Regisztráció Blogot indítok
Adatok
undor

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Mt!   Olvastam 2012. 02.16. i írásukat melyben azt a tájékoztatást adták egy biztonsági őrnek, hogy 12 óra 40 percet kell ledolgoznia.  Én közalkalmazottként csoportvezető vagyok és a beosztottaim ugyancsak 12 órás műszakban dolgoznak.  Tűzvédelmi…..
undor 2014.01.29 22:13:35
@egy igazi barom vagy mária: Ja látom most már, ezt tényleg elnéztem. Bár szerintem a történet nem a vejéről szól, hanem vele egy hasonló beosztású másik területi képviselőről. De ebben ezzel együtt is igazad van, itt valóban a munkavállaló (illetve szigorúan véve a történetben szereplő túlórázó munkavállaló kollégájának a vezető beosztású apósa/anyósa) panaszkodik a helyzet miatt.

Az eredeti kérdéssel nekem nem is az a problémám, hogy nem dolgozás helyett lett megtartva az oktatás, hanem az, hogy túllépték a törvényi keretek között engedélyezett 12 órát. Én például nem szeretném, ha olyan orvos/nővér látna el, vagy olyan biztonsági őr vigyázna a dolgaimra/biztonságomra, akinek nem jut ideje pihenésre.

Továbbra is hangsúlyoznám, az a baj itt, hogy van egy törvény, amit nem tartott be a munkáltató. Gondolj csak bele fordítva, mi lenne, ha a munkavállaló lelépne 2 órával hamarabb, mert valami elintéznivalója van, amit nem tud máskor megoldani...
undor 2014.01.29 22:37:51
@egy igazi barom vagy mária: Értem, hogy egy patt helyzet ez. De, egyrészt nem törvénytelen munkaidőn kívül tartani az oktatást, csak akkor, ha ez zsinórban többet jelent, mint 12 óra. Arról meg nem a munkavállaló tehet, hogy úgy van beállítva a rendszer, hogy csak akkor működik, ha mindig mindenki 12 órában és 100%-ban ott van. Másrészt meg az a baj azzal, ha ezt a szabályt rugalmasan kezelik, hogy a munkáltató visszaélhet (és sok esetnem vissza is él) vele. Ha az oktatás miatt ott lehet tartani tovább, akkor miért nem lehet egy váratlan plusz munka vagy esetleg még nagyobb haszon reményében dolgoztatni az embert?
Minden esetre a posztoló védelmében elmondom, hogy már azzal is kivételes jóhiszeműségről tett tanúbizonyságot, hogy egyáltalán feltüntette a jelenlétiben a plusz órákat. Sokan ezt nem teszik meg...
undor 2014.01.29 23:05:10
@egy igazi barom vagy mária: Értelem amit mondasz, és azt hiszem, hogy a komment-világban meglehetősen szokatlan módon ebben találhatunk is egy konszenzust. Ha egyszer-egyszer fordul elő, és valóban mindenkinek ez az egyszerűbb és jobb megoldás, akkor teljes mértékben a rugalmasság híve vagyok. Nekem azzal van bajom, ha ebből rendszer lesz, és a munkáltató azt hiszi, hogy teljhatalma van a dolgozók felett és a törvény rá nem vonatkozik.

Sajnos a határt nagyon nehéz meghúzni, és valószínűleg egyénenként máshol van, hogy mi fér bele és mi nem. Minden esetre már nem látom olyan sarkítottan a kérdést. Köszönöm ezt a beszélgetést.
Hajnali 7-kor szálltam fel a napokban a BKV helyi járatára, hogy elkezdjem végre a nyaralásomat, amikor a buszon reggeli nyűglődéseim kellős közepette, jól megérdemelt morgolódásomban majdnem levitte a fejemet egy orbitális nagy baromság (tévhit) két idősebb hölgy előadásában.…..