Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hesslerezredes-halálazötvenórára

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bolondok napjáról maradt itt a hír: az állam újabb 2,5 mlliárd forintnyi tőkeemeléssel reagált a magyar légitársaság siralmas helyzetére. Nem ez az első állami beavatkozás: a Malév legmodernebb kori történelme során szinte mindig ilyenekre szorult. A Malév ugye 2007…..
Az egykor polgári konzervatív lap, zsidózik, pedofillozza politikai ellenfeleit, és pszichiáterhez küldené a neki nem tetsző politikusokat a Facebookon. ..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.07 16:32:34
@weisz manfréd huba: a két halmaz elemeinek nagyrésze közös halmazt képez - ez nem faszság, ez statisztika, egyszerű népi tapasztalaton alapuló statisztika. Mindkét halmazban vannak elemek, amelyek a közös halmazba nem tartoznak bele. Teller Ede és még páran csak a kivételt képezik/képezték, akik a szabályt erősí/tik/tették.
Persze amíg az van, hogyha valaki elkezd egy "zs"-hanggal kezdődő szót kimondani, máris bekattan az "antiszermita-relé", addig nincs itt miről beszélni.
Faszságnak minősíteni, amit írtam: az volt faszság.
Na szeva.
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.06 15:29:31
@Cpt. Flint: köztörvényes zsiványokra gondolok és nem politikai felhasználásra.
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.07 16:13:55
@Akitlosz: annyiban a laktanya őrzést tegyük helyre, hogy legjobb tudomásom szerint az amerikai hadsereg laktanyáit sem a katonák őrzik, abból a józan megfontolásból, hogy a kiképzett hivatásos katona sokkal nagyobb értéket képez ahhoz képest, hogy idegőrlő, amúgy nagyrészt tétlenségre ítélt őrködésben fecsérelje az erejét, azaz a hadrafoghatóságát - mert persze a hadrafoghatóság az amerikai hadseregben valóban konkrét és közvetlen harckészséget és képességet jelent!

Szerintem a legokosabb és leggazdaságosabb az lenne, ha a tábornoki kar részére felállítanánk egy jó nagy terepasztalt, adnánk nekik egy csomó játékkatonát, játékágyút, oszt' játszanak háborúsdit doszt.
Hát a FIDESZ véleménye ebben a kérdésben leginkább attól függ, hogy milyen évet írunk...2008: A Fidesz azonnali lépéseket vár a kormánytól az energia- és az élelmiszerárak növekedésével szemben, és úgy véli, van mozgástér a benzin jövedéki adójának csökkentésére -…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.06 15:23:09
@loláb: minden ellenkező híreszteléssel szemben Budapesten a tömegközlekedés egész jó. A benzináremelkedéssel egyidejűleg csökkenteni kellene a BKV havi bérlet árát, hogy minél többen szokjanak át/vissza a BKV-ra.
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.06 13:46:50
@a szív fészkei: hát tudod 2006 október 23-án mintha nem ezt láttam volna, mármint, hogy a szocik nem vertek volna szét fidesz és kapcsolt részei tüntetést, meg említhetném még 2007.március 15-ét is, de mindegy.
H. Ágnes szerint: nóvan vaz sat! nóvan vaz torcsörd! (Hogy ilyen kiejtéssel mit és hogyan oktatott ez a nő az USA-ban?)
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.06 14:48:19
@Tóta W. Árpád: na Árpi helyben vagyunk.
Miért kell ez? Teller Ede mi volt? Óriás zsidó és/vagy törpe magyar? Mert magyarnak (is) tartotta magát, akkor most mi, ez most hogy, és miért, az isten szerelmére, miért???? Nekem a "bölcs rabbi" tényleg bölcset, bölcs embert jelent, pedig nem vagyok - tudtommal - zsidó. Abban azért csak lehet valami spiritusz, hogy egy nép saccperkábé 1000 évig fenn tudott maradni olyan népek tömegében, akik finoman szólva nem kedvelték, és nyelveik is alapvetően különböznek ennek a népnek a nyelvétől.
A magyar népről beszélek, persze.
A törpe óriásokról, barátom.
Mandiner blog Az ingatlanos 2011.04.01 12:01:00
  Különös szakma. Akinek már van néhány lakásfelkutatásra fordított kilométer a lábában, be tudja tájolni a szakma követelményeit és sarokpontjait.   Saját tapasztalatom szerint az tekinthető ingatlanosnak, aki hivatásszerűen fikázza az eladásra váró lakásodat,…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.05 14:39:56
@kétbetűs: szívemből szóltál barátom, annyit tennék hozzá kérdésként a blog írója felé: és ugye kegyednek magának tetszik nyírnia a haját, meg magának tetszik szerelni a kocsiját, meg magának tetszik.... és még sorolhatnám. Persze egy bizonyos életkor elérésével mindenki, háztartási szerelő (valójában Mekk-Mester!) lesz, meg jogász, meg közgazdász, meg belgyógyász, meg a témánál maradva: ingatlanos, persze hogy persze!
Én azért mégis inkább fodrásszal nyíratom a hajam, a kocsit is inkább szerelőhöz viszem (már amíg megvan még az autó?), ha fáj a hasam elmegyek a körzeti dokihoz, nem sorolom.
És tudomásul veszem, hogy mindennek és mindenkinek ára van!
Az a gond, hogy ezt az árat az ingatlanossal kapcsolatban senki nem akarja elfogadni, tudomásul venni, vagy ha igen, akkor meg mocsok módon sokallja.
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.06 12:42:39
@Circus: Kedves Kollégám el vagyunk itt magunkban, mindazonáltal minden szavaddal egyetértek, úgyhogy cáfolat?: O, azaz nulla.

