Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rónai Attila

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz McLázár, a műparaszt 2011.06.06 10:54:08
 Lázár János berúgta a nyitott ajtót. Nekifutásból. Most várhatjuk röhögve, hogy az arcon tompítás után megmagyarázza: ő így szokott leszállni a bicikliről, és nem rendszerkompatibilis aki nem utánozza.  Ugorjuk át azt a részt, hogy a Mekdögleszben régen…..
Rónai Attila 2011.06.12 21:40:56
@Intizar: Ez a célja a politikának, hogy itt írás közben kielégüljetek, és egy kétszer ivott sör és egy álkaja mellett ti legyetek a fasza csávók.
A büdös banda meg kifordítja a bőrötöket is.
Rónai Attila 2011.06.14 00:27:29
@Weöres Dániel: Küldtem e-mailt. A többire is vártam volna a reakciót!
Rónai Attila 2011.06.12 21:40:08
@Weöres Dániel: Ez a célja a politikának, hogy itt írás közben kielégüljetek, és egy kétszer ivott sör és egy álkaja mellett ti legyetek a fasza csávók.
A büdös banda meg kifordítja a bőrötöket is.
Szeretem mikor egy pártprominens elvonul a világtól, magába mélyed, és megvilágosodva tér vissza a valóságba. Igen abba, amit közben épített magának kis a fejecskéjében, és ami legritkább esetben van köszönő viszonyban a vérvalóval.Az MSZP háza táján egy éve csak…..
Hallgassuk meg egymást! - üzente Orbán Viktor legfrissebb postaláda spamjában, amire mi mást is illene mondani egy lökjed apukámon kívül? Azt nem mondom, hogy szétfeszített az izgatott várakozás levélbontás közben, de azért az egészséges érdeklődés kétségtelenül jelen…..
Rónai Attila 2011.05.19 06:39:03
www.frsz.hu/directory/news/news_documents/demobizfelhivasa.pdf

Így vissza lehet küldeni a leveleket.
Rónai Attila 2011.05.19 13:15:39
@Boli: Köszönöm. Gyűjtsd a borítékot. Terjeszd az ötletet. Így adattalanok vagyunk.
Egyszer volt, hol nem volt, a Körvasútsoron innen, de a Dózsa György úton túl, ott ahol a Weinek éra dúlt, - és most majdnem azt írtam, élt egyszer egy királyfi, de nem élt. Itt legalábbis, csak úgy jött a semmiből, mint a Párt Ökle, és az elszámoltatás illúzióját, a…..
Rónai Attila 2011.05.16 01:08:26
Bocsánat egy kicsit hosszú, de érdekes!
Panelprolikhoz!

Kerestem a szó eredetét. Állítólag 2001. 09. 27. napján tűnt fel ez a szó a Népszabadságban, egy bevásárlóközponttal kapcsolatban.
Tehát a panelproli kifejezés egy építészeti irányzat mellékterméke, ami egy emberi viselkedést fémjelez.

Maradva az épített környezetnél, ezek a bevásárlóközpontok városok a városokban, de egy panel stílus. A panel stílus nem más, mint egy könnyen kivitelezhető, előre legyártott, egyszerűen megtervezhető, de látványossá tehető globális tömegcikk.
Bármit is mondhatunk, a városlakók elpanelesednek, ami kihat gondolkodásukra és életvitelükre. A fő gond az, hogy nem egyszerűvé válnak, hanem elsivárosodnak és csak a vágyaiknak élnek, megrövidülnek és eltűnnek a gondolataik. Gondolkodásuk nagyon leegyszerűsödik /paneltudás/ ami a bűnt már erkölccsé változtatja át. Cselekedeteik az épített környezet biztonsága láttán, és a panelgondolatok mámorában, globális célokat valósít meg, ahelyett, hogy a természetből fakadó tudásra támaszkodva, a problémákat helyben oldanák meg.

