Regisztráció Blogot indítok
Adatok
betamàs

1 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
Ebben a videóban egy elhagyatott szanatóriumot mutatunk be, ami az Alpok csodálatos hegyei között bújik meg. De nem is ezért érdekes, hanem mert teljesen érintetlen!..
betamàs 2020.12.27 15:46:36
betamàs 2020.12.31 15:34:39
@bati67: nem írom le, mert én sem akarom, hogy a riszájkling matadorok szétbarmolják a kéglit
Amikor a romániai monarchiáról írtam, akkor nem tettem említést arról, hogy a román királyi dinasztiában nem csupán a néhai király kizárásai miatt voltak (és vannak) konfliktusok. Önmagában az is vitatott, hogy ki a dinasztia feje! Ez most pótlásra kerül, így ma a Pál herceg körüli vitáról lesz szó...
Bár kiáltó-emberek és az öreg Matuska is próbálkozott a visszhang helyreállításával, az eltűnését ma is rejtély övezi.  ..
Veres Pál, Lux Elvira és Ranschburg Jenő, a szexuális felvilágosítás élharcosainak írásait többet olvasták a tinik, mint Petőfit.  ..
Mint tudjuk, Orbán Viktor1) A kvóták ellen van. 2) Szereti a kerítést. 3) Le akarja zárni a görög-török határt. 4) Beszélt néha arról is, hogy a menekültkérdés megoldása Törökország, illetve Szíria. Igen ám, de ahogy arról már írtam, 3 hülyeség, mert a görög-török…..
betamàs 2016.03.25 18:32:13
""To what extent do you support or oppose the declared objectives of the anti ISIL campaign to “degrade and ultimately destroy ISIL”?"
ennek volt 31 százalékos támogatottsága a szír menekültek körében. a kérdés tehát arról szólt, mennyire támogatják az USA vezette koalíció célját, hogy megsemmisítse az ISIL-t. ráadásul lehet, hogy ez egy régebbi felmérés, azóta eltolódhattak a vélemények. de a lényeg, hogy a kérdés erősen terhelt az USA utálat által.
a 3-as kérdés szerint például 38 százalék nem is hiszi, hogy a DAESH elpusztítása ezúton elérhető cél, és akkor érthető, hogy 31 százalék ellenzi a bombázást, mint egy felesleges dolgot, ami károkat okoz, és amit egy gyűlölt ország követ el a hazájukkal.
a további kérdésekből még árnyaltabb kép alakul ki.
a szír menekültek
1) félnek attól, hogy ez a beavatkozás reménytelen, nem hoz eredményt
2) Iránt erősíti
3) Aszadot erősíti
4) 72 százalékuk az USA politikáját negatívan ítéli meg”"

Attól függetlenül, hogy mitől félnek és mit itélnek meg negatívan, 31 százalék ellenzi az ISIS elpusztítását. De ha mindenképp erőlteted az összefüggést és azt mondod, hogy ennek az utálat meg a gyűlölet az oka, az rájuk vet rossz fényt. Ha az én országomban garázdálkodna egy olyan szörnyeteg, mint az ISIS, én a kezit-lábát megcsókolnám annak, aki elpusztítja. Ezzel szemben a szíriai menekültek 36%-a azzal sem ért egyet, ha az arab rokonok is részt vennének az ISIS elpusztítában (4-es kérdés)

"ha összevetjük, hogy
1) a magyarok 29% igazolhatónak tarja a cigányok elleni fellépést
2) a szírek 13 százalékának van pozitív képe a DAESH-ről,
akkor azt kell, hogy mondjam, ez amellett érv, hogy a magyarok rosszabbak a szír menekülteknél"

