Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sumegan

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1996-ban keresztelkedtem meg, mint Jehova Tanúja. 16 év után úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább részt venni a Tanúk tevékenységében. Hogy miért döntöttem így? Elsősorban a nagymértékű képmutatás miatt, amit tapasztaltam. Íme egy történet, amit vénként éltem át az egyik…..
Sumegan 2012.02.03 00:50:02
@gabrielle81: OK. Én is tiszteletben tartom mások véleményét. És soha nem is próbálom ráerőltetni senkire az én hitemet. Az mindenkinek a szabad döntése kell, hogy legyen. Sok szerencsét kívánok neked az életben és boldogságot:)
Idézet az Őrtorony 2012. április 15-i számának 12. oldaláról: "Mi a helyzet akkor, ha az egyik rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették? Ebben az esetben próbára van téve a lojalitásunk, mégpedig az Isten iránti, és nem a személy iránti lojalitásunk. Jehova figyel,…..
Sumegan 2012.02.01 22:30:01
@gabrielle81: Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted Istenben a hitedet. Én is keresztény vagyok, de nem JT! Szerintem nincs semmi baj a Bibliával. Lehet, hogy csak az Újvilág fordítást olvastad. Olvass el más fordítású bibliát. Felejtsd el az Őrtornyot, és csak arra figyelj, hogy neked mit mond az írás. Istentől egyáltalán nem kell félni. Szó nincs róla, hogy ki akar nyírni, Jézusom, elég szomorú, hogy ilyen tanítások áldozata lettél.
Én tanításokat látok a Bibliában, Igaz nekem senki sem mondja meg, hogy hogyan kell érteni. Annyira nem, hogy ugyanaz a vers egy másik élethelyzetben, egy másik időpontban egészen más üzenetet hordozhat. Nekem a hit belső békét ad. Sokszor kapok választ az imáimra, De nem vagyok gúzsba kötve. Ugyanúgy élek, mint azelőtt. Talán egy kicsit megváltozott az értékrendem, de nem mások sugallatára, pláne nem elvárásokra. A családom legtöbb tagja nem hívő, sőt! De soha fel nem merülne, hogy ezért meg kell szakítani velük a kapcsolatot, vagy el kellene tőlük különülni. Tiszteletben tartjuk egymás hitét. Így mondom, mert azt tartom, hogy aki nem hisz Istenben, az másban hisz, pl. az ősrobbanásban, evolúcióban. Az is hit. Néha imádkozom értük, Szeretem őket és ők is engem. Nem hiszem, hogy Isten falat akarna verni köztük és köztem. Hiszen arról szól az egész Biblia, hogy Isten szabad döntést adott az embernek. Ha Isten akarná, megtehetné, hogy egy csettintéssel kimosná az egész emberiség agyát és hívővé tenné. Ha ezt nem teszi, ha ebben szabadságot ad, akkor miért ne adna szabadságot a kapcsolataidban, a többi döntésedben? Szabadságot ad, mert mindenki magáért fut. Én így látom. Gondolj Jn 3:16-ra. Miért kellene félni tőle, ha ennyire szeret bennünket?
Jehova Tanúi azt állítják, hogy fontosak számukra a gyermekek, én azonban ennek az ellenkezőjét tapasztaltam. Már az is furcsa, ahogyan a gyermekvállaláshoz viszonyulnak. Az átlag Tanú idegenkedik a gyermekvállalástól, sőt egyesek kifejezetten megvetik. Gyermektelen vének és…..
Sumegan 2012.01.30 13:54:51
@bigpast: Én személy szerint nem is értem, hogyan tudják ezt a lelki terrort, ami ott meg elfogadni emberek. A mi gyülink (nem JT!!!) egy olyan elfogadó, szeretetteljes légkörű, no pletykázás, hát mögötti kibeszélés, kinézés, ha nem öltöny+nyakkendő a ruházatod, és minden összejövetelünkön van gyermekszolgálat. Külön teremben foglalkoznak (játszanak, mesélnek, mikor mi az igény) a gyerekekkel, amíg a szülők Istentiszteleten, vagy egyéb foglalkozáson vannak.
Nincs is semmi probléma háza Istennek. Az meg, hogy ne legyen gyerek? Hát az valóságos Istenkáromlás! Nálunk nem is ritka dolog a nagy család, bizony sokaknak van 4-5-6 gyermekük!!! Hát jól néznénk ki egy ilyen szemléletű szervezetben! Mondom, én nem is értem, hogy van ennek egyáltalán követője? Mert azt még értem, hogy valaki Isten keresése közben pont egy tanuval találkozik, és elkerül a gyülibe. De egy idő után csak elkezd gondolkodni, vagy nem?
Kedves testvéreim, szeretném megköszönni a segítségeteket és támogatásotokat. Néhányan talán még emlékeztek rám, néhány hónappal ezelőtt találtam ezt a web oldalt, és akkor írtam itt néhány bejegyzést. Csak röviden összefoglalva az akkori eseményeket, családi…..
A tegnapi napon megjelent egy cikk az fn.hu-n, amelyet én eddig az egyik mértéktartó hazai gazdasági tematikájú internetes újságnak tartottam. A cikk arról szólt, hogy a magánnyugdíj pénztáraktól az államhoz kerülő vagyonból újabb adósságcsökkentést hajt végre a kormány…..
Utólag kiegészítette a cikket,P.J. 2017.02.22. A 2010-ben megjelent, Egy elgondolás rabjai című nagyszerű könyv magyarra fordítását tűztem ki célként nyár végéig. Az eddigi legjobb érveléseket találtam meg benne, amely sakk-mattot ad a tanúknak, a saját tanításukhoz és történelmükhöz tartva őket,…..
Sumegan 2011.07.05 23:44:19
@Johnny Joker: Tudod, mikor ilyeneket olvasok mint 3 Péter kommentje, de hivatkozhatnék saját tapasztalataimra is, akkor úgy érzem, hogy teljesen reménytelen az ügy....:(
Úgy érzem, hogy hogy már egy burok védi őket a külvilágtól, ami olyan áthatolhatatlan, hogy minden észérv lepereg róla...
Orbán Viktor szerint az emberek "meg vannak győzve" arról, hogy le kell mondaniuk egy havi fizetésükről, illetve nyugdíjukról az egyensúly érdekében. Íme: Orbán Viktor: What we doing in Hungary and what we try to convince the people, please be involved and support that,…..
Amire már szavak sincsenek...
Sumegan 2011.06.03 20:39:40
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
Köszönet a fordításért és a felirat létrehozásáért! ..
Sumegan 2011.04.08 00:21:03
Sumegan 2011.04.08 22:57:09
@naje: Én megmondom őszintén, hogy nem nagyon értem mire jó ez az egész kiélezett vita JT-k és a "többi keresztény" között. Nekem a Magyar biblia Társulat új fordítású Biblám van, mégpedig a protestáns változat. Ugyanez a fordítás van katolikus változatban is. A katolikus változatban 19 helyen szerepel Isten neve, mint Jahve. A protestánsban, az Isten neve kivétel nélkül mindenütt az ÚR. De hát könyörgöm nem mindegy? Számomra Isten az egyetlen, én csak vele vagyok lelki kapcsolatban, ha úgy szólítom, hogy mennyi Atyám, vagy Uram nem ugyanúgy tudja, hogy csakis hozzá beszélek, mintha Jehovát mondanék?????
Sumegan 2011.04.13 23:29:27