Azon már magam is gondolkodtam, hogy mi lenne, ha olyan felület nyílna internetileg, ahol mindent feltehet a hirdető (bocs, ha már van ilyen, akkor nyilván a spanyolviaszk újrafelfedezése az ötletem), pontos címmel együtt akár ingyért is, legfeljebb tele lenne nyomva a felület reklámokkal - ebből élne a felület/honlap működtetője, és a hirdetés csak akkor lenne részleteiben megtekinthető, ha előbb megnézi a reklámot az érdeklődő - szóval, hogy ilyen esetben tényleg nem kellene ingatlanos közvetítő, azaz KÖZVETÍTŐ, jól látom én ezt, vagy tévedek?
Mert nem akarom én a fát fűrészelni magam/magunk alatt, de ki az a barom, aki élvezi a hideghívást és azon belül az 50.elküldést melegebb éghajlatra....
Meg leszünk mentve, ha beledöglünk akkor is. Jön a nagy devizahiteleseket mentő mentőcsomag.Nincs is ezzel semmi probléma, hiszen a magyar röghöz kötöttség alapja a saját lakás, családi ház, aminek az értéke magyar viszonyok között egy élet munkája. Ezt viszont mindenki…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.04.04 17:09:24
@Avatar: az Államnak arra van pénze, amire pénzt akar adni. Ha a bankoknak volt pénzük behitelezni olyan lakásvásárlásokat és lakásvásárlókat, mint amilyenek, és akik most csődben vannak, nos akkor a bankok is szívnak majd.
Mert lehet árverezni - ha nincs kereslet, a lakás úgyis csak szarér-húgyér fog elmenni, ha egyáltalán.
MOst végre a sok hülye ember, aki az ingatlanban vallásos hittel hitt, rá kell döbbenjen, hogy az ingatlan sem más, mint egy kiló krumpli a piacon!
Kereslet és kínálat függvénye az értéke, sőt rosszabb, mert krumpli mindenképpen kell a másnapi túléléshez, de lakás nem feltétlenül - a hídalja is véd az eső ellen...
Komolyra fordítva a szót: az ingatlan értéke is abszolút RELATÍV, sőt, egyes esetekben akár nullához is konvergálhat.
Nézzétek meg a kb.140 Pesthidegkút-i nagyértékű 100 milla feletti hirdetéseket: azok az ingatlanok ezon áron gyakorlatilag ELADHATATLANOK!! most.
Hát ezért lehet és kell megvalósítani, amit mondtam.
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) itt, harmadik részét (középkori nagyhatalmiság) itt, negyedik részét (örök vereség) itt, ötödik részét (Habsburg elnyomás) itt, hatodik részét (nemzetállam) pedig itt olvashatod, a…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.18 16:23:46
Moldova György írja egy helyütt a második világháború alatt a polgár ember/civil kurázsiról:
"- Mit tett maga a háború ellen?
kérdezik a vidéki tűzoltó zenekar vezetőjét.
- Kérem, amikor vitték a frontra a katonákat, és a vasútállomáson búcsúztattuk őket, akkor két ütemmel lassabban vezényeltem a zenét, hogy minél később induljanak a frontra..."

Ennyit lehet elvárni bárhol, bármikor, bármely nemzet átlagpolgárától.

Ebből következik, hogy nem érdemes mentegetőzni, mert nem érdemes kollektíven vádolni sem.

Ehhez képest ez a nép, tehát a magyar, ezt a maximális elvárhatóságot a történelme során - más népekhez képest mindenképpen - többször is átlépte.

A deportálás pedig - akár tetszik, akár nem - a történelem során, az idő előrehaladátval egyre inkább esztétikai kérdés (is) lesz - ha túl sokat emlegetik, akkor gúnyba fullad, mert - és ez is történelmi vastörvény - "az emberiség mindig röhögve búcsúzik a múltjától" (K. Marx).

Tehát ha én zsidó lennék, mint ahogy nem vagyok, akkor biztosan sokkal kevesebbszer emlegetném a deportálásokat, és attól különösen óvakodnék, hogy olyan nemzedékek orra alá dörgöljem a nagyanyáim, dédnagyapáim nyomorát, amely nemzedékek akkor, amikor ezek az események történtek, még kéjes álom formájában sem léteztek, márpedig a ma együtt élő nemzedékek 98%-a a háború befejezésekor legfeljebb ha 10 éves gyerek volt, de túlnyomórészük meg ráadásul bőven a háború után született.

