Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S.K.

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Jackson testi-lelki nyomorult volt. - vallotta meg Conrad Murray, amerikai orvos a betegéről azután, hogy szabadlábra helyezték a popkirály 2009-ben történt feltételezett megölése miatt. Murray az ausztrál Channel Nine tv-adónak adott exkluzív interjújában mesélt sokkoló…..
S.K. 2013.11.27 17:24:20
@SmittyB: Szeretem az ilyen összeesküvés-elmélet-szerű "érveket". Viccesek. :)

Senki nem mondta, hogy az amerikai bíróságok szentek és sérthetetlenek. Csak azt kérdeztem, hogy hogy mondasz véleményt egy olyan bírósági eljárásról és a végeredményéről, aminek nem is ismered a részleteit? De még a szereplőit sem, amint arról most tanúbizonyságot adtál.

Megvesztegetett ügyészekről és bírákról beszélsz. Tom Sneddont, a kerületi ügyészt azzal vádolni, hogy Jackson irányában lett volna elfogult elég vicces, ismerve kettejük viszonyát...

De hát mit strapálom magam. Neked nem fontos tudni az ügy részleteiről ahhoz, hogy kimondj valaki felől egy ítéletet. Te "tudod". Amúgy séróból. A tényektől is függetlenítve magad. :)

A matekodat ezek után nyugodtan a hajadra kenheted.
S.K. 2013.11.27 17:40:45
@s: Egy bíróság is passzolhat. Mert valóban van olyan, hogy egy bíróság nem tud dönteni. Ilyenkor pedig egyszerűen nem születik döntés, ún. "hung jury" van. MJ esetében erről szó sem volt, minden esküdt az összes vádpontban nem bűnös ítéletet hozott.

Természetesen történhetnek tévedések. A bíróság nem tévedhetetlen, ezt senki nem is állította. De ha véleményt alkotsz egy bírósági ítéletről, akkor azt úgy tedd, hogy tájékozódsz előbb róla. Nem gondolod, hogy ez így fair? Nem gondolod továbbá, hogy egy olyan ember, aki áttekintette az ügyet, ismeri az ügy részleteit, az mégiscsak nagyobb valószínűséggel alkot helyes ítéletet egy ügyről, mint egy olyan, aki nem?

"Tehát ha létezik is objektív igazság, mi addig nem fogunk a közelébe kerülni, ameddig nem látjuk át a dolgokat. Számunkra az igazság mindig csak annyi, amennyit a világról éppen gondolunk."

Én úgy gondolom, hogy ez jelen esetben inkább rád vonatkozik. Mert te vagy az, aki úgy alakította ki a maga kis szubjektív igazságát, hogy nem vagy tisztában az ügy részleteivel. Én többet tudok erről az ügyről, egyszerűen mert érdekelt, mert kutattam. Természetesen én sem vagyok tévedhetetlen, de én meg tudom indokolni konkrét tényekkel alátámasztva, hogy miért gondolom úgy, ahogy. Nem csupán egy "érzésre" alapozok. Alapvetően racionális ember vagyok, így szeretem körbejárni a dolgokat, mielőtt véleményt alkotok. Pláne ha egy ember verbális megkövezéséről van szó.
S.K. 2013.11.27 17:44:51
@SmittyB: Bíróság előtt bizonyított tény, hogy a vád tanúinak nagy része olyan ember volt, akit lefizetett a bulvármédia és korábban is tanúzott már hamisan más ügyekben. Innentől kezdve ez nem összeesküvés elmélet, hanem tény.
Brian May megerősítette, hogy minden akadály elgördült az elől, hogy a Michael Jackson-hagyatékban rejtőzködő pár, Freddie Mercuryval közösen írt duett kiadásra kerüljön. A Queen gitárosa elmondta, hogy Jackson örökösei áldásukat adták arra, hogy jövőre ezek a soha nem…..
S.K. 2011.11.24 17:45:54
S.K. 2011.11.24 17:50:01
@Interstellar Overdrive:

Három számról van sző:

"There must be more to life than this"
"State of Schock"
"Victory"

Az első kettő demója fent van a YouTube-on, de a Victory az nincs. Egyébként a "There must be more to life than this"-t Freddie felvette egyedül a "Mr. Bad Guy" c. albumára, míg a "State of Schock"-ot Michael végül Mick Jaggerrel énekelte el a Jacksons "Victory" c. albumán. A YouTube-on hallható "There must be more to life than this" egyébként rajongói kreálmány: Freddie album verziójából és Michael demójából szerkesztették össze. Gondolom ha profi stúdióban csinálják majd meg Brian May-ék, akkor az hozzá fog tenni a produkcióhoz.
Az egyik legtökéletesebb dal ma 20 éves. A grunge, az alternatív rock, a pop punk himnusza, mely egészen pontosan a Hey Jude-ot követi minden idők 500 legnagyobb dalának listáján (legalábbis a Rolling Stone magazin szerint).A dal legnagyobb erejét szerintem az jelzi, hogy mindegy, hogy…..
Szekuláris Figyelő Bekebelezés 2011.07.14 10:56:00
Az önkormányzatok több, mint 80 intézményt átadnak az egyházaknak, amelyek jelenleg 557 oktatási intézményt működtetnek. A legtöbbet a katolikusok kapják. A Népszabadság a Pedagógusok Szakszervezetére hivatkozva 88 olyan önkormányzatról tud, amely ily módon óhajt megszabadulni…..
Pakisztánban állami törvény tiltja az istenkáromlást, és ez persze nemcsak a más vallásúakat sújtja, hanem a muszlimokat is – legutóbb azért marasztaltak el egy muszlimot, mert egy koránverssel díszített naptárlapot dobott ki, egy másikat pedig azért, mert kidobott egy…..
Pénteken négy kereszténydemokrata honpapi benyújtotta az új, kétharmados (newspeechben sarkalatos) egyházügyi törvénytervezetet. Aki nem akarja végignyálazni a 37 oldalas irományt, annak itt a lényeg: - A vallásszabadságból továbbra kimarad a vallástól való szabadság, mint jog…..
Vikram Gandhi amerikai filmes gurunak állt, hogy kísérleti filmet készítsen. Létrejött belőle egy dokumentumfilm a vallás kialakulásáról - az önjelölt gururól kiderült, ugyanúgy működik, mint az "igazi". A tréler: ..
Szekuláris Figyelő Afilatelisták 2011.06.08 05:26:00
Egy kis videó az arrogáns ateistákról és arról, miért vannak ateista egyesületek. Angolul tudóknak érdemes végighallgatniuk! ..
S.K. 2011.06.08 11:20:26
Időnként felütik a fejüket a mindenféle csodás gyógyulásokról szóló hírek. Most persze a katolikus egyház feje, II. János Pál boldoggá avatása kapcsán, hiszen az ilyesmihez igazolni kell egy csodát (a következő lépéshez, a szentté avatáshoz kettőt kell felmutatni). Akadt is…..
S.K. 2011.05.14 18:49:31
@ sajnos_kacat