Nem vetjük össze, mintahogy az almát sem vetjük össze a körtével. A szír menekülteket nem kérdezték meg más népekről, legalábbis közvetlenül nem, így nincs mit itt összevetni. A DOHA felmérésből, az egyedüli kérdés, ami megközelíti ezt a kategóriát, bár nem azonos vele, az az USA-hoz való viszonyulás.
Ami a „13 százalék pozítiv kép a DAESH-ről“ kategóriával a magyarok esetében összevethető, az a terorizmusról szóló kérdés. Ebből a két adatból pedig az derül ki, hogy a magyarok 12 százaléka tartja valamennyire elfogadhatónak a terrorizmust (tehát a jelenség egészét). A szír menekülteknél pedig 13 százalék az, amely valamennyire elfogadhatónak tartja a DAESH (tehát annak egy válfaját). Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna az arány, ha őket is a terrorizmusról általában kérdezik.

„1) én nem tereltem, egy nem európai módszert adtál erre. te nem integrálódtál Európába, és ki akarsz zárni másokat, mert azt hiszed, hogy ők nem tudnak integrálódni. elmész te a jó kurva anyádba!"

Ez egy európai módszer, mivel
- kellő gondot fordítana arra, hogy az oda igyekvők számára világossá tegye, mi lesz a tettük következménye, igy azok ennek tudatában dönthetnének
- a csónakok kilövésére csak végső esetben kerülne sor
Egyébként Európa nyugatabbik felén is kezdenek hasonlóan gondokozni:
www.zerohedge.com/news/2016-02-24/norway-warns-sweden-will-collapse-pm-will-defy-geneva-convention-protect-border
Elvileg bárki integrálható és bárkit lehet integrálni. Csakhogy Molenbeek, Neukölln, Clichy-sur-Bois, Kelet London, Rotherham mind azt mutatja, hogy a gyakorlatban nagy problémák vannak.
Az integrációnak két fő feltétele van:
1. A környezeti hatás.
2. A korai kezdet.
A dolog viszont sokszor valahogy úgy alakul, hogy a hasonló származásuak egy negyedbe költöznek.
A korai kezdet esetében pedig, mégha a gyerekek német, angol, francia stb. iskolába járnak is, az 1. pont, azaz a környezet marad (jobb esetben csak a család, de sok esetben a szomszédok is). Ez érvényes azokra a felnőttekre is, akik integrációs kurzusokra járnak, vagy dolgoznak.
Minél nagybb a bejövő tömeg (és úgy néz ki, hogy egyre nagyobb lesz), annál kisebb az esélye annak, hogy ez a két feltétel érvényesüljön.

“2) te tereltél, mert a kérdés arról szólt, hogy a migránsokkal romlik-e a közbiztonság. ez a kérdés távol van attól, hogy melyik muszlim mit gondol a terrorizmusról”

Nem, a kérdés eredetileg arról szólt, hogy mit lehet kezdeni a vizi határon.
A közbiztonságtól pedig az is távol van, hogy melyik magyar mit gondol a terrorizmusról.
Ha már a közbiztonságról és a terrorizmusról van szó, tekintettel a tömeg nagyságára, a bűnőzőket nem is lehet hatékonyan kiszűrni:
www.welt.de/politik/deutschland/article150179719/Haben-nur-zehn-Prozent-der-Fluechtlinge-kontrolliert.html
Becslések azonban vannak:
europe.newsweek.com/isis-spreading-cancer-waves-refugees-nato-commander-432319?rm=eu
www.dailymail.co.uk/news/article-3234458/Two-100-Syrian-migrants-ISIS-fighters-PM-warned-Lebanese-minister-tells-Cameron-extremist-group-sending-jihadists-cover-attack-West.html
www.welt.de/politik/ausland/article143186475/Das-naechste-grosse-Schlachtfeld-ist-Europa.html
betamàs 2016.03.25 18:41:22
“- természetes az, hogy egy nő közalkalmazottat semmibe vesznek, csak azért mert nő
- természetes az, hogy az apa/testvér megszabja a lánynak/húgnak, hogy kivel találkozhat és kivel nem
- természetes az, hogy egy nőt el lehet kapni az utcán és meg lehet erőszakolni, mert a rendőrség úgysem von felelősségre"
de ezt nem csak muszlimok vélik így, te barom!”
“a magyar miniszterelnök maga egy hímsoviniszta fasz, a kormánypártjával együtt.”

