Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ShonoSF

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellopom ezt metaforává lett nevet - hatalmas karriert futott be hetek alatt, én ráadásul nagyon könnyen magamra is tudtam szabni, és mostanában többször el is gondolkodtam azon, hogy mit jelent a számomra.Néhány hónappal ezelőtt, amikor itt a blogon arról beszélgettünk, hogy…..
ShonoSF 2011.03.08 23:50:53
Tényleg álomszerű - ám nem kellene, hogy irracionális legyen, pedig jelenleg az.
Férfiként azt tudom mondani, hogy "a nők "másképp" szerkesztenek, írnak, értelmeznek, rangsorolnak, tárgyalnak" nagyon igaz, és egyetértek, hogy ezt véletlen sem lenne szabad a tolerancia szintjére süllyeszteni.
Én például borzasztóan élvezem (persze határok között :D ), hogy a rendszeres, "kissé" rigolyás, informatikus világomba néha belecsöppen egy tündér, aki jól össze-vissza kuszál mindent - gondolom elsőre, aztán kiderül, hogy mégis van értelme, és olyan meglátásokkal gazdagodtam, amit +3 év tanulás sem biztos, hogy eredményezett volna.
A kihasználni, csúnya kifejezés lenne, de jó értelemben, vagy inkább kiaknázni kellene ezt, legyen szó bármilyen "nem női szerepről". Fenntartom, hogy valamire alkalmasabbak a nők, valamire a férfiak, de ez nem dogma, kivételek pedig mindig vannak, ezekkel pedig színesíteni lehetne a berögzült / elavult állapotokat. Pl. annak okán, hogy lehet, hogy a nők térlátása nem annyira kifinomult (valahol olvastam), lehet egyszerűbben lát valamit, amit én csak egy nagy bonyolultságú formaként tudok értelmezni. És hasonlók minden téren...
Zárszóként a "szalaggal a hajamban várom a férjemet haza" cikkben nagyon sok okosság van - kb. odáig, hogy "Először ő beszéljen." (direkt raktam pontot!), mert onnantól "bullshit" vagy ha valaki nem annak érzi, menjen vissza 1955-be. (persze ez megint egyéni)