Panelesedés a környezetben, panelesedés az agyakban, ami egy központosított társadalomhoz vezet, egy gépipari társadalomhoz. Ennek a társadalomnak a művészete a bauhaus. Cél egy konstruált /nem természettől eredeteztethető/ világkép megteremtése, ami akár a szivárvány összes színében játszhat. A konstruált társadalom létrehozza a maga programjait /paneljeit/ amivel zsonglőrködik és elkápráztat. A ragyogást felhasználják önző céljaik eléréséhez, de nem akarnak visszatérni a fényhez.

A panelproli megjelenésének idejében egy tesztszó lehetett, ami elérte célját, mert komoly indulatokat váltott ki.

A panelprolizmus nem más, mint a globalizmus, a globalizmus nem más mint a kapitalizmus, a bolsevizmus és a nácizmus eszenciája.

A panelprolizmus művészete a bauhaus, az önző célok elérésére a ragyogást használja fel, mit fénynek magyaráz, ami fő jellemzője a pártoknak és politikusainknak is.

Összegezve a panelproli nem más mint a politikus, egy új típusember, aki a természetes erkölcsök nélkül él és jogot formál mindenre!

Miért jártok rossz úton? Miért nem tudtok uralkodni önmagatokon, miért nem hallgattok a szívetekre, ti két sebből vérzők? Az életerőtök elszivárgott, ezért a belső pusztulástok elkerülhetetlen. Térjetek vissza a fényhez!

hu.wikisource.org/wiki/Sodoma

Örülnék, ha fölemelt fő, és üres kéz lenne a jelképetek, és nem fölemelt kéz és üres fej, ami azt jelenti, bocsánat nem tehetek semmiről.

Föl tudlak-é emelni titeket önmagamhoz, vagy legyek bölcs és hagyjalak veszni titeket? Megnyugtatlak titeket, hogy ha a dolog érdekében semmit sem tehetek, nem fogok aggódni amiatt.
Varánusz IV. Béla beájulna 2011.04.16 06:08:00
Szegény királyaink és egykori magyar nemzetvezetőink szerintem harsányan röhögnének azon a giccsparádén, amit a nevükkel-nevükben a mai politikai elit végrehajt. Szent Istvántól IV. Bélán keresztül Széchenyiig és Kossuthig bezárólag ülnek fent a felhők szélén, és…..
Netdemokrácia megkezdi az Online Nemzeti Konzultációt. Első kérdéseink: surveys & polls    survey hosting online polls    Kérjük, szavazzanak! További véleményüket mondják el a kommentekben! A trágár és a témához nem tartozó…..
Rónai Attila 2011.04.22 23:20:34
Nyílt levél a parlamenti képviselőkhöz!

Tisztelt Képviselő Úr/Asszony!

„Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének nem derék ember” Gróf Széchenyi István

Roppant fontos közjogi aktus előtt áll az Országgyűlés.

Fontos, hogy a társadalmi változásokra és igényekre valós, rugalmas válaszok legyenek adhatók, az adott közösség saját magára hozott szabályaival. Fontos történelmi vívmány, hogy ne dinasztiák és/vagy önkényuralmi rendszerek, vagy a párt-elit szempontjai domináljanak, hiszen ez éppen önmagának, a parlamentáris demokrácia kialakulásának, céljának mondana ellent.

Sajnálatos, egyben súlyos hiányosság is, hogy a jelen alkotmányozási folyamatnak nem sikerült megnyerni az ellenzéki pártok egy részét. A népakarat így csak korlátozottan érvényesülhet, éppen egy olyan norma esetén, amely az országlakókra korlátlanul vonatkozik majd.
Megjegyzem, hogy a közvélemény-kutatások és az időközi választások eredményei tanúsítják, hogy az alkotmányozáshoz szükséges többség megfogyatkozott.

Ezúton is kérem Önöket, hogy ne tartsák a fidesz hatalmi keretein belül az alkotmányozás folyamatát. A Nemzet, minden hatalom forrása!