Arra nincs semilyen bizonyíték sem, hogy ő, vagy a pártja a fenti gondolatokat osztaná a nőkről.

“ a magyarok körében a nők ellen elkövetett erőszak aránya igen magas.”

Bizonyíték ?

“tehát neked, hülye faszfej két álláspontod lehet:
1) vagy ki kell toloncolni a magyarokat az Urálon túlra, ahonnan jöttek, azért, mert a 12,29 százalékuk minimum nem tudott integrálódni. arról nem is beszélve, hogy 60-80 százalékuk rasszista, ami szintén nem fogadható el Európában
2) vagy nem, de akkor a menekülteket sem toloncolhatod ki azért, mert egy részük ilyen
1. Ha megkérdeznéd a magyarokat, szerintem rájönnél, hogy legalább 90%-uk esetében sem ők sem az apjuk, sem a nagyapjuk nem járt soha az Urálon túl .
2. Én nem akarnék senkit sem kitoloncolni, csak azért, mert más véleményen van (Ezt az intézkedést valamilyen okból kifolyólag te szeretnéd foganatosítani)
3. Csupán azt mondom, hogy meg kellene teremteni a jogi kereteit annak, hogy az EU-ba bevándorlók számát drasztikusan le lehessen csökkenteni.

“sőt, 29 százaléka támogatja az erőszakot a cigányok ellen, az sem európai séma”
De:
yougov.co.uk/news/2015/06/05/european-attitudes-minorities/
www.theguardian.com/world/2008/may/17/italy
www.pewglobal.org/2015/06/02/faith-in-european-project-reviving/eu-report-04-2/

„ a magyarokat … 60-80 százalékuk rasszista,“
Ez az adat honnan van ?
betamàs 2016.03.27 22:21:10
„tehát a szír nép egésze egyáltalán nem szignifikánsan rosszabb, vagy barbárabb, mint a magyar nép. ezzel meg bukott az álláspontod, kishülye“
Úgy látszik, neked az iskolában nem tanították a rész és az egész fogalmát. 12 % szír csupán az Iszlám állam elfogadottságára vonatkozik, nem a terorrizmusnak, mint egésznek az elfogadottságára. Az ISIS-en kívül más terrorista szervezetek is léteznek.
„nem. a módszered embertelen, és nem európai. takarodj Európából, te integrálódni képtelen, barbár fasz!“
De, emberséges és európai, mert emberségesen és európai módón elmagyarázná nekik, mi vár rájuk.
„Németország 4 millió törököt integrált. Tudni fog 1 millió szírt is“
Hát ezeket biztos nem integrálta:
www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2480124/Ein-Staat---zwei-Welten%253F#/beitrag/video/2480124/Ein-Staat---zwei-Welten%253F
www.youtube.com/watch?v=FJsgjelIeO8
Ha pedig megkérdezed egy német városban az orvosokat és a nővéreket, akkor el fogják mondani, hogy a muzulmán betegek többsége mindenért nyavalyog és azon spekulál, hogy hogy minél hamarabb betegszabadságot kapjanak, míg a németek többsége tényleg csak akkor kér, ha ez objektíve indokolt.
„A két hivatkozásod nem becslés, nem adat, hanem valakiknek az elfogult véleménye, ami hasra csapáson alapul“
Ha a Nato főtitkárnak „elfogult a véleménye, ami hasra csapáson alapul“, akkor ez azt jelenti, hogy Magyarország szép kis társaságnak a tagja.
Orbán és az EU között a napokban két nagy témában van véleménykülönbség, amely két kérdésben Orbán homlokegyenest ellenkező elvek szerint hablatyol, ami önellentmondásos. Az első kérdés, hogy míg Orbán a szír menekültkérdésre akarja kenni a terrorizmust, addig az EU…..
betamàs 2015.11.26 01:15:06
Ha te mondod, akkor mazsolázok:

journalistenwatch.com/cms/die-tatverdaechtigenzahlen-des-bka-zur-kriminalitaet-von-asylbewerbern-im-jahr-2014/

2014-ben 53.890 menekültkérő gyanusított esetében folytatott a rendőrség eljárást
Ha ebből kivonják az ... izé "külföldszpecifikus" esetek számát, akkor marad 38.119.
2014 végén összesen 226.191 menedékkérő tartózkodott Németországban.

