Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zzenit

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nahát, még a tévedhetetlenek is tévednek néha. Vagy csak féltek az újabb uniós pofontól? Mindegy, most van ok az ünneplésre. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zzenit 2013.01.16 06:51:29
@tildy:): ez egészen addig nem probléma amíg nem kell olyan országba menned, ahol ez a fogalom létezik és definiálva van aztán a bíróság előtt kell tisztázni, hogy ömmmm tetszik érteni nekem az mégis lakóhelyem az ott külföldön, csak ugye ott nincs ilyen szó. Otthon meg van. Azért mert Barbadoson lehet mindenféle jogvédett anyagot torrentezni a hiányzó szabályozás miatt, Mo.-n (és a világ többi részén) az bűncselekmény. Remélem érthető a hasonlat.
Vastagbőr OEP-beszámoló 2012.11.22 09:31:00
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap az OEP épületében ülésezett, itt Sélleiné Márki Mária főigazgató beszámolt az intézmény elmúlt két évéről. Mondott több adatot, amik között pozitívum csak az, hogy 2007 óta 1,2 millióról a harmadára csökkent a…..
Zzenit 2012.11.22 13:00:56
@Jani haverja: akinek külföldi rendszámos kocsija van, az nagyon hamar megszünteti a magyar lakcímét a saját jól felfogott érdekében. Csak aki gyerekkel megy külföldre annak szopóág van a gyámhivatalnál.
Zzenit 2012.11.22 13:30:40
@Jani haverja: és akkor nem veszik le a rendszámot, de a 200-400k HUF büntetés megmaradt. Szal csak annyit változtattak, h nekik kevesebb lett a papírmunkájuk, de azbállandó pénzbevételük megmaradt.
Az idióta törvény még a használtautó-piacot is agyonverné. Szerencsére van megoldás, ráadásul pofonegyszerű: írjon ön is igazolást, saját magának. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zzenit 2012.08.07 15:10:54
Sziasztok!

Itt is van az új értelmezés:
www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf_120806_01.html

Tehát az üzembentartó: akkor minősül belföldinek akinek ha a szokásos tartózkodási helye ÉS a az állandó lakóhelye IS Magyarországon van. Sajnos az előbbi ellenkezőjének a bizonyítását nem írják le :(

Vezető: amennyiben van magyar lakcíme úgy fel kell mutatni a 3 szóba jövő mentesülési körülmény egyikét ahogyan eddig is!!! (külföldi tartózkodási hely apostille-jal, hivatalos fordítással, munkáltató igazolás,1 napos kölcsönadási szerződés)

Akinek nincs magyar lakcíme, annak nem kell semmit se csinálni (hehe, jómagam és a csajom)

Majd szeptember 21-én talán tovább bővül a 30-napod kölcsönadásival is.

Itt a régi link, ha elfelejtettétek volna:
www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf_120213_01.html