Egyben felszólítom a képviselőket, hogy a korábban (például Zuglóban) megrendezett, és a kérdések folyamának nagyon szűk keretet hagyó pártrendezvény helyett, használják az önkormányzati törvény adta lehetőséget. Helyi szinten történő megvitatása az alkotmánynak, Zuglóban nyomatékkal felmerült, de ennek a politikai vezetés, talán a párt-elit nyomására nem tett eleget, pedig ehhez Rétvéri Úr Papcsák Úrnak sok sikert kívánt.

A kérdés, hogy kit szolgálnak a képviselők, államhivatalnokok, stb.? Fölfelé a pártokat, vagy lefelé a választóikat?

Az alkotmányozásnál a széles körű hatalomgyakorlás megvalósításának is forrása a népszuverenitás, a (köz) hatalma.
Azt mondják a hatalmasok, hogy akinek a hat alma sok, az éppen elég hatalmas ok, hogy ne legyenek hatalmasok.

A mostani alkotmányozás magán viseli a feudális viszonyok hűbéri rendszerét, és összhangban van a pártutasításos rendszer hagyományaival!

Félő, hogy nem tárták fel egy jó alkotmány erkölcsi és történelmi alapjait. Az előttünk lévő javaslat egy minden szilárd alapot nélkülöző "guruló" alapjog lesz. Amennyiben megszavazzák a javaslatot, azzal csak focizni lehet. A törvényjavaslat egyértelműségi kérdéseken imbolyog, ami tovább viszi a már kialakult gazdasági és politikai válságot, és a Hazánk további széteséséhez vezet.

Ha már a parlamenti pártok egy részét nem sikerült megnyerni az alkotmányozáshoz, tegyenek kísérletet bevonni azok szavazóit és a bizonytalanokat. Számos polgármester és önkormányzati képviselő is ül soraikban. Használják fel az Önkormányzati törvény adta lehetőséget a pártrendezvények helyett. A széles nyilvánosság előtt,

közmeghallgatásokon

szerezzenek tapasztalatot, a választópolgáraiktól, az alkotmány ügyében, a terület parlamenti képviselőiként, valódi konzultáció /párbeszéd/ formájában! Ne csak konstruált, kérdez-felelek viszontválasz nélküli formában. Tartsák életben az alacsonyabb szintű autonómiánk ŐSI JOGON alapuló, ALKOTMÁNYŐRI funkcióját.

