Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kriszta7

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Láttad már futni magad? 2011.12.29 10:40:00
Kedden ellátogattunk a Népstadion mellett található fedett pályára. A helyszín légköre zseniális a gyors futáshoz és annak képi rögzítéséhez.  Mi is így tettünk. A mozgásom nem, hogy nem látványos, inkább elgondolkodtató. Az az ötletünk támadt, ha megbeszélünk egy…..
kriszta7 2012.01.03 12:31:16
Sanyosz75 kérdi a nemrég 1 éves évfordulóját és 2260 kommentjét meghaladó Kopaszi Gát posztunk hozzászólásai közt:Használtok naptejet az erős sugárzásban?A. MindigB. Jó lenne, de hajlamos vagyok megfeledkezni rólaC. SohaD. Megvárom az estét/reggelt, és csak akkor futok ..
kriszta7 2011.06.23 11:24:13
@azilinha: Tegnap voltam a Spuri futóboltban (itt Bp-en), és nagyon meglepődtem, de láttam női triatlonos ruhát!!! Fekete-piros. Méretet nem néztem, de nem XS, sem pedig XL. :D
kriszta7 2011.06.23 11:26:29
@kriszta7: @azilinha: mármint a pontos méretét. csak szemrevételezés alapján.. :)
Futóblog Csak futni kell és kész 2011.04.23 21:12:50
(Ez az írás még az előző poszt olvasása előtt készült.) Józsi "Éljen a mozgás" című posztjában boncolgatja a mókuskereket. Különböző projektek mögé próbál valamilyen ideológiát varázsolni, és mint a varázslás, általában a gyakorlatban derül ki, hogy nem…..
kriszta7 2011.04.26 13:14:33
Szerintem alapból körülbelül hasonló étkezési szokásokat kell(ene) az embereknek tartani, függetlenül attól, hogy fut, spinningel.. sportol, vagy sem. Hogy kinek mi jön be emellett, excel-táblás kalóriaszámlálás, vagy elég, ha csak tényleg jobban figyel az elfogyasztandó ételek változatosságára a mérsékletesség mellett, vega, vagy nem vega, kevesebbet fut, vagy többet, egyéni dolog.. érezd jól magad, (fontos a jutalmazás  - mértékkel), legyél egészséges, vagy próbálj meg ezáltal az lenni, és tegyél érte, hogy minél tovább az maradj. 

Ráadásul a poszt éppen aktuális is számomra. Az utóbbi hetekben felmerült bennem egy-két kérdés, ami éppen idevág, ha tudtok segíteni - saját tapasztalat, vagy könyvet ajánlani, szívesen venném, köszönöm :).
A téma, a csoki, ezáltal cukor elhagyása, vagy minimálisra csökkentése a sport előtt-alatt-közben:
1. hogyan lehet a nápolyi, a csokis keksz, vagy csoki helyett (inkább a magvas egyik oldalán csokival bevont csokit szoktam enni) a sportolás, mondjuk futás és úszás előtti cukorbevitelt pótolni? Csak a gyümölcscukor gondolom az egyetlen járható út ez esetben. Például alma, banán? Vagy?
2. és mondjuk futás közben? Bár feltételezem, hogy egy hosszabb távon, vegyük a maratont (még nem futottam, de az őszi bp-in tervezem az indulást), vagy még hosszabb távot, nem biztos, hogy elhagyható az általatok korábban már többször említett gél, meg csoki, meg...
Persze sem nem sanyargatni (ahogy eddig sem tettem), sem bármit megvonni nem szeretnék a szervezetemtől, amire szüksége van-lenne. Mit gondoltok?
kriszta7 2011.04.26 21:35:15
@bellone: köszönöm, már utána is olvastam, és böngészgettem is a táblázatokat :). Érdekes dolog picit tudományosabban is szemlélődni.

@pannonfunk: lehet, hogy igazad van :), de ahogy Szasza is írta a posztban nagyon helyesen, hogy jobban figyel az étkezésére.. Én a csokiból szeretnék még-már picit visszavenni (zárójelben jegyzem meg, azért nem vagyok mindennapi csokievő, de ha nekilendülök, a 2 kockából simán lesz egy tábla, plussz a mindennapi 2 cappuccino nap közben, amiről nem akarok, és nem is fogok lemondani:), szóval éppen elég cukrot fogyaszt el az ember azt hiszem.)
És természetesen köszönöm az infókat, mindenképpen hasznosítani fogom őket! :)

@angelday: egészségedre! :) Milyen volt a futás? Megfogadtad pannonfunk tanácsait?
kriszta7 2011.04.26 22:27:05
@pannonfunk: Nem fordítva, tényleg többet kell, ha kevesebb kiló vagyok? Le is van és lesz, reményeim szerint a továbbiakban is :D. (bár a januárt még én is plusszal kezdtem)
azilinha már nem először kápráztat el fél-profi futókalandjaival, most a Nagyerdei maratont járta meg. Több, mint fél évtizedes futómúlttal rendelkezem, de a maraton éveken keresztül még gondolati szinten se merült fel. Néhány jó félmaratonos eredmény viszont annyira…..