Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freestate

17 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1982. február 12-én adták át a Budapest Sportcsarnokot, ami 1999. december 15-én vált a lángok martalékává. Történet a szovjet példától Puskás öcsin át a karácsonyi képeslapokig.  ..
freestate 2019.12.15 19:28:22
@Paeonia: Igen, ezt nem egyértelműen írta le a posztoló: az Omega 5 napon át adott , esténként 12500 ember előtt koncertet (1982 nov. 11-15 között).
Nem akarom túllihegni Halloweent (múlt héten volt egy tökös poszt), de annyira magas labda felidézni a máig is aktív, jellegzetes énekhangjáról és dallamos zenéjéről ismert együttest, hogy következzen a Helloween retroid tüneteket mutató metálrovatunkban. Kezdetben tele volt energiával a csapat, a…..
freestate 2019.11.01 20:12:29
@kkm.furdancs: Az a Fezen fesztivál helyszíne. Jó kis buli volt, de emlékeim szerint Weikath mester (az egyik alapító, aki mai napig viszi a bandát) láthatóan nem volt már szomjas:)
Egy adott nyelv köznyelvén élősködő csoportnyelveknek általában léteznek folyamatosan megújuló elitváltozatai, s ezekből, még az argóból is némelykor egy-egy szó köznyelvivé válik, egy presztízsben jelentősebb nyelvváltozatból érkező jövevényszóként jelenik meg (Szerdahelyi 1995: 37–39). A magyarban…..
A múltkor azon akadtam fenn, hogy 1996 már 20 éve volt, de mit mondjak akkor arra, hogy 1986 pedig már 30 éve! Persze egy '80-as évekbeli slágerről könnyebben elhiszi az ember, hogy már benne van a korban, mégis vannak dalok, amik máig olyan frissnek hatnak, mintha mondjuk csak nem is olyan régen…..
freestate 2016.03.09 18:36:32
Sokan nem tudják, de az In the army now is feldolgozás, íme az eredeti:

www.youtube.com/watch?v=KyzgK67qf3I

Az Edda 6. csúcsszáma pedig szerintem a Veled vagyok, ami ha nem is volt akkora gigasláger, de szerintem a korszak egyik legjobb magyar felvétele. És abban az évben jelent meg a Pokolgép első albuma is, a Bon Scott emlékére még a 2-től 5-ig kívánságműsorban is rendszeresen hallható volt.