Tisztelettel: Rónai Attila zuglói honpolgár 06-20-9180233
Itt a lét a tét! - mondhatnánk, vagy csak a lé T nélkül, ki tudja. Mindenesetre tét van, a harcok is egyre élesebbek Zuglóban, ahogy közeleg az időközi választás napja. Papcsák Ferencnek és idénymunkásainak feltűnése nem sokat javított az egyébként sem makulátlan zuglói…..
Rónai Attila 2011.04.04 18:08:52
@Battlestar Galactica: Azért nézz utánna, hogy az eszközkezelőnek van egy nem fideszes felügyelőbizottsági tagja is Czeglédi jobbkeze Markó Elemér István. Tehát nagykoalíció van Zuglóban.
Rónai Attila 2011.04.04 18:10:05
Sajátos ízt kapnak újabban a fővárosi kerületek sajtótermékei. Amíg a kirakatban híresemberek pityeregnek ballib médiafölényt emlegetve, a háttérben pénz beszél alapú jobbra át zajlik önként, vagy jól felfogott gazdasági érdekből. Csak az a fránya és sokat emlegetett…..
Rónai Attila 2011.03.24 22:35:44
Tisztelt Állampolgárok!
Az alkotmánytervezettel kapcsolatban hallatom a hangomat. Kérem, hogy Önök is hallassák a hangukat, ami nagyon fontos a nemzetünk túlélése érdekében. Az iromány szabadon terjeszthető, és véleményezhető, amit kérnék is. Minél több állampolgárhoz és politikushoz kérem eljuttatni. A segítségüket előre is köszönöm. Ez a Zuglói konzultációra beadott iromány.
I R O M Á N Y
"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."
Miniszterelnökünk ezt a picinyke mondatot elfelejtette idézni a március 15. napján megtartott beszédében. No meg azt sem ecsetelte, hogy István királyunk előtt is volt pár 1000 év igaz történelmünk.
Alkotmány feladata a jog és gazdasági biztonság megteremtése, a politikai és gazdasági demokrácia kiterjesztése az állam polgáraira. A meghozandó alkotmány ennek a feladatának nem tesz eleget, már csak azért sem mert legitimizálja a jelenlegi alkotmányt, 90. május 2. napjától napjainkig. A jelenlegi alkotmány köztudomásúlag a kerek asztal paktumai által születtek, a megszállás éveiben, amikor hazánknak nem volt önrendelkezése.
Tehát az új alkotmány egy törvénytelen alkotmányon alapuló rendszert kettévág törvényesre és törvénytelenre.
1987 és 1991 között zajlott a gazdasági átalakulás meghatározó folyamata, amit spontán privatizációnak ismer a közvélemény, ebben az időben itt volt a szovjet hadsereg is.
A politikai átalakulás, aminek helyre kéne állítani az önrendelkezést jelenleg is tart amiben részt vesznek a diktatúra katonái is. Az átalakulás kapcsán anyagi előnyöket szereznek. Ezen folyamatot, az állami vagy nemzeti vagyon elherdálásából finanszírozzák, valamint az állam és polgárai eladósításából.
A termelőeszközöket, a megtermelt javakat a pénzügyi és a kamatrendszer egyeduralmával elveszi, az értéket előállítótól, a dolgozó embertől, melyből jelentős hasznot húznak a politikai oligarchák, hogy hatalmukat megerősítsék. Ezért gazdasági érdekérvényesítése az embereknek, a népeknek igen csekély, mivel elvették tőlük azt a gazdasági potenciált és önrendelkezést, amit a munkaerejükkel ők állítottak elő.
A munkaerő elértéktelenedik. Tisztességes munkával a megélhetés nem biztosítható. Létrejön az újfajta kiválasztódás, az erkölcstelenek maradnak életben. Emlékszünk a róka és a holló meséjére. Folytassuk. Mivel elfogyott a sajt és senki sem akart sajtot készítni mind a ketten éhen haltak.
A tisztát szennyezett közé keverni aljasság, a szennyezettet keverni a tisztával zavaró. Kétféle erő az égbolton szivárványt teremt, a földön kimeríti a tartalékokat, az emberekben pedig betegségeket okoz.
