Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kató néni 2009

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a héten a Pilates blog szerzőjével Dávid Enikővel, nick nevén Szöszkeboszival készítettünk interjút. Fitnesz-életmód blogja betekintést enged a különböző mozgásformák világába és sok mindent megtudhatunk az egészséges táplálkozásról is.  Mikor kezdtél el…..
A 100 éves Ruth nyolcvanas évei végén fedezte fel magának a Pilatest, és azóta is heti egyszer jár Pilates órára egy gépes stúdióba. Mint mondja, erősnek és egészségesnek érzi magát tőle, és enyhíti a fájdalmait. "Ruth says that you are never too old to exercise and…..
Kató néni 2009 2011.11.19 20:09:21
@Virgo1975: Szőnyi 44 évesen tanult meg úszni...

Az ilyen történetek hatására néha elgondolkodom. Ha valaki tiniként kezd aktívan sportolni vagy "sportoltatják", kitart-e vajon a lelkesedése 10-20-... évig? Hiszen ott a rengeteg (ellen)példa, fiatalként keményen tolja az edzéseket, majd szépen belefásul, megcsömörlik (belerokkan). Élhet valaki 70 évet, ha abból 10-et sportol, a maradékban legfeljebb söröskriglit emelget, nem biztos, hogy összességében jobban jár, mint az, aki 40 vagy 50 felett kattan rá valamire, ámde aztán 100 éves koráig rendületlenül műveli.
Természetesen nem a fiatalkori sportolás ellen beszélek, hiszen az lenne a normális, hogy az ember korán elkezdje és egész életén át valamilyen szinten aktív maradjon. De mivel nem ez a jellemző, továbbra is ott a (költői) kérdés, ki jár jobban...
Valamennyien tisztában vagyunk már a photoshop sminkeszközeivel, a csajok a legszebb konkurenciára is rálegyintenek, hogy tuti retus, a pasik meg már azt sem hiszik el, ami a szemük előtt van. (Not.) Na de ha valamibe még belesajdul az átlagnő szíve, az a kifutókon végiglibegő…..
Kató néni 2009 2011.11.18 10:32:30
@dino vercotti: Nyilván nem mind hülyék, de elég gyanús, hogy mindegyik jogásznak vagy közgazdásznak tanul. Statisztikailag ugyanis nem túl nagy az esélye, hogy valaki egyszerre legyen szép és okos (persze akad rá több példa, nem is kell messzire menni értük :)), mint ahogy a bűnronda és buta sem általánosan együtt jelentkező tulajdonságok. Habár létezik az a fajta butaság, ami a tulajdonosának a külsején is kiválóan látszik (amikor első blikkre is az a benyomásunk, hogy olyan "buta feje van"), és viszont, de a genetikára mégse a csak jó és csak rossz példányok születése a jellemző, a természetes szelekció pedig a mi fajunknál nem segíti a szépek és okosak jobb esélyekkel történő fennmaradását a szaporodás során, ellentétben az állatvilággal. Egy szó mint száz, ha nekem ügyvédre volna szükségem, sanszosabb, hogy nem a háromszoros Miss Szupermodell Word-ot választanám (kivéve, ha pont a külsejével akarnék hatást gyakorolni a T. Bíróságra). :)
Folyamatosan kampányolok amellett, milyen fontos, hogy ne veszítsük el a kapcsolatot a saját testünkkel. A szervezetünktől való elidegenedés a legszofisztikáltabb személyi kompjútert kapcsolja le, ami valaha a rendelkezésünkre állt - sőt,  mondhatni  egyénre szabottan…..
Kató néni 2009 2011.11.16 11:59:29
@Maurice74: Kaja előtt ezért jó egy nagy pohár vizet meginni, maga az evés pedig lassan, komótosan. Ami persze ritkán valósítható meg, mert az ember lánya a rendelkezésére álló időben többnyire "gyorsan bekap valamit", aztán rohan folytatni a melót, és ez a gyorsaság tényleg simán eredményezhet túlevést. Vagy ha - akár mennyiségben, akár minőségében - nem visszük be azt, amit a szervezetünk kíván, jön az esti "egész nap majd' felfordultam, most végre nyugodtan telezabálom magam" metódus, amiről ugyebár tudjuk, mennyire egészséges. :)
Mennyivel jobb helyzetben vannak az óriáskígyók! Megzabál akár egy egész disznót, aztán egy hónapra le van tudva a dolog. Mégse látott még senki elhízott példányt, pedig fitneszterembe tuti, hogy nem járnak. :)

Mindezek mellett a visszacsatolás késésével abszolút egyetértek. Így van ez nem is csak a jóllakás, hanem a szomjúság, éhség esetén is, mire a jelzést megkapjuk, gyakran már elkéstünk az ivással, evéssel (mondjuk egy hosszú túra vagy egész napos fizikai munka közben nem iszik valaki órákig, mondván "nem vagyok szomjas", aztán amikor tényleg szomjas lesz, cseszheti, pulzusa az egekben, tántorog, szédeleg, mint a Vukban a részeg libák... :)
Rögtön lelövöm a poént, mint a sorozatok elején szokás*: mindkettő tévhit.* "Yeah... that went well."(Nathan Fillion as Malcolm Reynolds, Firefly 1x14)     Seventy-two hours earlier...A régóta/soha nem mozgó emberfajta ugyanúgy gondol a sportra, mint a…..
Kató néni 2009 2011.11.11 20:03:43
@sorica123: Még valami eszembe jutott a fájásig-hányásig edzésről. Aki csak azt tartja hatékonynak illetve jónak, annál befigyelhet a háttérben egy jó nagy adag önmegnyugtatás-féleség: "Fáj, tehát biztos nem lazsáltam el az edzést, mindent megtettem, ami rajtam múlott". És ha a fejlődés mégis elmarad, vagy kisebb mértékű lesz a vártnál, akkor is lesz majd mit elővenni megmagyarázásként. "De kérem, én mindent elkövettem, hányásig edzettem, de ezek szerint tehetségtelen vagyok." Namármost ha az ilyen magyarázatok kreálására hajlamos egyén mégse edz annyira, hogy utána "érezze", akkor könnyen előjönnek a negatív gondolatok ("biztos nem edzettem elég keményen), ami viszont nem jó. Már csak amiatt se, mert valamiféle elégedetlenség-érzést szül, az illetőben az a fajta hiányérzet keletkezik, ami összefügg a lelkiismerettel... Tehát akad olyan embertípus, akinek az kell a boldogsághoz, hogy minden edzésen meghaljon egy kicsit. Akkor is, ha lassan (itt = fájdalom nélkül) járva tovább érne...

De majd a szőke boszork megmondja, hogy ez nagy hülyeség-e (vagy csak kicsi). :)
Avagy párkapcsolati tanácsadó rovatunk következik. Itt is minden az önvizsgálattal kezdődik: nézz magadba, és mérd fel, mennyire vagy szilárd jellem. Ha történelmileg bizonyított tény, hogy eltökélt vagy, és addiktságra hajlamos - azaz semmi nem tántoríthat el az…..