Tehát nincs miért mosakodnunk, bocsánatot kérnünk, szégyenkeznünk - mi, mai magyarok a múlt, mármint a cikk szerinti múlt egyetlen részletében sem vagyunk semmilyen mértékig sem bűnösök, vétkesek, vagy tettestársak.
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.18 16:27:11
@hesslerezredes-halálazötvenórára: amikor az elvárhatóság túllépéséről szólok, akkor ez alatt azt értem, hogy a magyar a szabadságharcaival, forradalmaival mindenképpen többször is többet próbált tenni, mint akármelyik nép, akár csak itt a környékünkön is a szabadságért, emberségért és igenis az emberiségért.
Tomcat már megint telefon-betyárkodott ...  megnézték, hogy "elég-e néhány kamu telefonhívás ahhoz, hogy "felelős" politikusok országos sajtótájékoztatót hívjanak össze és bármilyen pánikkeltő rémhírt tényként közöljenek a lakossággal?"…..
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.16 15:27:22
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: tekintve, hogy '45-ben a Magyar Kommunista Párt simán átigazolta tagjai sorába az ún "kisnyilasokat" ("nekünk is csak egy csőcselékünk van"-alapon) még az sincs kizárva, hogy ugyanazok működtették a nagy "F"-et (azaz, a többiek kedvéért, azt hogy a szülők fizikai dolgozók, tehát gyermekük előnyt kellett élvezzen az egyetemi/főiskolai felvételeknél). Amúgy a kádári Anyag és Árhivatal elnöke - sajnos a neve nem jut eszembe - Szálasi gazdasági főtanácsadója volt, valami Béla kersztnevű figura.
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.16 15:28:35
@Bathory: barátom a magyar karrier alapkövetelménye:
- lefelé légy éber!
- felfelé meg stréber!
- egyébként meg: héber!
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.16 15:31:35
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: matematikailag a tudományos szocializmus:
azon pontok mértani helye, melyek egyenlő távolságban vannak a tudománytól és a szocializmustól.
Tarlós István március 2-án jelentette be, hogy az egyik, még név nélküli budapesti teret Elvis Presley-ről kívánják elnevezni, és "kérjük, hogy szavazataikkal segítsék a város vezetőit és döntéshozóit abban, hogy eldönthessék; a jövőben Budapest mely közterülete…..
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) itt, harmadik részét (középkori nagyhatalmiság) itt, negyedik részét (örök vereség) itt, ötödik részét (Habsburg elnyomás) pedig itt olvashatod, a hetedik rész pénteken (03.18.)…..
hesslerezredes-halálazötvenórára 2011.03.16 14:57:51
A történelem során sokféle kohéziós, közösségképző elem volt: vallás, jogrendszer, szokások, nyelv, faj, sokszor ezek keveréke, legjobban a nemzet fogalmában összekeverve az előbbiekből egynél több is.
Szerintem a nemzet ma leginkább úgy jelenik meg, mintha egy hadseregről beszélnénk. Azonos vezényleti nyelv (azaz a nemzeti nyelv), kisebb részben eltérő, jobbára azonban azonos szokások, a vallás már némileg eltérhet, de néhol az is egységes - és ez baj: a hadsereg már létében magában hordja a háború, a konfliktus lehetőségét.
A mai nemzetfogalom tehát szerintem megújításra és jelentős tartalmi átdolgozásra szorul.
Ebben a munkában jelentősen le vagyunk maradva éppen mi magyarok, és csak sovány vigasz, hogy a többi nép itt körülöttünk meg még el sem kezdte jószerént.
Ez baj, mert a Kárpát-Medence úgy ahogy van, ahogy kinéz, mondhatni: csak rá kell nézni, adja az összefogásnak nemcsak a lehetőségét, hanem a szükségességét is.
Ha kicsit elgondolkodunk a jövőről, és ha nem zárjuk ki, hogy az EU-nak nevezett államszövetség esetleg talán nem is a nagyon távoli jövőben visszaalakul egy nyugat-európai elit klubbá, nos akkor hirtelen szükség lesz a lokális összefogásra, ami logikusan következik itt a mi fertályunkon, hogy a Kárpát-Medence kell legyen.
Ezért tehette volna meg, és még most is megtehetné az Orbán kormány, hogy a határontúliak részére adott magyar állampolgárságon túl (ami nagyon helyes lépés volt!!!), bevezetne egy - hogy is mondjam - "történelmi magyar állampolgárságot". Ezt azok részére a környező országokban élők részére tenné lehetővé, akik nem magyarok, magyar származásúak, de az őseik a Magyar Királyság Trianonig érvényes határain belüli polgárai voltak valamikor. Ez az állampolgárság nem járna magyar szavazati joggal, de egyébként szabad beutazást, itt-tartózkodást biztosítana részükre, és a magyarság felvállalása mellett akár letelepedést is.
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) pedig itt olvashatod, a negyedik rész pénteken (03.11.) következik. Ha a nemzet történelme azonos az ország történelmével, akkor a képlet egyszerű: hatalmas, erős ország egyenlő…..