Azt sem kell ecsetelni, hogy az elmúlt évtizedekben, kimerültek a tartalékaink, az emberek pedig megbetegedtek.
„A bölcseket nem azért becsülik, mert a büntetéseket a bűntettekhez igazítják, hanem azért, mert ismerik a zűrzavar okát. Ha hagyják, hogy az árulás éles kardja előkerüljön hüvelyéből és szabadon vagdalkozzon, és mindent pusztán a törvényekre és büntetésekre bíznak, akkor ezt a kardot megállítani nem lehet még akkor sem, ha az egész világ pusztulását okozza."
Zűrzavar okai:
Az erkölcsök nélküli banktőke, ipartőke, kereskedelmi tőke, profitéhsége, ami már egy a globális nagytőke. Ez a profitéhség a természetes erkölcsök híján spekulál. A spekuláció miatt az ésszerű gazdálkodással ellent megy. Ezen a ponton minden erkölcsi kontrol megszűnt. Elbújik a multikultúra, a tolerancia álarca, és a szivárványosság mögé. A test, erkölcs és a szellem harmóniája felborult, maradt a testiség.
Kiút lehet, ami nem nekem, hanem a spekulánsoknak kedves. Az ösztönöknek élő néptömegek /emberszerű lények fémvázon biomassza/ manipulálása.
Első tétel: Marad a villanypásztor, a vegyipásztor, a genger ideológia, a lelki testi kannibalizmus, az írásképtelenség /funkcionális analfabétizmus, kézírás elvesztése/. Pótlék a vágyak villamosa, ami testet ölt a globális élvezetekben és elélvezésekben és a testi lelki kielégültségben.
Második tétel: A terrorizmus szításával egy labilis rendszert létrehozni, amivel a megcsonkított emberiséget össze lehet ugrasztani. Ember embernek farkasává válik.
A lebutított emberiséget ezzel a két tétellel, amelyek egymással kombinálhatóak, teljes egészében kordában lehet tartani. Mert az emberek nem tőlük, hanem egymástól fognak félni. Ez a félelem, bizalmatlanságot szül, és teljes egészében szétzilálja a társadalmakat, a családokat is.
Tehát a most létrehozandó alkotmány állandósítja és elfogadja a zűrzavart. Visszamenőleg is elfogadja, a törvénytelen rendszer elmúlt 20 évét. Az alkotmány megengedte, hogy ellopják a vagyont. A jogrend megengedte a társadalomra veszélyes cselekményeket, lásd rejtett /fekete/ gazdaság, rejtett közteherviselés, megélhetési politikus és megélhetési bűnöző. A jogszolgáltatás /ami nem igazságszolgáltatás/ kiskapui tisztára mossák a társadalomra veszélyesen megszerzett javakat. Nem tudjuk, hogy az országnak mekkora a vagyona, a hitelfedezet része a nemzeti vagyon az élő ember is? A fogalomkörök teljesen tisztázatlanok.
Ezt a népszuverenitás álarca mögé bújva teszik, ami nincs, mivel a jelenlegi alkotmányt a diktatúra éveiben fogadták el, amikor nem volt népszuverenitás/népképviselet/. A választásokon való részvétel nem törvényesítheti a törvénytelen rendszert, mert azt nem a népképviselet hozta létre.
Az elfogadni vágyott alkotmány legitimizálhatja a mai rendszert? NEM
A mai alkotmányos rendszer politikailag 1919-el tartja a kapcsolatot, a jogfolytonosságot, így az újonnan létrehozott alkotmány is részben elismeri ezt a kapcsolatot. Tudható, hogy az elfogadandó alkotmány megint idegen elnyomó alkotmány lesz, amit tartalmaz is. Így lehet bűvészkedni egy alkotmánnyal ,amit a politikai oligarchák nagyon jól tudnak.
Érdekes tény, hogy az OTP egyik elődjét a kiegyezés után, mint Osztrák-Magyar pénzintézetet alakítottak meg. Neve Magyar leszámítoló és pénzváltó bank. Szél Kálmánék bábáskodása révén csalás útján alakították meg, egyrészt azért, hogy megszerezzék az állami monopóliumokat. Szél Kálmán nem segítette a független Magyar Nemzeti Bank létrehozását.
