Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiptoe

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken. „Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot…..
Tiptoe 2013.07.10 09:03:18
@Tökfőzelék1: Olyanok a hozzászólásaid, mint egy beakadt bakelit: mikor akarsz végre leakadni az egyedülálló, lábát szét nem tevő, önállóan boldoguló hősnők és az eltartott, gyenge jellemű ribancok kombóról?? Bocs, de az írásaid alapján ezzel a problematikával valszeg Neked lenne fel munkád, lelkileg....., az élet, férfiak, nők és a kapcsolataik ennél a képletnél egy kicsit bonyolultabbak és sokszínűbbek.....Sztem.
Még jó pár évvel ezelőtt voltam egyszer egy konferencián, amin a brit egészségügyet mutatták be Budapesten. A sok dicséret hallatán elgondolkoztam, mert akkor már volt személyes (és nem túl jó...) tapasztalatom egy neves londoni kórházról. Mindezt csak azért írtam le, mert…..
Tiptoe 2013.06.22 18:56:05
Tavaly év végén megjelent egy cikk a Nők Lapjában: egy magyar nő elesett Angliában (asszem Londonban), lényeg, hogy szétkaszabolta a térdét, mély seb, stb. Nem tudom hová mentek, lehet NHS, befektették. 3 napig orvost nem látott (később kiderült, hogy még valami sztrájk is volt), teával kínálgatták egész idő alatt, és nagyon kedvesek voltak...,
ő meg nem értette, hogy miért nem lép valaki akcióba. Borzasztó fájdalmai voltak, és kezdte követelni, hogy mégiscsak csinálni kellene valamit az érezhetően gyulladásban lévő sebbel. A férjének egy ponton elgurult a gyógyszere (a témához illő hasonlattal), kerített egy ottani magyar sebészt, saját felelősségükre leléptek, a magyar orvos anyázva mosta ki és fertőtlenítette a sebet, majd összevarta, amit már 3 nappal azelőtt meg kellett volna tenni. Azt nyilatkozta a nő, hogy még hónapokig tartott, amíg teljesen meggyógyult. Egy szepszisbe pl. bele is halhatott volna.

Egy ismerős nőgyógyásza azt mesélte, hogy egyszer mobiltelefonon hívta egy volt páciense Londonból, konkrétan a szülőszobáról vajúdás közben, hogy mit tegyen, elképesztő hosszan hagyták, hadd kínlódjon, feladta, nem csináltak semmit. Ott is az itteni orvossal való konzultálás után a férj kezdett el üvöltözni, a végén megcsászározták a nőt.

Számtalan esetet hallottam a UK-ból, egyszerűbb esetekben is hasonlók történnek, mondjuk 3 napig nem megy le a nagyon magas láz, és se a diéta se az obligát Paracetamol nem segít....A magyar földi halandók gyakran hazajönnek, vagy kierőszakolják valami komolyabb balhéval, hogy esetleg mégis próbáljon valaki egy diagnózist felállítani, urambocsá megfelelő kezelést adni.

Szóval két teljesen különböző orvoslás..., Mo-on töméntelen gyógyszert szednek és sokat járnak orvoshoz - bár ez egyre kevésbé lesz, igaz, mert nem lesz orvos -, a UK a másik véglet, ahol megvárják, amíg mondjuk az influenzából tüdőgyuszi lesz..., csak azt nem értem, hogy miért olcsóbb nekik az előrehaladott stádiumot kezelni, mint elkapni a bajt az elején.....?
Határátkelő Darth Vader tánca 2013.06.07 06:54:00
Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és…..
Tiptoe 2013.06.07 11:44:09
@Tökfőzelék123: Hát ez tökgáz. Közöd mennyi van ahhoz, hogy a posztoló milyen kapcsolatban él, ameddig neki megfelel?
Érdekesnek találom a fröcsögő lesajnálást és irigykedést a nők között is: szóval aki nem dolgozik (mert pl. egy csomó helyen, pl. arab országokban, lehet hogy Kínában is., stb.) az mind oltári nagy ribanc, aki eladta testét-lelkét.

