Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsodaPok

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltitkolta a kormány, hogy nemcsak az unióval, hanem az ENSZ-szel is konfliktusba került a médiatörvény miatt. Erről azonban eddig szinte senki nem tudott, a szocialistákat is meglepetésként érte a hír. Frank La Rue ENSZ különleges jelentéstevő társával viszont azért érkezett…..
CsodaPok 2011.04.07 16:10:12
@egerészölyv:
Azt nem tudom megmondani, hogy ebben a konkrét ENSZ ügyben ki és mit kifogásol. De általánosságban itt egy részletes írás arról, hogy mi minden baj van a médiatörvénnyel.
lvnte.posterous.com/mi-a-gond-az-uj-mediatorvennyel
Ez még az előtt íródott, hogy azt a pár dolgot megváltoztatták, így itt még azok is a problémás dolgok között vannak. Viszont ezek mellett is akad bőven amin változtatni illene.
CsodaPok 2011.04.07 16:51:14
@egerészölyv: Úgy érted, hogy miért kérte és fogadta el csak annak a pár dolognak a módosításá az EU, miközben vannak más kifogásolható részek is a törvényben?
Nos én nem vagyok szakértője sem az EUs, sem a honi törvényeknek, de úgy tudom, hogy ezek voltak azok a pontok, amik EUs jogszábolyokba is ütköztek. Ezeken kívül persze jelezték a kifogásaikat jó pár más résszel kapcsolatban is, de azokra EUs "kötöttségek" nem vonatkoznak, így nyilván hivatalosan nem is kérték azok módosítását.
CsodaPok 2011.04.07 17:18:37
@egerészölyv: Szerintem lehet azt mondani (EU oldalról), hogy elégedettek vagyunk, hiszen azok a pontok,amik EUs jogszabályokba ütköztek korrigálva lettek. Ezek mellett pedig amik nem jogszabály ellenesek, de aggasztónak találják őket továbbra is vita tárgyát képezik. Én valahol pont ebben látom pl a demokrácia egyik mibenlétét. Lépésről lépésre haladunk előre és közben lehet méltatni a részeredményeket.
De engem nem az EU érdekel első sorban, hanem, hogy például Te mit gondolsz annak az írásnak a pontjairól, amire az előbb küldtem a linket?
Nekem az egy nagyon összeszedett és megalapozott cikknek tűnik, de nyilván érdekelnének más vélemények is.
A Fidesz nem látja, hogy így Brüsszelben harmadik világbeli viccállamok szintjén fognak minket kezelni. Most nem magyarázkodásra, hanem bocsánatkérésre és azonnali lemondásokra lenne szükség. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány képtelen tanulni még a legelképesztőbb hibáiból is:…..
Trükk vagy bénázás? Ha a 29 pontos akciótervből ez lett, vajon Matolcsyék mennyire lesznek képesek a sokkal keményebb megszorításokat tartalmazó Széll Kálmán-terv végrehajtására? (Fotó: Index) Az [origo] értesülései szerint az államháztartás hiánya 2010-re a tervezett…..
CsodaPok 2011.03.19 12:58:48
@WinterMute: Gyurcsany valoban elrontotta (finoman szolva), ezt ugye bevallotta. Viszont Bajnaiek azert annyira nem csinalhattak rosszul, ha a Szell Kalman terv angol nyelvu valtozataban az Orban kabinet is elismerte a munkajukat.
Alkotmanyozasra viszont egyaltalan nem volt most szukseg, plane nem ilyen hirtelen. Belefert volna az idobe egy rendes "ossznepi" konzultacio es nem csak ez a mondvacsinalt kerdessor.
Mediatorvennyel kapcsolatban ajanlom, hogy olvasd el az alabbi iromanyt es utana mondd, hogy az EU nem jogosan mondja, amit mond. lvnte.posterous.com/mi-a-gond-az-uj-mediatorvennyel