Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BGBR

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020-ban örömmel adtam hírt arról, hogy "új" járművel bővült a Gyermekvasút állománya: egy Mk48-as dízel-hidraulikus mozdonnyal. A típusból dolgozott itt néhány példány a hatvanas években, de nem igazán váltak be. Viszont mégiscsak a hazai kisvasutak egyik legmeghatározóbb járművéről van szó,…..
BGBR 2022.04.21 21:10:58
@Aureliano Buendía: Az Mk48-ast a motorkocsival együtt, egy motormellékkel és a kis kilátóval küldték fel. Egyedül egy kocsit tud felvinni. Az igazán szép az lehetett, amikor a 2001-es Szépjuhásznéról felhúzott a hegyre egy dög Mk45-öst és még négy kocsit. Aznap a 2001-es volt a legmegbízhatóbb gép.
BGBR 2022.04.22 10:24:26
@Aureliano Buendía: Talán a 2004-es volt az, amelyik a telepről sem tudott délelőtt kiállni, és a 2003-as adta meg magát Szépnén...vagy fordítva. Aztán délutánra az egyiket összerakták, másnap és a hosszú hétvége hátralévő részében meg már minden a helyén volt. A tolatás az alagúttól vissza a kiskilátóban "elöl", tényleg nagy, és valószínűleg megismételhetetlen élmény lehetett. A dolgozóknak és az egyszerű utasoknak egy ilyen nap nyilván szívás, de vasútbarátoknak (ideértve az éppen szolgáló gyerekeket is) általában élmény.
Szerintem kevés olyan ember van, aki nem hallott még az Orient Expresszről. Ez az a vonat, amire a laikusok is rácsodálkoznak, a vasútbarátok rajonganak érte, a vasútmodellezők többsége pedig birtokolni szeretné modellben. Meg kell valljam, én is nagy csodálója vagyok ennek a…..