Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mazsolaszáj

1 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Huhh, ezer éve nem posztoltam. Bevallom, kicsit meg is untam, meg időm se volt, építgettem a GDP-t, meg el is múltak már azok az idők, amikor egy GIF animáción elborzadunk. Az utóbbi időben azonban egyre többször találkoztam olyan webes megoldásokkal, hogy újra és újra eljutok a…..
Megkaptam recenzióra Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor Budapest a diktatúrák árnyékában című új könyvét. Úgy egészébe véve is tetszik, ám a 35. oldalra jutva olyanba botlottam, amiről úgy éreztem, azonnal ki kell posztolnom - a teljes cikk ráér. Mint írják: "A trianoni…..
mazsolaszáj 2012.07.03 08:54:19
@Anteovin:
Mert erre adnak pénzt.
mazsolaszáj 2012.07.03 09:35:36
@osgood:
ez nem "jelentőség" kérdése, hanem egy jelenség. Ez van.
mazsolaszáj 2012.07.03 14:07:27
@osgood:
Gondolom hasonló alapokról indulunk, úgyhogy én nem okoskodni akarok itt. pH-ban nyilván nem, talaj szerkezetben (podzolosodás) nyilván igen. Egyébként meg mint írtam tök mindegy. Ugyanis ami az eredeti kopár-növényzet (függetlenül attól, hogy elsődleges vagy másodlagos) volt, az bármilyen erdősülésre eltűnik. Triviális. Gond nem is a savanyodással, sokkal inkább a tűzveszéllyel van.
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
mazsolaszáj 2012.02.15 09:41:45
@dr. Ringlósztár: Nagy örömömre szolgál, hogy a nejed ilyen kíválóan, a körülményeknek megfelően (veszélyes üzem)felvértezve vág neki minden nap a közlekedésnek! Az én mellem is dagadna a büszkeségtől, ha ilyen főnökeim lennének, elvégre a cég érdekében mindent (de tényleg mindent) elintéznek.
Jó lehet ott nálatok.
Csak egy kérés: Ha beszélsz a két úriemberrel, kérd már meg, hgy Orsikát egy vezetéstechnikai trénigre is befizessék, ahogy olvasom nem fog ártani
Börtönszleng Luvnya 2012.02.14 09:29:00
Luvnya: prostituált – Voltál te már nővel, Palika? – Hogyne lettem volna? Mi van veled? Semmi? – Tejeltél érte, igazam van? De még a legdzsungálóbb is felárat kért tőled, valljad csak be. – Egyszer kurváztam még 17 évesen, aztán dobtam a témát örökre. – Hú, ez…..
..
Miközben Orbán Viktor forradalmi hevületben értékelte a Nagy Száznapos Menetelést, a csatorna kifejezte véleményét a dologról. Bátor húzás volt, nem mondom. (A képet itt találta Szily kolléga)...
A Blikk szerint Bartha Zsoltot azért zárják börtönbe kis időre, mert az őt alakító Rékasi Károly különböző aloe verás termékeket csempészett a Barátok közt díszletei közé. A Forever Living Products aranyfokozatú, fekete öves lovagja állítólag már amúgy is agyára ment a…..
Belsőség India odavág 2009.09.22 18:00:00
Kicsit untuk már Frankfurtban a grammperkilométeres hófehér autókat. Ennél csak a „nem létező villanyautók” rovat volt borzalmasabb, mert ugye más dolog kiállítani egy példányt, hogy csinos lánykák dugdossák a konnektorba, és más dolog gyártani. Viszont az a cég,…..
mazsolaszáj 2009.09.23 07:53:55
@rato: Kedves Rato.

Sajnos a világ egy olyan, hogy ha valamibe energiát feccölsz, ugyanazt a mennyiségű energiát nem tudod belőle kinyerni (2. főtt étel).
Azaz: elbontani vizet H2-re, meg O2-re legyen X

a keletkezett gázkeverékből visszanyerjető energia X/Z, mert nem csak hő keletkezik ami növeli a gázkeveréked térfogatát (pV=nRT), hanem megy energia a kötés kialakítására (2H2 +O2 =2H2O) is. Azaz bármilyen hatásfokú is a megelőző folyamat, akkor is csak a töredékét tudod kinyerni. Víz esetén sajna a helyzet még rosszabb, mert nem csupán a H-O kötés igen erős, de a két vízmolekula közötti u.n: hidrogén-híd kötést is szét kell bontanod. Azaz: vizet elektrolizálva hidrogént gyártani bénaság. Ezért az iparban is cink és hidrogén-preoxid felhasználásával csinálják.

