Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bibó100

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ahogy korábban hírt adtunk róla, kerekasztal-beszélgetést szerveztünk a Szatyor Bárba, mely beszélgetés a Szakkollégium Bibó-olvasószemináriumának utolsó alkalma volt. Az előadók Schlett István, az ELTE-ÁJK professor emeritusa, a Bibó-díj kitüntetettje, Balázs Zoltán a…..
  A Bibó István Szakkollégium, a 2011-2012-es tanév őszi félévében megszervezett Bibó-olvasószeminárium lezárásaként a közönség számára nyitott kávéházi beszélgetést szervez "Egy politikai gondolkodói életmű időtállósága" címmel, mely egyúttal a…..
 2011. október 26-án részt vettünk a Bibó István park avatásán. A Bibó István nevét viselő, Budapest II. kerületében található közterület a Barsi utca és a Bimbó út találkozásánál emelkedik a városrész fölé. Az avatáson Bibó István gyermekei, Tegzes Lászlóné…..
  „A szabadságszerető ember bízik a közösség erejében.” Bibó István (1911–1979) Születésének centenáriumán állíttatta a Bibó István Szakkollégium egykori és jelenlegi tagjainak, barátainak közössége. 2011.     Ez olvasható a Ménesi út 12.…..
  Bibó István 100. születésnapján a Kossuth Rádióban Szakkollégiumunk több tagjával és tanárával készült beszélgetések hangzottak el.       A Vasárnapi újság műsorában ifj. Tóth György készített interjút Pozsár-Szentmiklósy Zoltán igazgatóval,…..
    Bibó István 100. születésnapján délelőtt elhelyeztük a Szakkollégium koszorúját névadónk sírjánál, az Óbudai temetőben 16-os parcellájában, Tar Adrienn és Kesjár Norbert nevelőtanárok, valamint Tiba Márton választmányi elnök és Sulyok Katalin…..
  Augusztus 6-án a leányfalui Faluházán rendeztek egész napos megemlékezést Bibó Istvánról, életéről, munkásságáról. A Magyar Nemzeti Bank bemutatta az ünnepi kiadású 5000 Ft névértékű Bibó-emlékérmet, valamint levetítették a Bibó breviárium c. filmet. A…..
  A Magyar Posta augusztus 5-én mutatta be ünnepi emlékbélyegét Bibó Istvánról. Az ünnepélyes forgalomba bocsátáson ott voltunk mi is, a Magyar Posta Zrt. jóvoltából a Bibó István Szakkollégium is kapott egy tiszteletpéldányt, amely már ki is került az igazgatói iroda…..
  A Bibó István Szakkollégium több hallgatója július 26-án kutatási engedélyt kért az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától, hogy betekinthessenek Bibó Istvánról készített titkos jelentésekbe, illetve a szakkollégiumi mozgalomról készített anonimizált…..
  Hosszabb szünet után ismét jelentkezik a Bibó100 blog, a következő postokban valamiképp összegezni próbálva a centenárium körül a nyár folyamán lezajlott eseményeket.      Május 10 - Flashmob a Kossuth téren     Bibó István halálának…..
Mától az ELTE Bibó István Szakkollégium tagjai által, előadóinkkal Bibó Istvánról készített, mindenki számára érdekes, személyes élményekkel is átszőtt rövid interjúk is olvashatók a Bibó-év blogján.   A jövőben - terveink szerint - folyamatosan bővülő…..
  A bibói gondolatok ébrentartása szándékával és névadónk előtti tiszteletadás jelképeként halála napjára, május 10.-én kedden 18 órai kezdettel flashmobot szervezünk a Kossuth térre. A program a következőképpen alakul:     * 18 órakor felolvassuk…..
 2011. április 7-én (csütörtökön) 18 órakor Huszár Tibor akadémikus, Széchenyi-díjas szociológus, egyetemi tanár látogat a Bibó István Szakkollégiumba (Budapest, XI. ker. Ménesi út 12.), ahol a Bibó-életmű egyik legnagyobb szakértőjeként előadást tart a Szakkollégium…..
Mindenkinek, aki szeretné közelebbről megismerni Bibó István életművét és gondolatait, illetve az esszépályázatra való eredményes munkát elősegítendő, álljon itt néhány link Bibó műveihez és ezek elemzéseihez, melyek kiindulási alapul szolgálhatnak. Minden pályázót…..
A centenáriumi Bibó-év keretében az ELTE Bibó István Szakkollégium "Mit üzen Bibó István a mának?" címmel esszépályázatot hirdet középiskolások, illetve egyetemisták kategóriájában.   Közvetlen célunk, hogy az érdeklődő, fiatal értelmiségiek elmélyedjenek…..
 Dr. Nagy Csongor István a Harkály Díjjal      Beszélgetés Dr. Kiss Gy. Csabával, Dr. M. Kiss Sándorral és Dr. Bíró Zoltánnal       ..
  Köszönjük az érdeklődést mindenkinek, aki részt vett a Bibó-év nyitórendezvényén - bízunk benne, hogy érdekesnek találták a programot és legközelebb is találkozunk. A következőkben néhány, a rendezvényen készült fényképet tekinthetnek…..
  Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a 2011. március 17-én, a Szabadság Kávéházban (1054 Budapest, Aulich u. 8) "Mit üzen Bibó a mának" címmel megrendezésre kerülő beszélgetésre!   A Bibó-évet megnyitó esemény a rendezvénysorozat védnökeinek…..
Örömmel jelenthetjük, hogy a mai naptól elérhető a Bibó-év blogja.   Az Év megrendezésével célunk, hogy méltó emléket állítsunk Bibó Istvánnak, életét és életművét pedig jobban megismertessük az érdeklődő közönséggel; e cél szolgálatára hoztuk létre a…..