E kor miniszterelnöke Tisza Kálmán megfosztotta állampolgárságától a Magyar állampolgárság megszerzéséről és elvesztéséről, szóló törvény 31. §-a értelmében, 1889-ben Kossuth Lajost. 1879.12.20. napján szentesítették ezen törvényt.
azon magyar állampolgár, ki a magyar kormány vagy osztrák–magyar közös miniszterek megbízása nélkül tíz évig megszakítás nélkül a magyar korona területének határain kívül tartózkodik, elveszti magyar állampolgárságát. ”
Pénzügyi és politikai önállóságunkat elveszítve kiszolgáltatottá válva belesodródtunk az 1. világháborúba és 1919-be és Trianonba. Kun Béla vérei ma is politikát és történelmet írnak. Ferenc Jóska szelleme még itt van, zavarjuk el. Kossuth Lajos, Hermann Ottónak írt levelében féltette hazánkat a kiegyezéstől, mert előre látta, és megjósolta a katasztrófát.
Rabok tovább nem leszünk, vagy mégis?
Idézet az Alkotmányról szóló törvényjavaslatból:
Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján – az alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig – egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja. MNB. PSZÁF. Költségvetési Tanács, Honvédelem, Katonáskodás külföldön, Gazdasági rendszerek gyarmatosítása.
Senki nem vonható büntetőeljárás alá vagy ítélhető el olyan bűncselekményért, amely miatt Magyarországon vagy – nemzetközi szerződés, illetve az Európai Unió jogi aktusa által meghatározott körben – más államban a törvénynek megfelelően már jogerősen felmentették vagy elítélték.
Akkor ezt úgy értsem, hogy ha hazánkban elkövetett bűncselekményért valakit az EU-ban felmentenek, akkor spongyát rá Virág et. szavaival élve. A jogerős felmentés adódhat eljárási hibából, akár a bizonyítékok téves értelmezéséből is, rossz bírói, vagy nyomozóhatósági mérlegelésből is, mivel nem igazság, hanem jogszolgáltatás van.
Érdekes szabadság ez. Azt sem én mondtam, hogy annyi a szabadságom amekkora a hatalmam. Lehet, hogy Önök tudják ki mondta ezt?
Kiút a történelmi alkotmány, melynek kovásza a szentkorona tan, ami az őseink erkölcsén alapul, bűvészkedés nélkül. A szerves és valóban alulról építkező gyökerektől eredeztethető alkotmánnyal teljes egészében lerázhatnánk a törvénytelen rendszer összes mocskát. Pénzügyileg, gazdaságilag függetlenek lehetünk. A világpolitikai helyzet is esélyt ad erre. Itt az idő most vagy soha.
Követelem a nép által a közmeghallgatáson megszavazott negyed évente megtartandó közmeghallgatást, valamint azt, hogy a feltett kérdéseimre teljes egészében kapjam meg a válaszokat.
Én már 15 éve várom a gyilkosaimat, kérdezték is, hogy nem félek? Én nem félek. Pályafutásom során négy lovat lőttek ki alólam. Amúgy köszönöm jól vagyok.
Budapest, 2011. március 24.
Rónai Attila 1142.Bp.Erzsébet Királyné útja 89. fszt. 10. mobil:06-20-9180233 e-mail: ronai.attila3@chello.hu
Varánusz Tahó Lacik alkotmánya 2011.03.22 11:37:00
Szórakoztató lesz ez a következő pár hét, kedves Feleim. Az alkotmányozás folyamata előhozza a kenyerespajtások valódi énjét, elválik szar a májtól. A kormánypárti arroganciára lassan immunissá váló közvélemény már csak néhány kimagasló teljesítményre kapja föl a…..
Ezen is túl vagyunk drága egybegyűltek. Zugló önkormányzata megtartotta kerületi megemlékezését az 1848-49-es szabadságharcról.A Pákozdi téren felállított emlékmű körül nagy volt a sürgés forgás. Külsőségeiben látványos elemeket vonultatott fel az önkormányzat,…..