Ugyanebben az évben Németországban összesen 2.149.504 gyanúsított ellen nyomoztak:
de.statista.com/themen/94/kriminalitaet/
Németország lakosságszáma ezen év végén 81,2 millió:
de.statista.com/statistik/daten/studie/2861/umfrage/entwicklung-der-gesamtbevoelkerung-deutschlands/

Ha a fenti adatokat vesszük figyelembe, akkor a következő következtetések vonhatók le 2014-re vonatkozóan:

A bűnözési arány a menedékkérők soraiban 23%, a külföldi izé nélkül 16,85%.
A teljes lakosság körében a bűnözési arány 2,64%. Ha kivonjuk a külf.spec számot (15.771), az összgyanusítottszámból, akkor marad 2.133.733 és az arány így 2,62%
Ha csak a nem menedékkérő lakosságot (80.973.809) vesszük figyelembe, és ezen csoportból kikerülő gyanúsítottak számát (2.095.614), akkor a helyiek körében az arány 2,58%.
A teljes lakosságnak a menekültkérők 2014 végén 0,27%-át tették ki, míg az összes gyanúsítottnak a 2,50%-át. Levonva mind a két gyanúsítottszámból a külf.spec számot, 1,78 % az arány.

Ha egy másik szempontot, a bűncselekmények arányát nézzük, akkor a menedékkérők állítólag 7,5%-át követték el a bűncselekményeknek Németországban 2014-ben:
www.shortnews.de/id/1165202/bundeskriminalamt-anteil-von-asylbewerbern-an-straftaten-hat-sich-verdoppelt
www.presseportal.de/pm/30621/3080198

Ami 2015-öt illeti, az egyik cikkben megtalálható a belügyminiszternek az a nyilatkozata, amely szerint a menekültek a bűnözők között nincsenek felülreprezentálva. Az adatok amelyekre ezt a kijelentést alapozza nem találhatók meg egyik cikkben sem. Persze, ettől még igaza is lehet, de a 2014-es adatokat figyelembe véve, erős kétségeim vannak effelől.
betamàs 2015.11.26 18:26:28
"az is szerepel az egyik cikkben, hogy. a BKA a bűnügyeknél valójában nem a "menedékkérő", hanem "bevándorolt" megjelölést használja"
Az általad (!!!) megadott cikkben a menedékkérők megnevezés szerepel úgy az összes menedékkérőre nézve, mint a menedékkérő gyanúsítottra nézve:
journalistenwatch.com/cms/die-tatverdaechtigenzahlen-des-bka-zur-kriminalitaet-von-asylbewerbern-im-jahr-2014/

"ennek az összehasonlításnak az eredménye az, hogy a menedékkérők között kisebb arányban nőtt a bánesetek száma, mint amennyivel a menedékkérők száma nőtt. az is kiderül, hogy a szíriaiak és irakiak nem annyira bűnözők, mint a koszovóiak, balkánok. ez utóbbiakat ugye Németország elkezdte visszatoloncolni."
Eredményt úgy látszik sokan mondanak, de adatokat nemigazán.

