Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varadi-bendezs

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Retro Gastro játék! A nyári szünetig (amennyiben van érdeklődés) 13+1 posztban dátum nélküli étlapok kerülnek terítékre. A kérdés egyszerű: mikorra datálható az étlap (év, hónap, nap)? A választ lehetőleg indoklással várjuk. Leadási határidő a következő poszt…..
A vajas kenyér a napközis uzsonnák legmegbízhatóbb tagja volt, minden uzsonna alapelemeként szolgált. A jó vajas kenyérhez csupán két dologra volt szükség: friss kenyérre és vajra. Ezt a leckét jól tudták a '70-es, '80-as években, és egy-két ujjnyi szelet kenyérre jó vastagon…..
retro gastro Sűrített tej 2010.03.12 06:37:00
A ’70-es ’80-as években az édesített sűrített tej két kiszerelésben volt kapható: konzerves és tubusos. A konzerves csehszlovák import volt, a tubusos hazai termék. Minőségben nem volt nagy eltérés, a konzerves talán egy kicsit sűrűbb volt. Fogyasztásuk azonban…..
varadi-bendezs 2011.03.19 10:08:15
@benjipd: Szia ne haragudj hogy ismeretlenül zavarlak! A sűritett tej konzervdobozos kiszerelésben van vagy tubusban? Milyen áron mérik? Köszi előre is!
A napköziben hétfőnként gyakran volt krumplis tészta, mivel akkoriban a hét eleji friss alapanyag beszerzése és elkészítése komoly kihívást jelentett a közétkeztetésnek, így maradtak azok az ételek, amikhez nem volt szükség friss alapanyagra, például a krumplis tészta. A…..
Cukorral vagy sóval? - az örök dilemma, ami napközi óta folyamatosan kisért. Első-másodikban a konyhás nénik nem is kérdezték csak rakták a cukrot a túrós csuszára, fel sem tételezve, hogy valaki a nyomokban felbukkanó töpörtyű ízét nem mosná össze a krémtúróéval.…..
retro gastro Napközis kakaó 2011.03.08 09:45:00
A napközis kakaót tízóraira kaptuk szigorúan piros vagy sárga műanyag bögrében. A kakaó az iskolába nagy, 50 literes álló, alumínium ételszállító edényben érkezett, a konyhás nénik innen mérték merőkanállal a műanyag kancsókba. A napközis kakaó finom meleg volt, és jó…..