Üdv:
Zzenit
Zzenit 2012.08.08 09:19:47
@geegee: a kettő oldalt együtt kell nézni! A tulajdonosnál történt változás. Itt lett megengedőbb(itt TALÁN elegendő a bemondás, plusz tisztázta külföldi hivatalokban dolgozó magyar lakcímmel rendelkező közalkalmazottak helyzetét ) a tv. vagyis kerülik a rendszám levétellel járó hercehurcát. Ez állambevételt amúgy sem növelte, a 200/400/800 ezres büntetés már annál inkább. Tehát a külföldön élő magyar lakcímmel rendelkező tulajdonosnak/vezetőnek már nem kell attól tartani, hogy nem tud visszamenni a családdal a külföldi lakhelyére, inkább attól, ha nincs nála elég papír, hogy a finánc szépen átnyújtja majd a 200/400 ezres papírt!
Zzenit 2012.08.08 21:21:15
@geegee: sajnos a vezető esetében a dolgok nem változtak. A büntetés elkerüléséhez, még mindig be kell mutatni a 3 mentesítő körülmény egyikét. Amennyiben a külföldi lakcímed akarod igazolni, mint vezető úgy kell az apostile, lásd a régi tájékoztatót. Hacsak nem vmilyen igazolvány formátum a lakcímbejelentő.
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zzenit 2012.04.17 21:57:02
@Zzenit: ehh milyen értelmetlenül írok, és nincs szerkesztési lehetőség. Egy "nem a" kimaradt az utolsó hosszú összetett mondtatból, "akik" után. Bocs
Zzenit 2012.04.18 09:21:22
@tip: Pontosan. Nem tudom hova kellhetne még Mo.-i lakcím, ha már minden közüzeme megvan vkinek, vagy asszony nevére íratja a dolgokat, aki mondjuk nem jelentkezett ki, de neki is van külföldi lakcíme. Így az egész család vezetheti mindenféle büntetés nélkül a kocsit. Hozzáteszem nem sajnálom tőlük. Mindenki úgy okoskodik, ahogy tud, főleg ha az "Aston Martin" nem emberéletek tönkretételével jött össze.
Zzenit 2012.04.24 12:20:35
@fedö: itt mindenki a törvénynek és a rendőrség által való értelmezésnek próbál megfelelni. Abban már a fórumozóknak sikerült megegyezni, hogy a tulajdonos érvényes állandó vagy ideiglenes magyarországi lakcíme az rendszám levételhez vezet, függetlenül állampolgárságtól és külföldi lakcímtől vagy egyéb kölcsönadási szerződéstől. Sokan kételkedtek ebben, de le van írva, és nekem is a rendőrségen a Teve utcából telefonon ezt mondták.

Sajnos egyetlen tényleges ellenőrzésről sem számolt be eddig senki eddig itt a fórumon.

Az egynapos szerződést a rokonaidnak kell megírni, aki lehetségesen vezetik majd az autót, miután te kijelentkeztél a Mo.-i lakcímedről. Akinek a rokonságban van külföldi lakcíme és ezt hivatalosan lefordított apostille-lyal igazolni tudja annak nem kell ilyen szerződést írni, de ajánlott, mert ez a hivatalos fordítás az apostille-lyal olyan 80€-ba kerül.

Érdemes az okmányirodával előtte telefonon egyeztetni, meg valószínűleg 3.000 Ft okmánybélyeget vásároltatni, mielőtt hazabuszoznál.

Már sajnos azt is többször megállapítottuk, hogy a törvényt főleg az átlagpolgár szívja meg, lásd jómagad is.

Amúgy az a sok idő míg a külügytől átmegy a belügyre, az infó, nem a postaút a hosszú. Vagyis nekem ezt mondták.
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zzenit 2012.03.20 21:44:15
@geegee: Köszi szépen!
Erről és másról is sokmindent megtudhattok - ha nyitott szemmel jártok a világban.   ..
Összesen egy plusz egyharmadszor öt teve, per tíz, megszorozva az egykettedet egynegyeddel, ami egynyolcad - és ráadásul az egész most kiderült!.. Meneküljön, ki merre lát!.. Áááááááááááááá.....
Zzenit 2011.03.19 17:28:19
@autoreverz: Látod az ilyen álhírek miatt tüntetnek az emberek az atomerőművek ellen. Meg mi történ a régi blog bőrével (skin)?
Czeizel Endre tanulmánya szerint a nemi együttlétek mentális tematikájának maradék tizennyolc százalékán ismert néhány középület, maga Czeizel doktor, illetve az aktuális szexpartner osztoznak. Nincs az első tíz között Csonka János találmánya, a porlasztó...
Zzenit 2011.03.18 09:30:17
@autoreverz: Tudod, hogy én már csak ilyen vagyok. Fétisem a pontosság ill. a kiigazítás :) Pontosan emiatt is regisztráltam. Különösen az "elméleteket" szeretem.