Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hyper Teky

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélek itt sokszor  a kerti növények gondozásáról, az ültetés rejtelmeiről, egynyáriakról, évelőkről, de az a helyzet, hogy rengeteg olyan kerttulajdonos van, akik nem kívánnak a kertészkedés tudományában elmélyedni, egyszerűen csak egy darabka zöld borítású birtokot…..
Végre itt a várva-várt tavasz, a jó idő – vagyis lassan nekigyűrközhetünk a kerti munkálatoknak is, hiszen kezdetét veszi a kertépítés szezonja! A tavasz egy olyan évszak, amely messzemenően ideális időszaknak bizonyul a kertépítésre – legyen szó akár olyan apróbb, kisebb…..
Hyper Teky 2012.03.22 17:25:33
Valamelyest a lombhullató kerti fák mindegyikére igaz, de kiváltképp a különböző kerti gyümölcsfa-típusokra jellemző leginkább az, hogy ilyenkor még kimondottan – mélynyugalmi, „csökkentett módú” állapotban éli a tél-végéhez egyre csak közelítő mindennapokat,…..
A komposztálás során újrahasznosítjuk a kerti növényekből és a háztartásból származó szerves hulladékokat. A folyamat eredményeképpen szerves trágyát kapunk. A komposztálás minden kertben megéri! Még az átlagosnál kisebb méretű kertek esetén is számottevő…..
A komposztáló egy olyan (rendszerint saját-kezűleg) összebarkácsolt kis építmény a kertben, amelyben a kerti növények és a háztartási szerves hulladékokat tároljuk. Hol legyen a komposztáló a kertben? Mivel annyira nem nyújt esztétikus látványt, a komposztálót a kert…..
A kertépítés egyik nélkülözhetetlen eleme a talaj műtrágyázása, amelynek lényege, hogy olyan fontos tápanyagokat juttassunk a talajba, amelyet a gyepszőnyeg illetve a kerti növények könnyedén fel tudnak venni a földből. Fontos tudnivalók a műtrágyázás lehetséges…..