Haha, és ha már '86, ott volt ugye a Mexikóóóó Mexikóóóóóóó.
Imádok enni. Séta közben pedig időnként megéhezem, budapestiek tízezreihez hasonlóan. Ezért örülök annak, hogy az utóbbi években óriási mértékben bővült a város street food kínálata. Ajánlok néhány nagyszerű helyet. Az összeállítás egyik célja az, hogy bebizonyítsam Önöknek: nem csak a…..
A '80-as évek után összegyűjtöttem a kedvenc filmes slágereimet a '90-es évekből is, ahogy ígértem. Nehezebb dolgom volt, mert ebben az évtizedben már számos olyan soundtrack született, melyek zseniálisak, de kiemelkedő, jellegzetes, a film mellett új slágerként élő dal nincsen…..
Megjelent a U2 új albuma, meg is hallgattam, de asszem még emésztgetem kicsit, mielőtt bármit is szólnék hozzá. Viszont már régóta tudom, hogy mi az a 10 szám, amit a leginkább kedvelek a zenekar hosszú és tartalmas történetéből. Mert lehet a U2-t vagy inkább Bonót utálni és…..
freestate 2014.09.13 01:30:38
@csika7: A te listáddal egyet lehet érteni, főleg a MOFO, és a Daddy's gonna... említéséért. Tegnap az új lemez miatt elővettem a U2 discográfiát, és érdekes módon a régebben nem annyira becsült Zooropa most nagyon bejött. A U2 négy legjobb albuma szerintem (zárójelben még nem említett csúcsdalokkal): Joshua tree (Exit, Bullet the blue sky), Achung baby (Until the end of the world, Love is blindess a legszebb U2 dal számomra, ennek is a Sydney dvd felvétele az etalon), Zooropa (ha már Johnny Cash szóba került, a Wanderer egy atomcsászár duett vele), POP (Please, Wake up Dead man). Most meg a Rattle and Hum megy, egyidőben minden egyes nap végighallgattam, meghatározta egy korszakomat. A korai lemezeket már nem tudom annyira lelkesen hallgatni, mint huszonéve, az újabbak meg nem fogtak meg különösebben, ezek után az új lemez meglepetést okozott, egész kellemes hallgatnivaló. De számomra a banda nagy korszaka 1987-1997 volt.
Ha rockdiszkók vannak, akkor vannak rockslágerek is. Mi a sláger a rockzenében? Hát olyan dal, ami elsőre a fejben ragad, melyet együtt énekelsz, üvöltesz a kedvenc zenekarod énekesével vagy csak simán szétléggitározod az agyadat egy bazi nagy riff, vagy groove hallatán. Na, ilyen…..
Nem is tudom, hogy lássak hozzá. Peru, persze, igen, mint ahogy az a címből is látszik. Szóval nem igazán tudom, hogy fogjak neki ennek a posztnak. Teljesen komolyra nem vehetem, egyrészt mert nem emlékszem mindenre, továbbá nem vagyok egy szegényember molnárbétamása, valamint…..
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
UPDATE: Végre elértük a hírt kiküldő sajtóst, akinek feltettük a kérdést, hogy melyik filmmel is van dolgunk. Ő sem tudta megmondani, kért 15 percet, hogy megmondja, mert ő is úgy tudta, hogy az Aaron Eckhart-féle filmnek lesz a premierje, nem a béna verziónak, amit Mark Atkins…..
freestate 2011.09.29 15:21:43
@atpijkamo: "6,5 alatt általában nézhetetlen"

Az egyik legjobb film 5.7. Segítek: Ford Fairlane kalandjai. Tudom, tudom, csak Nagy Feró miatt, és odahaza megbukott..., de akkor is, imdb pontszámra adni??