Süt a jó kis hazai, ocsmány rosszindulat és frusztráció Belőled, gratula!! Ezen még kellene külhonban dolgoznod, hogy kivakard Magad belőle, érdemes.

Az egy más kérdés, hogy Kína adott esetben érdekesebb, sokszínűbb és hatalmasabb, mintsem egy háziasszony-turista leírhatná, de előre beharangozta a posztíró, hogy az ő metszetét kapjuk, aki többet akar, ott az internet vagy a könyvesbolt, lehet olvasni.
Kicsit rendhagyónak nevezhető a múlt szerdán lezajlott Fogadó, mert a résztvevők egymással is elkezdtek beszélgetni, nem csak a vendégnek tették fel kérdéseiket. Valamint talán az is kicsit más volt, mint máskor, hogy Sámánt, aki már több posztot is írt a blogon, közkívánatra…..
Tiptoe 2013.04.26 13:59:42
@Thor vagyok:

Hmmmmm, én sem értem, hogy hogyan lehet ilyen ostobaságot művelni, hogy saman úgymond "tiltja a netezést" a kint próbálkozóknak. UK-ben irgalmatlan mennyiségű állást hirdetnek a neten, minden szinten, minden szektorban. Az a minimum, hogy párhuzamosan keressen valaki: ha van hozzá orcája tőlem csinálja a személyes CV szórást is, ha ehhez nem érzi elég rámenősnek magát, naná, hogy interneten. Egyáltalá: a takarításon és a vendéglátós munkákon kívül van még valami, amihez ne kellene legalább alapszinten kezelni a számítógépet?