Rónai Attila 2011.03.15 23:56:38
@RozgonyiZ:Még egy a nevét adó személy.Bocsánat, hogy részben ismétlem önmagam. Te vagy az egyik akit ismeretségünk okán is tisztellek és kedvellek a mostani testületben.
idézet:"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."
Viktorunk, mindannyiunk apja és vezére ezt a picinyke mondatot elfelejtette idézni a beszédében. No meg azt sem ecsetelte, hogy István királyunk előtt is volt keresztény történelmünk ami pár 1000 év volt.
Én ehhez annyit fűzök hozzá, hogy ha ez alkotmányként elfogadásra kerül akkor ami 1990-től az alkotmány elfogadásáig történt legalizálva vagyon, ami nagy hiba. Te tudod a legjobban, hogy a fő szdsz-es kinek esett neki a vagyonkezelő épületében, nekem és miért? Be kell ismerned, hogy ahhoz, hogy a MUNDO módosítás nem ment át egy csekélyke részem nekem is van, lehet, hogy pont annyi, hogy ne menjen át. Itt azért pár milliárdot megspóroltunk. Remélem nem szeretnétek ezt a pénzt eltrükközni.
Aki egy fuldoklót pénzért ment ki, több pénzért bele is folytja. Amennyiben önzetlenül és önfeláldozás árán menti meg az ember azt a közösséget akiért dolgozik /és a közösség választotta meg őket/ a belefojtás szóba sem jöhet. A haszonért ravaszkodást pont a FIDESZ KDNP koalíciónak kéne félretenni, hogy valóban azt láthassuk, hogy helyre szeretné hozni a kerület dolgait, de nem ezt látjuk és tapasztaljuk. Tarlós ünnepelt ma együtt az LMP-s fővárosi vezetővel.
Most akkor ki kivel van. Én sajnállak, hogy belekerültél ebbe a krédóba, de ember-emberként tenni kell a dolgodat, hogy büszke lehessek rád halálom pillanatában is mikor lepereg a film, hogy ismertem egy olyan politikust aki önzetlenül és önfeláldozással tette a dolgát. Ölel harcostársad Attila
Rabok tovább nem leszünk,vagy mégis.
(2) Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján – az alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig – egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja.
(5) Senki nem vonható büntetőeljárás alá vagy ítélhető el olyan bűncselekményért, amely miatt Magyarországon vagy – nemzetközi szerződés, illetve az Európai Unió jogi aktusa által meghatározott körben – más államban a törvénynek megfelelően már jogerősen felmentették vagy elítélték.
Akkor ezt úgy értsem, hogy ha hazánkban elkövetett bűncselekményért valakit az EU-ban felmentenek, akkor spongyát rá Virág et. szavaival élve. A jogerős felmentés adódhat eljárási hibából, akár a bizonyítékok téves értelmezéséből is, rossz bírói, vagy nyomozóhatósági mérlegelésből is, mivel nem igazság, hanem jogszolgáltatás van.
Érdekes szabadság ez. Azt sem én mondtam, hogy annyi a szabadságom amekkora a hatalmam. Lehet, hogy Te tudod ki mondta ezt?
Én már 15 éve várom a gyilkosaimat, kérdezték is, hogy nem félek? Én nem félek. Pályafutásom során négy lovat lőttek ki alólam. Amúgy köszönöm jól vagyok.
Rónai Attila 2011.03.16 00:13:34
@RozgonyiZ: Terjeszd elő, hogy negyed évente legyen közmeghallgatás amit a legutolsó közmeghallgatáson megszavazott a nép.
Miért nem hagyjátok, hogy az az egy szerencsétlen zuglói polgár 3 percben hozzászólhasson.
Ennyit szerettem volna mondani:
Tisztíts meg engem Istenem.
Tisztíts meg engem, bensőmet, külsőmet.
Tisztítsd meg testem, lelkem, szellemem.
Növekedjenek bennem fénymagok, hogy fáklyává lehessek.
Had legyek láng, hogy mindent enmagamban,
s magam körül is mindent,
fénnyé válthassak át.
Egy pár gondolat:

„Az Út teste kerek, alapja szögletes. Jin a támasza, jang az anyaga, balja engedékeny, jobbja szilárd; sötétben jár, de mindig fényes; szabályok nélkül változik meg. Az egy forrásánál ténykedik szüntelen. Ezt nevezik spirituális fénynek.” /Lao-ce/

Tudjuk, hogy van rejtett /fekete/ gazdaság!
Tudják-e, hogy van rejtett közteherviselés is, helyi és globális szinten? Igen tudjuk! Itt miről beszélek tudják-e Önök?
Tudjuk-e, hogy sok esetben nem egyet mutat a jövedelmi és a vagyoni helyzet? Igen tudjuk!
Ki a bölcs? Aki ismeri a zűrzavar /káosz/ okát.
Tudjuk-e mi a BŰN ami=sötétséggel? Igen tudjuk! A JÓ-ERKÖLCS és a fény hiánya!
Akik, a természettörvény útjáról eltévedtek, azokat vissza kell terelni, ez az én igaz utam. Nekem nincsenek vágyaim én a haszonért, nem ravaszkodom, én boldog vagyok, mert nálam a természetes erkölcsök uralkodnak.

Legyenek Jók! Legyünk háttársak. Ez az emberi kapcsolatok aranyfedezete.

Ezek bűnös gondolatok?
Időközi választás lesz Zugló 1. számú választókörzetében Április 10-én, Garaba Imre megüresedett helyéért. A pártok mocorognak, a jelöltek bemutatkoznak, ( LMP, Jobbik, MSZP, Fidesz ) a tavasz közeledtével megpezsdülni látszik a kerületi közélet.Ma délelőtt az LMP…..
Rónai Attila 2011.03.15 23:29:21
@RozgonyiZ: Te vagy az egyik akit ismeretségünk okán is tisztellek és kedvellek a mostani testületben.idézet:"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."
Viktorunk, mindannyiunk apja és vezére ezt a picinyke mondatot elfelejtette idézni a beszédében. No meg azt sem ecsetelte, hogy István királyunk előtt is volt keresztény történelmünk ami pár 1000 év volt.
Én ehhez annyit fűzök hozzá, hogy ha ez alkotmányként elfogadásra kerül akkor ami 1990-től az alkotmány elfogadásáig történt legalizálva vagyon, ami nagy hiba. Te tudod a legjobban, hogy a fő szdsz-es kinek esett neki a vagyonkezelő épületében, nekem és miért? Be kell ismerned, hogy ahhoz, hogy a MUNDO módosítás nem ment át egy csekélyke részem nekem is van, lehet, hogy pont annyi, hogy ne menjen át.
Aki egy fuldoklót pénzért ment ki, több pénzért bele is folytja. Amennyiben önzetlenül és önfeláldozás árán menti meg az ember azt a közösséget akiért dolgozik /és a közösség választotta meg őket/ a belefojtás szóba sem jöhet. A haszonért ravaszkodást pont a FIDESZ KDNP koalíciónak kéne félretenni, hogy valóban azt láthassuk, hogy helyre szeretné hozni a kerület dolgait, de nem ezt látjuk és tapasztaljuk. Tarlós ünnepelt ma együtt az LMP-s fővárosi vezetővel.
Most akkor ki kivel van. Én sajnállak, hogy belekerültél ebbe a krédóba, de ember-emberként tenni kell a dolgodat, hogy büszke lehessek rád halálom pillanatában is mikor lepereg a film, hogy ismertem egy olyan politikust aki önzetlenül és önfeláldozással tette a dolgát. Ölel harcostársad Attila
Rabok tovább nem leszünk,vagy mégis.
(2) Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján – az alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig – egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja.
(5) Senki nem vonható büntetőeljárás alá vagy ítélhető el olyan bűncselekményért, amely miatt Magyarországon vagy – nemzetközi szerződés, illetve az Európai Unió jogi aktusa által meghatározott körben – más államban a törvénynek megfelelően már jogerősen felmentették vagy elítélték.
Akkor ezt úgy értsem, hogy ha hazánkban elkövetett bűncselekményért valakit az EU-ban felmentenek, akkor spongyát rá Virág et. szavaival élve. A jogerős felmentés adódhat eljárási hibából, akár a bizonyítékok téves értelmezéséből is, rossz bírói, vagy nyomozóhatósági mérlegelésből is, mivel nem igazság, hanem jogszolgáltatás van.
Érdekes szabadság ez. Azt sem én mondtam, hogy annyi a szabadságom amekkora a hatalmam. Lehet, hogy Te tudod ki mondta ezt?
Én már 15 éve várom a gyilkosaimat, kérdezték is, hogy nem félek? Én nem félek. Pályafutásom során négy lovat lőttek ki alólam. Amúgy köszönöm jól vagyok.