Én pedig ezt a filmet ajánlom figyelmedbe:
ateistanaplo.wordpress.com/2011/04/30/derren-brown-filmje-a-csodakat-arulokrol/

A rövidebb lábas trükk igen régi-régi trükk! Ebben a filmnben többször eljátszák. A végén (1:11:30 körül) még a film egyik készítőjével is. LOL! 0:22-nél a magyarázat, hogy hogy működik a dolog. ;)
S.K. 2011.05.14 18:59:01
Ami pedig személy szerint A.A. Allent illeti, itt olvashatsz róla: en.wikipedia.org/wiki/A._A._Allen

Egy trükkös bűvész volt, csakúgy, mint a többi hit gyógyító ;)

"Few of his supposed miracles ever underwent "scrutiny of physicians" and at his revivals in small print his disclaimer read: "A. A. Allen Revivals, Inc. assumes no legal responsibility for the veracity of any such report."[4] Furthermore according to The Encyclopedia of American Religions, Allen did not like press coverage and "resulted in his hiring of 'goon squads' to punch out anyone who showed up for Allen's tent revivals with a notepad or camera."[7]

According to Stewart trickery was common for faith healers:

Eventually, most of the evangelists had wheelchairs available for people who had bad backs and couldn't stand in a healing line for hours. But when the evangelist got to them and pulled them up out of the wheelchair, some in the audience thought they were walking for the first time or that they had come to the revival in that wheelchair.[8]"
Szekuláris Figyelő A brit példa 2011.04.05 15:37:00
Ha már az etikaoktatás kérdéskörénél tartunk: Angliában "Religious education" címszó alatt a gyerekek amolyan összehasonlító vallástant tanulnak. Lancashire-ben most sikerült betenni a helyi tantervbe a felekezeten kívüliséget - ezentúl tehát a gyerekek nemcsak azt…..
Szekuláris Figyelő Elitegyházak 2011.04.04 23:56:00
Volt már szó arról, hogy Szászfalvi László egyházügyi államtitkár szerint egyenlő és egyenlőbb egyházak lesznek. A legfrissebb hírek szerint három kategóriában osztanák majd az előjogokat: lesznek történelmi egyházak, elismert egyházak és vallási egyesületek.…..
Amiben pl. az a jó, hogy nekem most nem kell írnom a szaúdi nők 7 pontjáról :-). Olvassátok S.K.-t is: ateistanaplo.wordpress.com/..
S.K. 2011.03.27 10:53:42
Ne felejtsetek el nyilatkozni adótok második ("egyházi") 1%-áról (akár magatok készítitek az adóbevallást, akár a munkáltató teszi). Az idén egyetlen nem egyházi célra lehet felajánlani az adót (Nemzeti Tehetség program), ennek technikai száma: 1823.Ha nem nyilatkozol,…..
Szekuláris Figyelő A feloldás 2011.03.06 07:28:00
Örülök, hogy a tisztelt nagyérdeműt ennyire megmozgató témát sikerült találnom :-). Szóval akkor hivatalosan is bejelentem - taraa - a hétfői kérdés feloldását, ahogy azt az igen szorgalmas T. Kommentezők már ki is derítették: A jedik. Többen vannak, mint a zsidók és a…..
S.K. 2011.03.10 20:33:12
Ezek a fundik a május 21-i világvégére készülnek:
edition.cnn.com/2011/LIVING/03/06/judgment.day.caravan/index.html

Nevetnék, ha nem lenne annyira tragikomikus. Különösen ez a rész:

"Arianna Ramrajie, of Ocala, Florida, has one she'd like to share.

On May 21, the sun will "turn red like blood," the Earth will open up, bodies will be strewn about and "some people will die for eternity," she says.

"It scares me a little bit because some people are going to die, and I think I'm one of them," she adds. "I'm trying to do good things, but I'm afraid I'm doing something bad."

Arianna is 7, after all, and being good all the time cannot be easy. Her father stands next to her, nodding his approval."

Egy 7 éves gyereket azzal rémisztgetni, hogy pár hónap múlva meg fog halni. Komolyan mondom ezt büntetném.