Én ott kezdtem kételkedni, amikor saman azt mondta, hogy ő angol, mert nemtudom hány éve Angliában él. Angol, miközben magyarul, magyar honfitársakat okít arra, hogy hogyan kell talpra esni egy idegen országban. Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Ahogy a szülőanyát sem lehet lecserélni, még ha adott esetben nem is volt jó anya, a szülőhazát, főleg ha annak nyelve az anyanyelved, hogyan is lehet levetni? Minden pátosztól mentesen gondolom, hogy teljesen agyament törekvés és diskurzus ez a ki a magyarabb és angolabb, vagy franciább...., az erre a témára pazarolt lelki és fizikai energiákat valóban a munkakeresésre kellene és lehetne használni.
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel,…..
Tiptoe 2013.04.24 09:55:10
Minden tiszteletem a posztolóé: értelmes, szorgalmas ember, aki próbált mozdítani az életén. Mindenki véleményét is tiszteletben tartva kérdezem, hogy mikor lesz annak vége, éppen ezen az oldalon, hogy naívan-álnaívan feltesszük azt a kérdést: miért megy valaki baby-sitternek, aupair-nek? Erre 100 oka lehet valakinek, a nyelvtanulástól az új élet beindításáig, és konkrétan a posztoló el is magyarázta a saját helyzetét, mindjárt az elején. Mikor fogadjuk el, hogy nem mindenki IT-s vagy mérnök, tehát nem mindenki rendelkezik egy olyan foglalkozással, ami szó szerint nem ismer határokat! Én pl. évek óta próbálkozom a saját területemen (ún. harmadik szektorban, tehát non-profit szervezetek, nem kormányzati szervek, stb.) pályázat útján álláshoz jutni Nyugat-Európában, többek között egy angol egyetem diplomájával, és tesznek rám magasról, mert látszik az életrajzomból, hogy nincsen helyi és direkt tapasztalatom az országról, a szakterület törvényi szabályozásáról, játékosairól, pénzügyi mechanizmusairól, stb. Tehát nekem is kinéz, hogy hiába voltam vezető itthon, alul kell majd valahol elkezdenem, mert nem lehet kezdetben magasabb szintre bejutni bizonyos területeken. Ezen egyébként még fel sem tudok háborodni. Nekem a posztból nem az a lényeg, hogy miért aupair-ként kezdte a posztoló, hanem hogy kendőzetlenül, a maga valóságában belelátott egy átlag, nem is szegény angol család életébe, és így egy kis realitás-zuhanyt kaphattunk abból, hogy mire (is) lehet számítani. Persze nem mindenki él így ott, de elegen ahhoz, hogy esetleg mások is hasonló tapasztalatokat szerezzenek. Mindenki maga dönti el, hogy ha ilyen családba és ilyen környezetbe botlik, mit tesz, mit lép. Az egyetlen, amit én sem értek, hogy miért kell egy ilyen társaságot ilyen hosszan kibírni, hiszen hatalmas az igény a jó munkaerőre, tehát bármikor lehetett volna egy sokkal szimpatikusabb és tisztább bagázst találni.
Tiptoe 2013.04.24 20:26:43
@Kataposztolo: Szerintem igazad van abban, hogy mindannyian máshogyan éljük meg ezeket a külföldi tapasztalatokat, mindenki szűrőjén máshogyan mennek át akár teljesen hasonló élmények is. Én díjaztam, hogy jól összeszedted a benyomásaidat és megadtad a módját. Másoknak más tapasztalataik lehetnek, nyilván vannak tiszta és igényes angol családok is, egy 60 milliós nemzetről beszélünk, kitellik.....Mindenesetre én megértem, ha zavartak a higiénés és hőmérsékleti viszonyok, nem mindenki bírja más szagát meg a 18 fokos szobákat. Mind írtam korábban, azt viszont nem értem, hogy miért nem hagytad őket ott a halálba, mondjuk 1 hónap után?
ProgBlog Mi a Fidesz? 2011.04.21 16:41:00
„A fasizmus a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája.”A fasizmus definíciója - a Komintern VB 1933. decemberi plénuma(Gondoltam, rögtön a poszt elején adok egy kis muníciót azoknak, akik le akarnak…..
Tiptoe 2011.04.22 09:01:46
@Bergeroth: Nna végre, köszönöm. Ebben a mi közös, sötét szellemi és érzelmi Hádészunkban egyszerűen nem és NEM tudom felfogni, hogy azért mert a szocik tehetségtelenek, megélhetésiek, loptak és hazudtak, az miért menti fel a másik bagázst attól, hogy élve a lehetőséggel mást és jobbat csináljon. Miért nem lehet elvárni azt, hogy egy új rezsim, a közjó érdekében, kivételesen ne kontraszelektíven be-és felemelt vadbarmokkal vegye magát körül, hanem okos, szakmai értelemben magukra adó és megfontolt technokratákkal, ne akarja megszedni magát a közvagyonból (és a köz ne akarjon asszisztálni ehhez, reszketve a lepotyogó koncért), ne hazudozzon szemrebbenés nélkül, művészetté emelve azt, lsd. Orbán, Szíjjártó, Kovács és a többi elviselhetelenül dilettáns és szar alak. MIÉRT kell másnál hörögni, nekik elnézni??? MIÉRT? A posztíró elég korrektül összefoglalta, hogy hogyan áll össze ez a massza, ami az én hazám is, és én is azt hittem, hogy itt jó nekem, itt szeretnék boldogulni. Keserű, szomorú: nem érdemlem ezt, és még jónéhányan nem ezt érdemlik. Évekig fog tartani a sok fülkeforradalmárnak, akit Orbán kétharmada emelt hőssé és "igazi" magyar állampolgárrá, hogy felébredjen, amikor már nem lát ki az életének minden szegletét befonó nyomorúságból. Annyi ésszel, ami ebben az országban van, mert van, sokkal előrébb tarthatnánk: ezt a szarhalmazt, amit itt most raknak halomba az égig, nem lehet senkire kenni, csak mindenkinek magára, amennyi megilleti belőle ....És itt lenne az ideje kedves Orbán hívek belátni: lehet utálni az előző nyócévet, én is utálom, de az nem feledteti velem az azt megelőző négyet, a nyócév alatti hereverést és keresztbetevést, és a mostani garázdaságot. Tetszettünk volna elenmezni, emlékezni, megfontolni, gondolkodni, és normális döntéseket hozni: ezt még mindig lehet. Érjük meg valamennyien egészségben.
Varánusz Magyart választani 2011.03.18 06:02:00
Sej, honfiúk és honleányok a nemzeti együttbuzgás rendszerében mondjátok meg nekem, szerintetek van-e nagyobb égés annál, ha egy magyar termékek vásárlására ösztönző reklámanyag külföldön készül?Nincs?Ne kapkodjatok, fontoljátok meg a választ. Szóval? Oké, elárulom, van…..
Tiptoe 2011.03.18 12:47:41
@Fabius:

Valóban, felfoghatatlan, hogy itthon mennyi adó, járulék, járadék, különadó, különjárulék és lenyúlás lehet egyes termékekre rányomva, amíg a fogyasztóhoz érnek. Pl.: laktózérzékeny vagyok, és azt veszem észre, hogy az osztrákok nyugati részéből vagy a németektől ideszállított laktózmentes tejfölből 250 g kevesebbe kerül (!) és sokkal finomabb, mint a magyar 150 g-os, jobb és olcsóbb a joghurtjuk is, a tej literenként 100-130 Ft-al olcsóbb. Nem kajálom meg, hogy ez csak azért van, mert a multik kinyírják a kisebb termelőket. Lehet anyázni az EU-t meg a fonnyadt kapitalistákat tőlünk nyugatra, de talán inkább ellopni vagy átvenni kellene
a know-how-t, és akkor lehet, hogy én is a magyar cuccot vehetném. Egyetértek: csinálja mindenki, amit el tud adni helyben és a környéken, osszák el és fel a terepet. De ennek felméréséhez és kitalálásához a Szent Koronán túlmutató stratégia, együttgondolkodás és együttműködés kellene, de azt nem tudjuk,hogyan kell..., és ha a Viktokrácia örökkön fog élni (mint ahogy remélném, hogy még az én életemben elsüllyednek a történelmi francba), soha el nem sajátítjuk...
Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői…..
Tiptoe 2011.03.14 17:40:31
@ern0:

Mélyen egyetértek ernO-vel: aki a Fidesztől mást várt, az előző négy év és a 8 év ellenzékiség katasztrofális teljesítménye után, amit helyén kellett volna elemezniük és értékelniük a nálam hozzáértőbb hivatásos elemzőknek, szóval, aki a Fidesztől nem azt várta, hogy még a szocikat is sikerül alulmúlnia, az vagy vak, vagy hülye. És még mindig azt írja - finomkodva-TG, hogy "haladni látszik". Nem kedveseim, a Fidesz azon az úton HALAD. Egy baj van csak: abban a levesben mi is, valamennyien, velük süllyedünk. Nna ezt nem érdemlem meg én, meg azok sem, akik normális országban szeretnének élni, mert egyébként Magyarország egy paradicsom lehetne, csak mindig elcsesszük!
Tiptoe 2011.03.14 18:04:56
@ember67:

Csaba Lászlót "rehabilitáltam". Jó darabig ő is éppen olyan semmitmondóan és üvegcserepeken járva fogalmazott, mint TG. Szerencsére a kritikus tömeget meghaladó baromság és garázdálkodás úgy döntött, hogy mégis közgazdász, és nem csinál magából teljesen hülyét, úgyhogy nem fogadta el az MNB monetáris tanácsi tagságot, és most már egyenesen beszél, ezt díjazom.