Amúgy a két ominózus LA-s film közül mindkettő gyenge, csak az egyik töredékébe került a másiknak...
A Nirvana Nevermindja mellett húsz évvel ezelőtt, szintén szeptember 24-én jelent meg a Red Hot Chili Peppers Blood Sugar Sex Magik nagylemeze. Ez ugyan nem volt akkora hatással a zenei életre, mint a fent említett grunge-lemez, de világsztár zenekarrá tette a funkos rockcsapatot, lévén…..
Október 31-én jelenik meg Lulu címmel Lou Reed és a Metallica első közös lemeze, amiről nemrég bemutattak egy féperces részlete. Ezt pár napja kibővítettek másfélre, most viszont itt a teljes The View. A dal meghallgatható itt a Lángoló Gitárokon is. Amúgy nem, nem ez a dal, ami…..
A biciklizés hamarosan annyira elterjedt lesz Budapesten, hogy a városvezetőknek és az infrastruktúra tervezőinek ugyanolyan komolyan kell foglalkozni a témával, mint az autós közlekedéssel. Erre szeretné felhívni a figyelmet a szeptember 22-i kerékpáros felvonulás, amelynek csak a…..
freestate 2011.09.22 11:21:25
@shitgun: Ezt akár én is írhattam volna. Én közlekedésre használom a kerékpáromat, nem felvonulásra. Egyetlen egyszer voltam CM-en, ahol egy hétvégi bringás belém jött oldalról, és jó nagyot zakóztam. Ezen kívül eddig semmilyen balesetem nem volt. Ja, talán mert nem megyek át piroson, meg betartom a KRESZ szabályait?
 Klasszikus kérdés a fenti, de ne szaladjunk ennyire előre. Mert mi van akkor, ha nem vagyunk még annyira elhajolva, hogy ilyesmire legyen szükség? Ebben segít a "hiánypótló" alkalmazás, a Soberapp. Voltak ugyan a témában mindenféle próbálkozások már, de a mostani…..
freestate 2011.09.01 12:59:27
@Gergő77: Kiírta, hogy Magyarországon 0% a megengedett szint, és 1 sör után (amitől szerinte 0.037%-os lett a véralkoholom) már taxit ajánlott:)
Kocsmában lehet majd vele poénkodni, kb. annyira népszerű lesz, mint a Sound Hound, amikor azon versenyeztünk, hogy ki tud felismerhetően bármit eldúdolni, énekelni:)
Filmdroid Top 10 tanár mozik 2011.08.19 11:10:00
Újra itt van a Top 10-es rovatunk. Tegnap mutatták be a magyar mozikban is a Rossz tanár című filmet, éppen ezért össze szedtük a legjobb tanár mozikat. A lista szubjektív! Szerintetek melyik a legjobb tanár film? Melyik film maradt le a listáról? A Ti Top 10 listátok hogy néz…..
Beszédhibásként nem is tudok annál viccesebbet elképzelni, mint amikor valakinek beszédhibája van. Legfeljebb, ha mindezt a Barátok köztben akarja bemutatni kőkemény motorosnak maszkírozva, aki ugye nemveszhajótlovatmotortmegnőtkipróbálásnélkül. Így egy szuszra. Mindig is…..
Modorosblog Az internet aranykora 2011.02.23 06:00:00
Nosferatónak köszönöm szépen a gyönyörű bekezdéseket (mindig tudom, kihez kell fordulni jó téma esetén), az ő sorait emeltem ki idézetként.Internetto, Törzsasztal, Drukkerkocsma. Na, ide lépj be: freemail.hu. Itt tudsz drótpostafiókot létrehozni. Nekem tibor@. Neked lehet jozsi@.…..
Hiába, no, ha az emberre hazafelé menet farkasok támadnak, csak nem kezdhet el védekezni a Cheri Cheri Lady-vel, egy ilyen hiríghez keményebb cucc kell, mondjuk a Creed. Nem viccelünk, egy ilyen eset tényleg előfordult Norvégiában, mégpedig a havas úton bandukoló 13 éves Walter…..
Pedig még csak nem is szeretem a Stones-t annyira. Sírok rajta, komolyan. (Nincs apropója, csak úgy.) ..
Lady Gaga sokak szerint nemrég új korszakot nyitott a videoklipek történetében a Telephone-nal, viszont nem állt meg ott, az Alejandróval ismét próbál nagyot dobni. A terv tulajdonképpen sikerült, ugyanis a videó tegnap került fel a youtube-ra, és ma már 3 millió felett jár a…..
freestate 2010.06.09 16:04:34
@Hóember: De hát ez a szám a 2. lemezén jelent meg hónapokkal ezelőtt. Sose tudtam értelmezni az ilyen "azta kijött Madonna új száma, hallottad már?" típusú mondatokat:)
A Finntroll tagjai nyilván nem voltak tisztában vele, de amikor 1999-ben kiadták első lemezüket, a Midnattens Widundert, pusztító vírust eresztettek rá a világra: a folk metalt. Nem, nem őrültünk meg, tudjuk, hogy léteztek folk metalt játszó zenekarok a finn erdőlakók előtt is,…..
Aztán megláttam ezt a képet a Tumblren, és rájöttem, hogy mekkorát tévedtem. Pont én, aki nap mint nap szinte professzionális formában foglalkozik a rossz humorral. Ami a legjobb, hogy mivoltmaaneten a barikad.hu-n találta a képet. Emiatt az előbb, életemben először megnéztem a…..
freestate 2010.05.31 13:25:25