Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pástétom

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az vagy, amit megeszel. No, mielőtt még felvethetné blogomon galád fejét a monotónia, a változatosság kedvéért ennek a borzalmas kis kötetnek az ismertetését most egy fiktív (!) levél formájában írtam meg, a "ne vedd meg könyvek" pedig egyfajta tematikus…..
Pástétom 2011.03.18 11:51:29
Fel tud bosszantani, amikor magukat értelmesnek gondoló emberek próbálnak fellengző hangvételű kritikát alkotni. A baj ezzel csak az, hogy téves a kritikus meglátása. Csak próbál okoskodni, ennek következményeként orbitálisan nagy badarságokat hord össze, ráadásul érvek hiányában.

"Ne mondja nekem senki, hogy ezt a 426 oldal szemérmetlen idiotizmust valaki komolyan tudja venni.
Már az a tény is negatívan alapozza meg a regénye kvalitására vonatkozó tudnivalókat, hogy a google-ön rákeresve egyáltalán nem fogunk találkozni vele (magyar) könyvesblogokon/portálokon, ellenben annál többet látni árverező oldalak kínálatában."

Ki akar komolyan venni egy HORROR regényt? Nem az a célja ennek a műfajnak, hogy az olvasót, illetve nézőt megborzongtassa? Egyébiránt érdekes módon miután beírtam angolul a gúgliba a könyv címét, rettentő érdekes módon rengeteg külföldi oldal kidobta. Talán ha rendelkeznél annyi sütnivalóval, hogy nem az anyanyelveden keresed, megeshet, hogy eredménnyel jársz.

"Jó, nyilván vannak olyan szerencsétlenek, akiknek Stephen King borítóra nyomtatott „nagybetűs” (ójaj…) véleménye esetleg felkelti az érdeklődését, "

Szerintem az igazi horror rajongókat csak gátolna Stephen King véleménye, mivel ő arra játszik, hogy a történetei populárisak, könnyen eladhatóak legyenek, ezáltal kivész belőlük mindaz, ami egy rajongót megfoghatna benne.

"Na, már most, nem tudom, hogy ez az Ön, vagy a fordító hibája-e, de kérem, hogy lehet egy regény hátoldalára ilyet ráírni, hogy vallási erők???
Nyilván egyházira gondolt."

Nyilván ostobaságokat beszélsz. Ereje a hitnek van, ami a vallásból, vagy önmagunkból ered.

"És művének legfőbb bűnét még nem is említettem:
Főbb karakterei - a fényevő aszkéta messiás, a bűnbánó, humánus kábító munkás, a bigott főérsek stb. – olyannyira elcsépeltek, hogy szerencsétlen olvasó egyet nem talál köztük, akiért egy kicsit is izgulhatna, szurkolhatna (egyedül talán az őrült, despota húsbáró karakterét tudtam többé-kevésbé normálisan leképezni;"

Meglehetősen érdekes módon senkitől sem hallottam, hogy ilyen szintű problémákba ütközött volna a mű olvasása közben. Arra valószínűleg gondolni sem mertél, hogy a te készülékedben lehet a hiba. Igen silány képzelőerővel lehetsz megáldva, ezek után csak azt nem értem, hogy mi a francos fenének olvasol ilyen könyveket. Azt már meg sem merem említeni, hogy a könyv rettentő nagy társadalomkritikával bír, de hát akinek ezt képtelen feldolgozni az agya, az sajnos megreked a te szinteden.:)
Pástétom 2011.03.18 11:53:16