Egyébként az általad legutóbb idézett cikkben az is szerepel, hogy:
"Lediglich zwölf Länder haben zum Stichtag Zahlen an das BKA geliefert, es könnten mithin nur "Trendaussagen" abgeleitet werden, "Unschärfen" seien "gegenwärtig unvermeidlich".
Ennyit a BKA tanulmány megbízhatóságáról.
www.tagesschau.de/inland/fluechtlinge-kriminalitaet-101.html

"egyébként az sem jogos, hogy a gyanusítottak számát hasonlítod össze. általában a német bűnesetek jelentős része nyilván olyan, hogy nincs gyanusított, mert ha valaki betör Hamburgban egy laksába, akkor az akárhonnan is jöhetett. ezzel szemben a menedékszálláson elkövetett bűntényeknél valószínűleg inkább van gyanusított.-"
Én azokkal az adatokkal főzök, amelyek rendelkezésre állnak, és amelyekre a linkek révén többnyire te is utaltál.

"azt is megállapítják, hogy a bűnesetek nagy részét nem külső személy ellen követik el, hanem egymás között."
A bűncselekmény, az bűncselekmény, amely rendőrség közbelépését, ezáltal idejének erre való fordítását teszi szükségessé.
Orbán Viktor aljasul kihasználja a párizsi terrortámadásokat: hazudott a parlamenti beszédében, és az M1-en is, ahol riportot készítettek vele, és természetesen alákérdeztek, egy kritikus kérdést nem szegeztek neki, hanem teljes nyelvbedobással asszisztáltak…..
Pár évvel ezelőtt Anders Breiviket és Orbán Viktort hasonlítottam össze "Két bornírt keresztes lovag: Orbán Viktor és Anders Breivik" címmel. A mostani címben Breivik lemaradt, mert ő már jó helyen van. Orbán sajnos még nincs. A terrorista és a diktátor is jobboldali, keresztény…..
betamàs 2015.10.21 20:18:13
1) De van. Mivel a határ nem volt lezárva, felmerült a megalapozott gyanú, hogy a sofőr a határon át hozta őket.
2) Én nem látom miért lenne súlyosabb egy bűncselekménynél.
3) miért, te voltál?
Én látom a hirekből, hogy mi folyik ott.
4) "a magyar kormány hetekig szándékosan magára hagyta a menekülteket a pályaudvaroknál, és, hogy ilyen helyzet Németországban nem fordult elő"
A magyar kormány ott tényleg hibázott, hogy nem tájékoztatta őket, melyik vonatra kell felülni és hol kell átszállni, ahhoz, hogy a menekülttáborokba eljussanak, Németország viszont több menekülttáborban hagyta magukra őket, azáltal, hogy nem előzi meg az összecsapásokat, az emberi méltóság megsértését, és magukat a menhelyeket sem védi meg a tűzgyújtásoktól. Igaz, szerencsére csak üres menhelyeket gyújtottak fel, de ezáltal késleltették a létesitmények rendeltetésszerű átadását és furcsa módon a német rendvédelmi szervek nem tanultak az azelőtti esetekből.
5) "kvóták is olyanok, hogy meghatározott számokról volt szó, és egyezkedtek arról, hogy mennyi legyen" De nem volt olyan garancia, hogy ennyit és többet nem.
"Orbán, ha jól emlékszem, nem tett felajánlást."
De nem is született megegyezés arról, hogy elsősorban ezen az alapon fogadják be az EU, vagy a világ országai a menekülteket, mintahogy, ha jól tudom, arról sem született döntés, vagy legalábbis nem lépett életbe, hogy az EU-n kivül válasszák el a menekülőket a gazdasági bevándorlóktól.
A kontingenseknek, mint emlitettem, az egyik jellemzője az, hogy az országok szabadon döntenek.
A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, induljon nemzeti konzultáció a megélhetési bevándorlásról – közölte a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján, a Mezőkövesdre kihelyezett Fidesz-KDNP-frakcióülés után. Rogán Antal tájékoztatása szerint a mezőkövesdi…..
betamàs 2015.02.07 15:38:01
