Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csepelszerk

83 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önkormányzati választások óta a fideszes vezetésű önkormányzat kb.15,2 millió forintot fizetett ki a költségvetés „civil szervezetek pályázatai” c. előirányzat terhére, azaz ennyivel támogatta a civil szervezeteket. Azért nem írhattam le, hogy „csepeli” civil…..
Ember tervez, Isten végez...Ez a latin közmondás jutott eszembe, amikor a Kerek Világ óvoda elhelyezéséről beszélgettem ismerősömmel. Emlékszem-e a gerincút mellett lévő óvoda áthelyezéséről szóló szülői javaslatra? – kérdezte. Mármint, hogy az önkormányzati vezetés…..
Csepel a fővárosi közművelődés egyik fellegvára lett a rendszerváltást követő években.  Tavaly novemberben azonban az Önkormányzat fideszes vezetése megszüntette a Csepeli Művelődési Központot, és a Csepel Galéria Művészeti Házat. A művelődési központhoz tartozó…..
Tudatosan nem szerkesztem ki a jó hírű csepeli iskola és az iskolában tisztességesen dolgozó vezetők, vezető-helyettesek és pedagógusok nevét. Bár a történet vaskosan érinti őket, munkájukat, a „mese mégsem róluk szól”. Szól viszont, a kétharmados többséggel…..
CSEPEL, ahol nincs demokrácia. Ahol a fideszes városvezetők nem veszik komolyan saját törvényeiket, rendeleteiket, ahol nem biztosítják a kormánypárti és ellenzéki képviselők felkészülését a kerület, az ország ügyeinek felelős eldöntéséhez, ahol a testületet csak arra…..
Schmitt Pál köztársasági elnök távozását követelték tüntetők csütörtökön Csepelen, ahol a magyar és a lengyel államfő emléktáblát avatott a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.A hivatalnál Schmitt Pál ellen tüntettek többen. Transzparenseiken egyebek mellett az…..
Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítottunk, „Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd…” címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott új polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket…..
Január 30-án  hajnalban eddig ismeretlen okok miatt tűz pusztított a Szent Imre téren, az autóbusz végállomásnál lévő, Kossuth Lajos utca felöli régi üzletsoron.Kigyulladt a mintegy kétezer négyzetméteres pavilonsor, a tüzet már eloltották, személyi sérülés nem…..
 A Fidesz jól fizetett XXI. kerületi mamelukjai egyetlen szó nélkül, jeladásra, egyhangúlag nyomták a gombot. Helyi vezérük, a jelenlegi polgármester nekik köszönhetően, amíg hivatalában marad, nyomhatja a gázpedált, és ez neki semmibe sem kerül. Mindent a csepeli…..
A csütörtöki testületi ülés napirendje ma újabb napirenddel bővült. Az előterjesztés szerint a vezetés nettó 33.982.857 Ft összegű vételárért, vagyis bruttó 42 millió 478 ezer 571 forint értékben, még 2011. decemberében 13 db új személygépkocsit vásárolt. A…..
„Hihetetlenül abszurdnak tűnik, hogy a 2012 januárjában a csepeli önkormányzat logisztikai kapacitásainak komoly részét egy Vörös Csepel című, kommunistafaló kiadvány terítése köti le. Mondjuk nem abszurdabbnak, mint Orbán Viktorért imádkozni” (Index.hu)  …..
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve! Ez, a Ferenc József-i szállóige jutott eszembe, amikor elolvastam a Csepeli Hírmondó idén megjelent első számát. Tüzetesebben átnézve a cikkeket, azért más kép bontakozik ki Csepelről.A lap 24 oldalán, a 3…..
Lassan vége az évnek. Ilyenkor cikkek sora olvasható a média különböző felületein az eltelt esztendő legjellemzőbb, számokban kimutatható eredményeiről, eseményeiről. Magam is a számokat választottam a csepeli önkormányzat képviselő-testülete megválasztása óta végzett…..
CSEPEL KARÁCSONYI LEVÉL 2011.12.22 09:49:59
A nyolc éven át kormányzó szocialista vezetés eredményeinek és hibáinak értékelése „megtörtént” a tavaly tavaszi, majd az őszi választásokkor. Szerintem a szocialisták már „túl vannak a vereségen”. Lehet persze, hogy egyesek még mindig másban, a…..
Olvastam a Csepeli Hírmondó december 16-i számában, az Ábel Attila alpolgármesterrel készült riportot, a változatlanul „maradt szociális lakbér”- ről. Lassan kezdem megszokni, hogy a lap most már kendőzetlenül a Fidesz helyi szócsővé lett, e cikken mégis…..
Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítunk, „Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd…” címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott új polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket…..
Budapest, XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete június 30-án a CSEPP-TV Kft. műszaki fejlesztésével kapcsolatos javaslatról hozott döntést. Az előterjesztő a következőkkel indokolta javaslatát: „ A CSEPP-TV Kft., mint csepeli média mind a lakosság, mind a…..
Az önkormányzat 2010-ben megválasztott vezetése – mint várható volt –, új alapokra helyezte az önkormányzat tájékoztató munkáját. Már az alakuló ülésen megszüntette a 75 éves múlttal rendelkező, a csepeliek döntő többsége által olvasott Csepel újságot,…..
Rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntött, a csepeli közművelődési intézmények további sorsáról az Önkormányzat döntéshozó testülete. November 21-én eldőlt: a Csepeli Művelődési Központ jogutód nélkül szűnik meg, intézményei /Királyerdei Művelődési Ház,…..
 Az önkormányzati választások óta folyik az előző időszak eredményeinek tudatos leértékelése, meghamisítása. A szándék egyértelmű: teljesen mindegy, hogy miért, de el kell érni, hogy a korábbi időszak szocialista vezetőit bíróság vonja őket felelősségre,…..
Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítottunk, „Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd…” címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott új polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket…..
Az utóbbi napokban dühös csepeliektől hangos az SZTK. Hogy mi verte ki a biztosítékot az emberekben? A válasz egyszerű, de annál megdöbbentőbb: november elejétől már egy egyszerű vérvételhez is időpontot kell kérni, a várakozási lista pedig jelentős.Miközben a csepeli…..
Mi történik ebben az országban? Ezt kérdezem időnként barátaimtól, ismerőseimtől, és ezt kérdezik tőlem ők is. Költői a kérdés? Igen. Költői, mert természetesen vannak politikusi, szakértői elemzések, amelyek számomra is körültekintő válaszokat adnak, döntő…..
Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítottunk, „Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd…” címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott  polgármestere, a Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket…..
A Csepeli Hírmondó október 28-án megjelent 10. számában Borbély Lénárd, alpolgármester úr nyilatkozott. A téma az önkormányzati választások óta eltelt egy esztendő volt. Mondhatnánk, ez közömbös, mert Borbély Lénárdnak vagy főnökének, Németh Szilárdnak és a többi…..