel várjuk a válaszokat!   1. Mik az Őrtorony mértékek más vallások mérlegelésére? Máté 7:2 2. Ki győzte meg Charles Taze Russell-t arról, hogy Krisztus Második Eljövetele 1874-ben kezdődött el? 3.…..
Őrtorony 2011. július 15. tanulmányozási kiadás Bementél Isten nyugalmába? alcím - Ha egy szerettünk elhagyja Jehovát A 12, 14, 15 és 17-es bekezdésekből: Ám lehetnek olyan esetek, amikor komoly nehézséget jelent alkalmaznunk ezt az alapelvet. Tegyük fel például,…..
 Szeretném bemutatni nektek a Prince néven ismert zenészt, aki 2001 óta Jehova megkeresztelt Tanúja: Itt mindent megtaláltok róla ebben a témában: http://www.dannyhaszard.com/prince.htm Akár hiszed, akár nem, házról házra prédikál Jehova Isten eljövendő Királyságáról,…..
  JHVHA Wikipédiából, a szabad enciklopédiából A JHVH (vagy YHWH יהוה) az úgynevezett tetragrammaton (görögül τετραγράμματον – (a) négy betű), a négybetűs héber Istennév, Izrael Istenének az Ószövetségben található neve.Tradícionális kiejtése Adonáj…..
Új könyv tanulmányozását - értsd átgyúrását és besulykolását - kezdték meg a héten. Az "Alaposan tanúskodj Isten királyságáról" címet viselő könyv követi bár az eddigi sémákat, mégis újszerű megközelítést nyújt. Az ŐT társulat általában a homályosabb bibliai…..
3 Péter 2011.03.20 08:42:22
szerintem ez a könyv sem buzdít semmi rosszra, aki alkalmazza a benne leírtakat, elhagyhat olyan szokásokat, amik a jelenlegi törvények szerint elítélendőek. a biblia nem írja, hogy csak Jehova tanúi menekülnek meg, és azt sem, hogy csak az ő imáikat halgatja meg Isten. ellenben agymosásnak sem nevezném, mivel senki sem kötelez a válaszolásra, és hozzászólásra. ez csak egy lehetőség, és nem kényszer. valóban, Jehova tanúin kívűl is sokan prédikálnak. ám nem a prédikálás vezet a megmentéshez. és ugye az sem mindegy, mit prédikálunk. sajnos azt látom, hogy már ti is elrugaszkodtok egy kicsit a valóságtól, bár a ti tapasztalaitokat és gyülekezeteteket nem ismerem, de talán elfogadjátok tőlem, hogy egy kicsivel feketébb képet festetek annál, mint ami a valóság. eggyetértek abban, hogy sokakban kialakulnak az ilyen, fentebb említett téves elképzelések, de csak szólni kell nekik, és rájönnek, hogy nincs igazuk. mállunk nemrég pont a téves elképzelésekről volt szó az iskolán, és ott pont azt emelték ki, hogy nincs benne a bibliában, hogy csak Jehova tanúi menekülnek meg. a gyülekezetünkben pedig élénken beszélgetünk arrol, hogy vajon csak Jehova tanúi imáit halgatja-e meg Isten? maga a kérdés is butaság, hisz erre sem a hű és értelmes, sem még Jézus sem tud válaszolni, hisz Jehova az ima meghalgatója. de milyen jó, hogy a biblia (mert azért testvéreim, higgyétek el, olvasunk mi bibliát is) segít abban, hogy kinek nem halgatja meg az imáját Isten. nekünk csak ezeket kell elkerülnünk.
Mint Krisztus katonája [egy Tanú] ... szellemi harcban áll és fokozott figyelmet kell gyakorolnia az Isten ellenségeivel való bánásmódban. Ezek az írásszövegek megmutatják, hogy a Isten érdekeinek védelme céljából helyénvaló elrejteni az igazságot Isten ellenségeitől. Ez van a…..
3 Péter 2011.03.19 07:55:37
szervusztok testvéreim. azért annyira ismernetek , vagy ismerned kellene a bibliát, hogy tudd, Jézus azért jött a földre, hogy megváltson mindenkit, és hogy prédikálja az embereknek az Isten királyságáról szóló jó hírt. egy lesz a nyelvük, mondta. való igaz, sokan misszionáriusok. de vajon ugyanazt tanítják világszerte? nem. csak Jehova tanúi tanítása egységes, habár tele van hibákkal. a múlt? ehhez egy kérdés: az alázat? engedjetek meg egy gyakorlati példát: "amikor vén lettem, a királyság-termek építésére adott összegek után kamatot nem, de 3% kezelési költséget szedtek. jeleztem, hogy a biblia szerint nem szabad kamatot, vagy bármit, ami kamatnak számít, felszámolni. pár éven belül ezt megszüntették". egyre világosabb lesz délig, mondta Jézus. russelt ma kiközösítenék, ha ragaszkodna azokhoz a szokásokhoz, amit gyakorolt. szerintetek Isten, akit a biblia Jehovának nevez, hogyan győződhet meg az alázatunkról? úgy, hogyha a saját elképzeléseinket követjük? félre ne értsetek, nekem komoly gondjaim vannak Jehova tanúi egyes tanításaival, morgolódok, de alárendelem magam, és várom, mikor szűnik meg pár írásellenes elképzelésük. fejlődőképesek. türelem kell hozzá, és, barátaim, a türelem, hosszútűrés a szellem gyümölcsének része. aki Jehova tanúja, lehet, hálás lehet a hű és értelmesnek, hogy ilyen tökéletlen. tudjátok, aki mindvégig kitart... nem csak megismerni kell, benne is kell maradni, ami nagyobb kihívás. az Egy Igaz Isten segítsen mindannyiunknak napjainkban, hogy Jézushoz hasonlóan szelíd, és alázatos szelleműek maradjunk, és lássuk az idők jeleit.
3 Péter 2011.03.20 08:28:02
@Zsolt520: Jézus azt mondta, olyan legyen előtted, mint egy világi. te pl milyen felekezetbe jársz most? nem hagyva fel egybegyűlésünkel, írta pál.