@HaFr: Attól függetlenül, hogy a menekültek milyen célból érkeznek, ha jogtalanul lépik át a határt, illetve tartózkódnak Magyarországon, akkor az az államnak egy problémát jelent, amelyet kezelnie kell, humán és pénzügyi erőforrások igénybe vételével . Igen vannak sokan, akik tovább akarnak állni, csakhogy Magyarország különböző (akár nemzetközi) jogszabályok miatt nem engedheti meg, hogy aki az országhatárt jogellenesen átlépte, az ugyanolyan jogellenesen még egyszer átlépje (lásd koszovóiak a bécsi vonaton).
A magyar etnikum megőrzése önmagában nincs fenyegetve, olyan értelemben, hogy nem fenyegeti az a veszély, hogy eltűnjön, az aránya viszont csökken.
betamàs 2015.02.07 16:04:21
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Elsősorban nem a fináncoknak kell dolgozni, hanem a rendvédelmi és idegenrendészeti szerveknek. Az önmagában nem baj, hogy dolgozni kell, hanem az, hogy az ő többletmunkájukat a magyar adófizetők fizetik meg.
Orbán Viktor pályának morális kacskaringói között bőven helye lesz az újabb fordulatnak! Magyarország valaha volt leggerinctelenebb miniszterelnökét, Orbán Viktort keresi fel Angela Merkel Németország kancellárja, az Amerika Egyesült Államok európai helytartója holnap.…..
Titkos román focilobbi? Az UEFA-ba befészkelődött Hungária krt-i tudjukkik láthatatlan légiói? Városokat szétverő IQ fighterektől kezdve a mandiner főszerkesztőjéig mindenki Nemzetközi Méretű Nagy Magyarellenes Erőkről beszél. A dotoho szokás szerint kipukkaszt egy újabb…..
Kövér László nem tök hülye.  Van valamiféle becsületkódexe is, de azért mégis az a helyzet, hogy már középtávolról nézve is egy elbaszott nagybajuszú munkásőr a magyar parlament házelnöke. Egy igaz keményvonalas kommer, akitől a strassburgi bíróságnak kell megvédenie a…..
A kárpátaljai magyarság 2002 óta nem tud esélyes magyar jelöltre szavazni, mivel a korábban Beregszász központú, 180 ezer fős magyar többségű választókerületet úgy bombázták szét, hogy az őshonos kisebbségnek sehol ne legyen meg a többsége. A mostani lépés nem csak…..
A bizarrnál szalonképesebb szót nem sikerült találnom nekem sem a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervére, amelynek nyilvánosságra hozatala idején már feltettem magamban a kérdést: vajon mennyi idő telik el addig, amíg a kormány ráharap, érdekesnek és…..
Elmentem ma orvoshoz...igen, ez már önmagában csoda, de most nem ez a lényeg. Beutalt ultrahangra, leballagtam időpontot kérni. Azt mondták, hogy augusztus 15-éig betelt minden időpont, későbbre pedig még nem adnak. Megkérdeztem, mi az oka annak, hogy ennyire telített, nem tudom…..
betamàs 2014.06.03 02:01:58
Kedves Olvasóm! Az is, aki bejegyzésről bejegyzésre, a kis magyar közéletünk történéseivel kapcsolatos véleményalkotás minket közös nevezőre hozó gondolataival felvértezve követi az írásaimat, és az is, aki a minket elválasztó nézetkülönbségek birtokában, az építő…..
Karel Kramar óta nem látott Európa még egy olyan őrült gondolatot, mint amelyet Vlagyimir Zsirinovszkij megfogalmazott az ukrán helyzet rendezésére. Mint ismeretes, az akkori csehszlovák miniszterelnök pánszláv érzelmekből vezérelve nagyvonalú tervezettel állt elő, melynek…..
betamás Diszkrimináció a neten 2014.03.20 15:41:53
Közintézmények honlapjai Egyes közintézmények honlapjairól hinányzó magyar nyelvű közérdekű információkkal kapcsolatban az Országos Diszkrimináció Ellenes Tanács Igazgatótanácsának 223/11.07.2012-es Határozata megállapitotta, hogy több közintézmény (önkormányzati…..