Javaslat: Olvass, de kritikával (lásd még 2012...)
Na, ez tényleg súlyos. A Reál élelmiszer - vagy, egy boltvezető állítása szerint a beszállítójuk - kézzel, filccel dátumozza át a Túró Rudikat. Ez önmagában is gonosz dolog, de az igazán extrém az benne, hogy nem a napot, hanem a hónapot írják át, konrétan a négyest…..
mazsolaszáj 2009.05.21 14:39:53
@Aropa: Sajna most gipszben a kezem egy BKV sofőr miatt, de 3 hét és Gyugyuval elmegyünk oda vásárolni :)
Sziasztok! Üzleti ügyben jártam Japánban, hol ezt a gyöngyszemet lőttem nektek. A régi amatőr tesztes filmek stílusába jól beleilleszkedne. Üdvözlettel: Gerely Laci Már maga a 205 GTi sem szokványos, na de egy 39625? A külső stílus finom, akár klasszikusnak is mondható (jól…..
comment:com Foci helyett pornó 2009.02.03 07:29:00
A Super Bowl történetének legnagyobb botrányának nevezik azt a 2004-es csöcsvillantást, amit Janet Jackson követett el a félidei koncert közben, pedig az kismiska ahhoz képest, ami Arizona állam Tucson nevű városának lakóival történt: kedvenc csapatuk egyik játékosa végigszaladt…..
mazsolaszáj 2009.02.03 10:57:56
Ritka szerencsésen estek egybe az akciók csütörtökön, egyszerre árulták a fanszőrzetes csirkecombot és a zöld pörkölthúst. Aki a harmadik specialitásra is kiváncsi, alant kielégítheti a vágyait, ott olvasható Kis Balázs vonatkozó levele is.Kedves környékbeli Barátaim,…..
Hülyegyerekből minden napra jut legalább egy az utakon is, Tamás a buszról nézte végig, ahogy egy ilyen díszpinty fellökött egy idős hölgyet, majd mint aki jól végezte dolgát, távozott. Volna, ha a busz nem érte volna be a pirosnál, hogy nagy egyetértésben neveljék meg a kis…..
mazsolaszáj 2009.01.20 11:15:43
@d(-_-)b: Kérek még sztorikat! ondjuk gyerek belepisil a homokózóba, olyanotok nem volt? :)
NagyonJÓÓÓÓÓ!
mazsolaszáj 2009.01.20 11:59:22
@d(-_-)b: Köszi! Állat!
Amúgy: Gyalogost zebrán elütni rendőrségre tartozó dolog. Ők szakértők.
Gyalogost elütni és utána elütőt megverni: barbár dolog. Ebben meg ők a szakértők.

De a sztorik jók. Összefűzni, kiadni?
'Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés'-témában most a román Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA) sikerült nagyot alkotnia. Figyelmeztetésben részesítették ugyanis a Minimax rajzfilmadó román nyelvű változatát, mivel illetlennek minősítették a Magyar népmesék…..
mazsolaszáj 2009.01.16 10:18:40
@nyolc_mini_vese:
ott a pont. A TV nem villanypásztor. Kedves szülő meg vegye a fáradtságot, hogy odafigyel rá, hogy a gyerek érti-e hogy mit néz. A Román ORTT nem érti... Meg kell fogni a kezét, elmesélni neki
  Drasztikusan visszaeső kereslet, jelentős pénzhiány, egyre kevesebb forrás a hitelekhez. Eddig is keményen sorozta a globális pénzügyi válság az autóipart, de 2012-ben az Európai Unió beviheti a technikai KO-t érő jobb horgot. Kiszámoltuk, hogy mekkora büntetésre…..
mazsolaszáj 2009.01.14 09:30:20
@korszellem:
No akkor a "sneki nem halt bele" kitétel ebből kvesszük, akkor megmarad a veleje. Nagyon sokan haltak bele egy hirtelen légkör változásba (az arechociáták nagyrésze, de így jártak a korallok is...).
mazsolaszáj 2009.01.14 10:14:49
@Auto-InterCont: Nem találtam meg. Bocsi. Bővebben meg nincs most időm utánanézni. Ez nem elkerülés, tényleg nincs... De ettől még lehet hogy neked van igazad, csak nekem soknak tűnik a 3% (márcsak azért is mert le is kell adnia co2-t, ahhoz meg egy kicsit magas ez a koncentráció).
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
mazsolaszáj 2008.12.05 11:16:28
Csak megjegyzem:
Az Egri csillagokat megcsinálták már számítógépes játéknak. Nem is béna.
www.jumurdzsakgyuruje.hu/
nem is rekám.

Mindazonáltal nem baj az, ha az ember klassica filologia diploma nélkül is képes élvezhetően (és itt ezen nagy a hangsúly!) végigolvasni egy klasszikust. Ha mondás megmarad benne, akkor csak tessék. Lásd még: tetszőleges műfordítás magyarra.
mazsolaszáj 2008.12.05 11:19:14
agyvihar · agyvihar.blog.hu/ 2008.12.05. 06:57:41 :

Az, hogy nem tartják be, nem a könyv hibája, sőt! Nyilván magadtól nem állnál neki két ismeretlenes egyenletek megoldásán gondolkozni, mert lássuk be, ritkán kell. A tanár (még az irodalomtanár) is azért van (részben), hogy rávilágítson: enélkül kevesebb lesz az életed és szellemi tróger maradsz.
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
Azt hittük, nálunk vásottabb pornófogyasztó nem létezik, interracial fistinget reggelizünk és tyúkot dugunk vacsorára, de az azért még minket is meglepett, hogy az elvileg széles közönségréteget megcélzó Campona anya-fia iskoláslány-erotikával reklámozza minden dolog közül…..
A pekingi Olimpiai Játékok megnyitójáról már mindenki, mindenhol, mindent elmondott, grandiózus, lenyűgöző, káprázatos, röpködtek a jelzők, csak egyet nem tettek hozzá egészen tegnap estig: azt, hogy "kamu". Persze nem az a rész, amikor 12 000 vagy hány dobos verte azt a…..
Kong az ürességtől a részben híres angol focisták pénzéből épített bevásárlóközpont, úgyhogy szegény bérlőknek már ósdi cseleket kell bevetniük pár ezresért. KB csaja nem bírta felpróbálni a bugyit, mert rá volt csiptetve egy nagy lopásgátló, de később kiderült, ez…..